Pitanje:
Suzuki GSXR600 (K7) - Izgorjeli regulator / ispravljač
Audrius
2011-03-08 04:05:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uspio sam u potpunosti ispržiti regulator / ispravljač na svom Suzukiju GSXR600 (K7).

Sumnjam da se to dogodilo kad sam naslijepo zapljusnuo veliko jezero s vodom, a vjerojatno je malo vode došlo na priključak. No to zapravo nije moguće izbjeći jer motociklom svakodnevno putujem, kišom ili sjajem.

Čula sam da GSXR-i stalno imaju taj problem.

  1. Kako pazite na svoj regulator / ispravljač?
  2. Isključite li ga i pustite da se odzrači svakih nekoliko mjeseci?
  3. Dodajete li dodatnu zaštitu?
Dva odgovori:
#1
+5
DucatiKiller
2015-12-29 01:22:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nije nužno problem

Ne postoji jamstvo da postoji problem sa vašim sustavom punjenja ako ispravljač na vašem Suzuki GSXR iz 1999. godine neprestano izgara. Prskanje kroz vodu vrlo je malo vjerojatno da je bilo glavni uzrok problema.

Suzuki ispravljači

Vaša era Suzukija nažalost je poznata po izgorenim ispravljačima i statorima. Kome god su dobavljali, imao je ogroman problem s kontrolom kvalitete. TLR i TLS tog doba imali su isti problem kao i mnogi drugi modeli. U osnovi, sustavi za punjenje bili su smeće.

Testiranje vašeg statora

Postoje tri žute žice koje dolaze od vašeg statora. Oni izlaze iz lijevog bočnog poklopca radilice i usmjeravaju se u poklopac vašeg lančanika te kroz lijevani donji dio okvira na putu do vašeg ispravljača. Spajaju se izravno na ispravljač. Možete ih odspojiti od ispravljača i testirati ih multimetrom. Vaš prvi test bit će statičan. Motor ne radi. Svakako odvojite od ispravljača, a ne samo pokušajte probiti žice s krajem multimetra. To su posebne žice i izolirane su malo više, ovo je jedna od rijetkih žica na motociklu koje nose izmjeničnu struju.

  • Statički test Postavite multimetar na ohma i testirajte između svih vodova u parovima. Očitavanje maksimalnog otpora od 0,1 do 1,0.

  • Dinamičko ispitivanje bez opterećenja Postavite svoj multimetar na izmjenični volti i pokrenite bicikl. Trebalo bi biti hladno. Neka prijatelj drži RPM-ove na 5000. Ispitajte između vodova. Trebali biste vidjeti više od 70V. Ako je ispod toga, možda će vam trebati novi stator. Zamijenio bih, ali do toga ću doći kasnije.

Testiranje ispravljača

Vaš ispravljač ima diode. Diode su jednosmjerni ventili za električnu energiju, sjetite se trstičnog ventila u dvotaktnom ulazu. Budući da je ovo trofazni sustav punjenja, trebaju vam diode za spajanje izmjenične struje u jedan izlaz i pretvaranje u istosmjernu. Mogao bih dobiti detaljnije podatke, ali želim to pojednostaviti.

  • Ispitivanje otpora ispravljača Korištenjem multimetra postavljenog na oma spojite multimetar na krajeve svakog dioda i provjerite otpor u oba smjera. Trebali biste imati mali otpor u jednom smjeru i veći u suprotnom smjeru. Općenito, željet ćete vidjeti 5 - 40 ohma otpora u smjeru pristranosti prema naprijed i beskonačni otpor u smjeru obrnutog pristranosti.

  • Postupak Pričvrstite crnu sondu (-) brojila na uzemljenu stranu ispravljača (crne žice) i crvenu sondu brojila na svaki od tri kontakta za stator. Zabilježite brojeve. Zatim zamijenite oko vodova mjerača (crvena i crna se mijenjaju) i ponovno očitajte očitanja. Tako ste izmjerili uzemljenu stranu ispravljača.

Ako imate niži otpor u oba smjera (5+ ohma), onda se puca. Ako imate beskonačno u oba smjera, onda se puca. Baci ga.

Zamjena

Ne kupujte ispravljač Suzuki. Kupio sam zamjenske ispravljače s Ebaya tijekom posljednjih šest ili sedam godina i nisam imao problema ni s jednim. Sve sam ih kupio od domaćih dobavljača koji ih proizvode za mnoštvo motocikala, ATV-a i motocikala. Pronaći ćete ih pretraživanjem. Kupovao sam samo domaće. Ovi ispravljači mi nisu dali malo problema. Imam jednog na gusjeničarskom biciklu mog sina (2005. GSXR 600) od 2008. godine i tu stvar žestoko tuku ljeti od 7000 o / min do ponovnog postavljanja tijekom cijelog dana. Cijena je oko 20% jeftinija od OEM-a tvrtke Suzuki.

Nadam se da je ovo bilo korisno

Živjeli.

#2
+4
John Gardeniers
2011-03-08 07:44:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Regulatoru ili ispravljaču neće smetati malo vode koja prska po njemu. Jednostavno, napon je prenizak da bi voda prošla struju. Što je vjerojatnije da je voda koja je ušla u / na visokonaponski dio kruga paljenja uzrokovala slanje šiljka ili prenapona kroz niskonaponski krug koji će pržiti ispravljače i ostale krute komponente .

Imajući to na umu, provjerite je li krug paljenja dobro zaštićen od elemenata. Ako ga možete pronaći lokalno, nabavite limenku silikonskog vodenog štita i dajte svom sustavu nekoliko slojeva.

Ako to ne možete učiniti, uvijek možete pribjeći onome što smo učinili "u stara vremena ", a to je da se što više stvari od paljenja zamota u plastiku. Samo osigurajte da napustite odvodne točke prema dolje.

Nisam razmišljao o dijelu paljenja električnog sustava. Morat ćete ga pogledati jer je lako dostupan. Hvala.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...