Pitanje:
Rješavanje problema s "slučajnim" problemima spojke
Benjol
2011-03-09 13:30:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam kupca koji se žalio da je papučica kvačila krenula "smiješno": nije se "vratila gore" kao nekada. Kako je ionako bio u servisu, zamijenili smo tekućinu spojke, a poslije se to "činilo ok".

Vratio se nekoliko tjedana kasnije rekavši da ima problema s "slučajnom" kvačilom. Ujutro se kvačilo ne odvaja pravilno kada pritisne pedalu u potpunosti (mora biti u neutralnom položaju da bi pokrenuo automobil), ali nakon nekoliko kilometara vožnje, to u redu.

Pitao se nije li to razlika u tome što je automobil 'zagrijan ili nije', pa smo auto zadržali preko noći da pokuša, ali nismo uspjeli uočiti nikakav problem.

Što nam nedostaje?

Tri odgovori:
#1
+5
NoCarrier
2011-03-09 14:28:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čini se da glavni cilindar kvačila curi. Ako nogu napumpate, možda ćete neko vrijeme zadržati pritisak da vozite, ali nakon što sjedne, simptomi će se vratiti.

Vrijeme za zamjenu glavnog cilindra spojke ili provjeru kočnice curenje linija.

#2
+3
Peter K.
2011-03-12 00:06:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osim dobre točke NoCarriera u vezi s glavnim cilindrom, problem bi mogla biti i druga strana: pomoćni cilindar. Imao sam stariji Triumph kojem su trebala biti fiksirana oba kraja da bi konačno popravio kvačilo.

Ispostavilo se da su se na zidovima pomoćnih cilindara pojavile hrđe koje su postupno istrošile brtve. Bilo je potrebno i ponovno navlačenje roba (i novih pečata!).

Na svojim automobilima pokušavam ih zamijeniti u kompletu ako je slave vanjski. Uvijek se čini kao da kad jednom popravite jednu stranu, druga odmah ne uspije. Nikad nisam imao puno sreće ni s obnavljanjem kompleta.
#3
+2
Benjol
2011-03-15 22:46:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U redu, moram se očistiti na ovome.

"Kupac" sam bio ja.

Na kraju sam toliko dugo vozio s "kretenom" spojkom da je istrošili i na kraju su zamijenili kvačilo (a svi znate koliko to košta).

Nedugo zatim, problem je počeo ponovno.

Razmišljajući s prijateljem, utvrdili smo da je pedala "ide smiješno" povratna opruga papučice kvačila koja je slomljena (TBH, nisam znao da takvo što postoji). To je značilo da je jedina stvar koja vraća papučicu gore bio pritisak iz cilindra, pa je s vremenom gubio pritisak. Pretpostavljam da je zamah papučice tijekom promjene stupnja prijenosa značio da su se nakon nekoliko kilometara stvari činile opet normalnima, a kad su to pokušali u garaži, možda su samo pokucali papučicu kad su ušli u automobil.

U svakom slučaju, nekoliko mjeseci sam samo povlačio papučicu nogom svaki put kad bih palio automobil i nikada nisam imao problema. Nakon toga sam otišao i kupio sam povratnu oprugu kvačila i zamijenio je. Trebao mi je otprilike sat vremena da smislim kako to učiniti, ali koštao sam 190 puta manje nego zamjena spojke.

@JeremyP. Hvala što ste to dodali. (Još nešto što nisam znao!)
Većina automobila ima "oprugu papučice kvačila", ali ona postoji samo u svrhe protiv zveckanja. Pritisak sustava kvačila trebao bi držati papučicu u vašem tipičnom automobilu.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...