Pitanje:
Kako se nositi s hrđom
happy_soil
2011-03-08 07:49:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neko sam se vrijeme slučajno vozio automobilom preko pločnika. Kao što vjerojatno već znate, automobil je pretrpio manje ogrebotine i udubljenja na donjoj strani, u blizini stražnje gume. Primijetio sam da sada polako razvija hrđu na ogrebanom laku. Rđa nije previše loša, tj. Dio hrđe i dalje se osjeća prilično solidno.

Kako se učinkovito nositi s ovom vrstom problema (osim što mi kažete da vozim opreznije)?

Dva odgovori:
#1
+19
Noah Goodrich
2011-03-08 08:19:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najbolje bi bilo izbrusiti zahrđalo područje dok ne vidite izvorni metal, a zatim nanijeti automobilsku temeljnu podlogu da ga zaštitite od hrđe.

Ako se osjećate prilično ugodno s bocom spreja i ne brinete se zbog profesionalnog posla, možete nabaviti automobilsku boju u spreju i prebojati zahvaćena područja.

Jedna stvar koju morate imati na umu jest da ćete poželjeti izbrusiti najmanju moguću površinu. Prilikom temeljnog premazivanja i bojanja, pokrijte izložene površine novinama i zalijepite ih ljepilom kako ne biste završili s temeljnim premazom ili bojom na drugim površinama vašeg vozila.

Postoje osnovne formulacije koje reagiraju s hrđom tako da ne morate sve to brusiti, ali je svakako očistite. Također bih preporučio žičanu četku (posebno motoriziranu, recimo kao kotač na brusilici) preko brusilice, jer ima tendenciju da bolje uđe u kratere i izbrusiti "visoki", ali inače dobar metal.
Ono što je rekao @Sean Reifschneider + jedan od tih primera je Brunox Epoxy http://www.brunox.com/website/productpages/Epoxy-Spray-en.html Koristio sam ga osobno, prilično dobro.
Koristite li aceton za uklanjanje hrđe poput ostalih preporuka za odgovor na vrh? Puno sam puta čuo da bi ljudi trebali potpuno izvaditi hrđu ili će uskoro opet postati loše. Brušenje može biti prilično dugotrajno.
#2
+13
jmort253
2011-03-08 12:14:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Napa Rust Treatment Permatex 765-1671

Koristio sam Napa Rustu Permatex 765-1671 na svom kamionu F-150 prije otprilike 8 mjeseci i sva hrđa je nestala! Ovaj tretman je poput sive temeljne boje. Nije lijepo na plavom kamionu, ali nije ni oksidirani crveni rak.

Ovo su dobre stvari. Smatram da bolje djeluje na tretiranju hrđe nego na brušenju i ponovnom grundiranju. Nikad ne mogu postići da brušena površina bude dovoljno savršena za temeljni premaz. Ipak trebate premazati obradu hrđe. S vremenom će omogućiti puno više vlage u odnosu na boju.
Utjecajno sredstvo je ** aceton **, prema specifikacijama [ovdje] (http://www.permatex.com/documents/MSDS/01_USA-English/21200.pdf), dakle u osnovi jaka kiselina, a ne poput WD40 gdje neki naftne smjese (iz znatiželje). Ako se netko koristi ovom metodom, mora biti siguran da je metalna površina dovoljno debela. Ova boca čini aceton samo pristupačnijim pomoću plina (dimetil etera).
@hhh aceton isparava u najhladnijih dana. Prilično sam siguran da je aceton samo ketonsko otapalo


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...