Pitanje:
Teflonski premaz vašeg novog automobila
Apache Fan
2011-03-08 12:14:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dok kupuje novi automobil, zastupnik predlaže teflonski premaz vašeg automobila tako da sjaj boje traje duže. Znam da je teflon tvar koja se ne može lako povezati s bilo kojom drugom tvari. Je li ovaj tretman stvarno ili je ovo prijevara?

- Ažuriranje

Jeste li istraživali na web mjestu DuPont. Pronašli smo ovu studiju slučaja -

Opis primjene Jeste li priželjkivali da vaše novo vozilo može duže ostati u novom izgledu s onim sjajnim "mokrim izgledom" koji okreće glave i potiče službenike posluge da vas parkiraju ispred? Do sada su to ponosno, novo vlasničko iskustvo prečesto pokvarivali fini uskovitlani znakovi čišćenja ili otupljivanja površine i zamućenja zbog izlaganja elementima. Danas Ford Motor Company nudi jedinstveni, vrhunski lak za bojenje koji će odoljeti ogrebotinama i trajanju duže nego što je cilj bilo kojeg drugog vozila na parkiralištu.

Izgleda kao nešto skupo i gotovo u vrijeme proizvodnje, a ne u kasnijoj fazi.

Sviđa mi se scena iz Seinfelda gdje Jerry pita za poddlaku, a Putty odgovara "Ni mi ne znamo što je to". Preskočio bih ga.
Tri odgovori:
#1
+8
Don Fitz
2011-03-16 00:51:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Većina trgovaca nudi ove premaze i zaštitne materije i oni su nešto više od voska (ako išta drugo). Uvijek kažem trgovcu da ne želim nijedan od ovih premaza i da ih neću platiti. Uvijek skinu punjenje.

Tamo nema ničega što će vaš izgled učiniti izvrsnim, osim redovitog održavanja. Proveo sam 8 godina u industriji automobilskih karoserija i niti jednom nisam vidio "zaštitni premaz za pustinju" bilo gdje osim marketinškog pamfleta trgovca.

#2
+3
jmort253
2011-03-08 12:19:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moglo bi biti u redu neko vrijeme, ali te bi stvari na kraju mogle početi pucati. Imao sam Monte Carlo u kojem su se te stvari počele raspadati. Boja ispod nje bila je ravna i mutna i izgledala je prilično loše.

Evo niti slična ovom pitanju s ljudima koji tvrde da vam ne treba premaz.

#3
+3
Alex
2011-03-16 01:34:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U premazu nema teflona ili ga ima malo. Teflon ima talište od nekoliko stotina Celzijevih stupnjeva i to nitko nije u stanju primijeniti na običan automobil. ;) Većina ovih takozvanih poboljšanih zaštitnika (Waxoyl, teflonski premaz, itd.) Nisu ništa više nego neki kemijski sloj sličan vosku koji se nanosi na automobil. Zaštita i sjaj su daleko bolji s normalnim voskovima uglednih marki, iako oba zahtijevaju njegu (bez pranja automobila!) I održavanje.

Slažem se Alex, pravi teflon ima vrlo visoku točku topljenja i nije nimalo lak posao nanošenja na automobil. Umjesto da ošteti pravu boju. To je samo dobra kvaliteta voštanog premaza. Čak i za jedan nanos možete upotrijebiti sprej za bistro sjajilo i sami ga nanijeti na svoje vozilo. Ne zaboravite držati vozilo sat vremena na sunčevoj svjetlosti da se prirodno upije. Sprej bistrog sjaja možete lako dobiti u lakirnici za samo 3-5 dolara.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...