Pitanje:
Kako da nanesem dielektričnu mast na svoju bateriju?
Pangea
2011-03-08 09:34:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nedavno sam instalirao novu bateriju u svoj Subaru Forester iz 2006. godine. Trgovina nije koristila nikakvu dielektričnu mast, već je samo priključila vodove na terminal i to je to. Koji je preferirani način primjene?

  1. ukloniti elektrode, primijeniti na terminale, spojiti elektrode
  2. ne uklanjati elektrode, primijeniti na terminale i elektrode
  3. ol>
četiri odgovori:
#1
+9
Jay Bazuzi
2011-03-09 09:36:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ispareni / raspršeni elektrolit je nagrizajuć. Ako primijetite koroziju na stupovima akumulatora, vodovima ili u blizini, zato. Sloj silikonske dielektrične masti preko izloženih metalnih dijelova zaštitit će ih. Posebno volim navući neke navoje vijaka na tom području kako bih se osigurao da se ubuduće lako razdvoje.

Želite što veću površinu od metala i metala između baterije stupove i stezaljke. Sjetite se V = IR , koji kaže da kako se povećavaju struja i otpor, tako i pad napona. Otpor je proporcionalan površini presjeka vodiča. Dakle, ako izvučete jaku struju kroz kablove akumulatora koji nemaju puno kontaktnog područja sa stupovima, izgubit ćete puno napona kroz taj spoj (kao toplina).

Dakle, ako želite stvarno dobru vezu između ovih metalnih površina, zašto biste između njih stavili dielektričnu (neprovodljivu) mast? Budući da ove površine nisu savršeno glatke. Na visokim točkama se dodiruju, a na niskim postoje praznine. Dielektrična mast će se izravnati u prazninama, zadržavajući vlagu i elektrolit. Ovdje vam treba samo vrlo tanak sloj.

Kako metal nagriza, on se širi. To će razdvojiti metalno-metalni kontakt na stupovima akumulatora. Dakle, dobro je imati dielektričnu mast za zaustavljanje te korozije i dobro primijeniti odgovarajući zakretni moment na priključak akumulatora.

Jedino kada automobili obično vide velika opterećenja tijekom pokretanja i neposredno nakon što se baterija napuni . Vjerojatno u to vrijeme nećete nakupiti dovoljno topline da bi to imalo puno značaja, dok baterija ne ostari i ne pokušate započeti hladnog jutra. Tada će pad napona na priključku akumulatora biti dovoljan da oteža pokretanje.

(Puno je veći posao s izvanmrežnim kućama i RV-ovima, gdje su opterećenja kontinuirana, a izvor napajanja oskudan .)

dobar odgovor, ali mislim da je zbunjujuće postavljati dielektrik između stezaljke i nosača. predlažem da to razjasnite ili napravite razgovor kao zadnju rečenicu.
#2
+6
Patrick
2011-03-08 09:43:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nikad nisam imao problema s korozijom pa nisam koristio dielektričnu mast na niti jednom terminalu akumulatora u svom automobilu.

Ako baterija već ima koroziju na terminalima, preporučio bih da odvojite terminale pomoću žičanom četkom za uklanjanje nakupina i zatim ponovno spajanje elektroda.

Ako nema korozije, preporučio bih da mast stavite preko elektroda i terminala. Ipak, ne bi trebao postojati problem ni s jednim pristupom.

NAPOMENA O SIGURNOSTI

Ali kao i uvijek, kad se radi o električnoj energiji, budite vrlo oprezni kada imate posla s baterijom i pazite da ne napravite krug između pozitivnog (crvenog) terminala i bilo kojeg metala na automobilu.

VIŠE SPECIFIČNIH SIGURNOSNIH NAPOMENA: - uklonite metalne prstenove s prstiju. 12V neće puno naštetiti ako se šokirate, ali baterija za pokretanje može izbaciti dovoljno struje (pojačala) kroz vaš prsten da ga istopi. - prvo ukloni negativ. Sve u vašem automobilu već je povezano s negativom, pa čim to uklonite, sve je mrtvo. - tekućina iz akumulatorske kiseline može pojesti rupe na vašoj odjeći i koži i zaslijepiti vas. Korisni su soda bikarbona, nitrilne rukavice i maske za lice. Netko bi trebao postaviti pitanje o sigurnosti baterije!
Žičana četka koja se ovdje koristi posebno je napravljena za baterije i prilično je jeftina. Dizajniran je za struganje i stupa i terminala. Koristite ga prije nanošenja masti.
Da, uokolo postoje dobre četke za baterije, kao što je [Lisle 11120 četka za baterije] (https://www.amazon.com/Lisle-11120-Battery-Brush/dp/B0009OMY92)
#3
+5
Guest
2015-12-26 15:22:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dielektrična mast ne provodi električnu energiju. Važna je pravilna primjena! NEMOJTE unositi mast između stezaljki! To će spriječiti dobru vezu i skratiti vijek trajanja baterije. Vazelin se koristio mnogo desetljeća, ali sa svojim lošim stranama. Vazelin je na bazi nafte, a kad se zagrije, voli trčati. To može dovesti do prodiranja masti između spojeva i stvaranja problema.

Dielektrični spoj na bazi silicija djeluje izuzetno dobro jer silicij neće raditi kad se zagrije. Nakon što silicij vidi visoke temperature, počet će se vulkanizirati. To je otmjeni izraz da se kaže da će postati čvrstiji, a ne tekući. Ovaj ga atribut čini prikladnijim za ovu ulogu od vazelina, a siguran je i za gumu.

Ako dobijete masnoću između veze, očekujte da ćete imati problema. To bi moglo biti 2 mjeseca ili 2 godine. Ali na kraju će se ta mast pretvoriti u čvrsto i uzrokovat ćete pad napona na stezaljkama. Ovdje se ne trebam baviti kemijom baterija, ali previše pada napona na stezaljkama baterije skratit će joj životni vijek.

Dielektrična mast dobro djeluje kako bi se spriječila korozija, ali po mom mišljenju antikorozivni sprej djeluje bolje. Dolazi na mjesta na kojima prsti ne mogu doći do masnoće. Dielektrična mast se može koristiti između električnih priključaka, ali samo onih koji koriste slabu struju. Stezaljke akumulatora su jake.

Pogledajte odgovor Jaya Bazuzija. Nema problema pri stavljanju male količine dielektrične masti na površinu za parenje.
#4
  0
Dwayne Charrington
2011-03-13 15:07:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nisam siguran u vezi s dielektričnom mašću, ali znam da možete koristiti vazelin kao u stara vremena. Djeluje jednako dobro, sprječavajući stvaranje vlage na stezaljkama vašeg akumulatora.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...