Pitanje:
Kako očistiti zračni filtar od papira
Kendrick
2011-03-08 21:59:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam Yamahu FZX 750 iz 1989. godine i za nju ne mogu pronaći zamjenski zračni filtar. Koji je najbolji način čišćenja zračnog filtra?

Pronađite ga na internetu? http://www.bikebandit.com/1989-yamaha-fz750-air-filters/c/a642495?mg=10686&t=1
Moj mehaničar @Pearsonartphoto, (koji je izvrstan) nije ga mogao pronaći, a ni sam ga nisam mogao pronaći na mreži za manje od 50 dolara (a ni tada nisam vjerovao da je točan). Onaj s kojim ste se povezali odnosi se na FZ, koji je različite veličine od one koja mi treba.
Oh, NM ... Uzdah ...
Osam odgovori:
#1
+5
NoCarrier
2011-03-09 04:49:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Budući da se temelji na papiru, vaša sposobnost čišćenja donekle je ograničena. Mehaničko ga miješanje (tj. Četkom) nije dovoljno jer riskirate oštetiti element filtra. Možete pokušati snimati komprimirani zrak iz suprotnog smjera filtra, ali to zaista uklanja samo veće dijelove nečistoće, a ako niste oprezni, također možete oštetiti element. Ako pažljivo pogledate između nabora, ustanovit ćete da su mikroskopske pore u papirnatom elementu začepljene česticama koje se ne mogu lako ukloniti.

Ukratko, svako čišćenje koje možete obaviti bez oštećenja filtra imat će zanemariv dobitak u protoku zraka.

Brojni ljudi (izvan mreže) preporučili su ga ispuhivanjem komprimiranim zrakom, ali filtar ima masni osjećaj iznutra i sumnjam da bi radio (kao što ste rekli, s finim, teško uklanjajućim česticama). Izgleda da je odgovor zamjena ...
O papirnatim zračnim filtrima da i ne govorimo, upijaju vlagu iz zraka i u osnovi se samouništavaju. Zanima me možete li ga umjesto toga promijeniti u filtar na bazi tkanine? Znam da se u mnogim uličnim ciklusima koriste papirnati filtri, ali mislim da možete koristiti one na bazi tkanine i to ne bi trebalo naštetiti. Vjerojatno biste prvo trebali istražiti.
#2
+3
S_Niles
2011-03-09 05:36:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Slažem se s NoCarrier-om, stvarno se morate pozabaviti izvorom problema, a to je mogućnost dobivanja novog filtra.

Ne znam kako preporučiti eBay, ali ovaj tip ima zvjezdanu ocjenu i čini se da se specijalizirao za motocikle. Ima popis za ovaj filtar s količinom od 10+. Komunicirajte s njim da biste vidjeli hoće li vam ovo uspjeti i razmislite o kupnji višestrukih unosa kako biste nadoknadili troškove dostave (on je u Velikoj Britaniji).

Druga je opcija filtar za naknadnu prodaju. Možda je moguće izmijeniti zračni kutija kako bi se omogućilo korištenje prilagođenog filtra. Ovo nije plan A, ali bolje je nego pokušavati zadržati filtar papira nakon isteka roka valjanosti.

Uvijek me ne zanima eBay i ne volim slanje brodova izvan kontinenta, ali ovo je daleko najbolja cijena koju sam vidio na jednom. Razmišljao sam o izmjeni zračnog kutija tako da stane u drugi filtar, pa ako se odlučim protiv zamjene (ili se ispostavi da je riječ o pogrešnom položaju), možda ću izvršiti neka mjerenja i vidjeti mogu li pronaći nešto izbliza ...
#3
+2
Dwayne Charrington
2011-03-09 08:00:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svakako biste trebali pokušati pronaći novi filtar, a budući da se filtar temelji na papiru, vaše mogućnosti su ograničene za čišćenje. Ako ste vlasnik zračnog kompresora, pokušajte ograničiti količinu zraka koji izlazi na najbližu najnižu postavku i lagano ispuhnite zrak u filtar koji bi mogao malo očistiti, ali na kraju ga više nećete moći pravilno očistiti i možda otvara konzervu problema što je duže ostavite.

#4
+2
Hirak
2015-03-13 00:41:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam Yamahin SZR bicikl, star 4 godine, i mijenjao sam zračni filtar svakih 8000 km. To je narančasti zračni filter za papir. Koristim metodu za čišćenje zračnog filtra svakih 1500 km i stvarno djeluje ako to pažljivo napravite. Potrebno je vrijeme.

  1. Namočite filtar za zrak 3-4 sata u otopini deterdženta u kantu, možete vidjeti kako se ogromna količina prljavštine i prašine taloži na dnu kante.

  2. Sada otvorite slavinu i samo pustite da u nju uđe svježa voda i pobrinite se da ne ostane deterdženta.

  3. Nikad pokušajte ga oprati četkom ili slično. To je mokar papir i ako to učinite, možete ga oštetiti.

  4. Ostavite da se filtar potpuno osuši, baš kao i odjeća.

  5. ol >

    Koristite ovu tehniku ​​za čišćenje filtra za zrak nakon svake usluge. Nijedan servisni centar, bez obzira koliko dobar bio, nema vremena to učiniti na pravi način.

#5
+1
William Cline
2011-03-09 20:11:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Što kažeš na usisavač? Pokušajte upotrijebiti četku za presvlake, koja će ograničiti količinu primijenjenog vakuuma (zbog curenja zraka kroz čekinje). Zapravo nemojte četkati filtar.

U tom smislu, slažem se da biste doista trebali pronaći novi filtar. Čak i ako ga uspijete očistiti, papir će se s vremenom raspasti zbog starosti, a onda ćete ga svejedno morati zamijeniti.

#6
+1
user182
2011-03-15 21:46:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U trgovinama za prljave bicikle dostupni su uređaji za čišćenje zračnog filtra. To je sredstvo za čišćenje koje nanesete na filter, a zatim poprskate. Provjerite je li vaš zračni filtar SUH !! prije nego što ga vratite u bicikl i pokrenete. Limenka košta ~ 7 bux-ova ili tako nekako.

Razgovarao sam s jednim od mehaničara iz našeg tima za održavanje voznog parka, a on je ostavio spremnik nekakvog čistača u kojem ga je ostavio. Nakon nekoliko dana u spremniku, izvukao ga je i definitivno je puno čišći. Ostavite ga da se osuši nekoliko dana i stavite u bicikl.
#7
+1
ijan adhikari
2014-06-30 08:00:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rudnik sam očistio benzinom, i to puno. Zapravo je izrezao svu masnoću jer sam mogao vidjeti kako benzin postaje crne boje kad iscuri s druge strane.

Ali nažalost sada moj bicikl zvuči kao da nema zračni filtar. Filter je oštećen ili dolazi do curenja zraka. Stoga predlažem promjenu zračnog filtra jer se on mora mijenjati svakih 10 000 km (barem za moj, KTM Duke 200). I ne zaboravite, ako se zvuk vašeg bicikla promijeni nakon što ste promijenili filtar, troši više benzina.

#8
  0
Dave byass
2017-08-31 19:08:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristim tekućinu za pranje posuđa zbog kvaliteta rezanja masti, i dalje je morate ostaviti da se namače nekoliko sati, ali kad je izvadite iz kante, puno je čišća i da zaustavim raspad papira, dodam čep omekšivača onda kad ga ostavite na suncu da se osuši ima svjež limunski miris kad je suhOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...