Pitanje:
Što treba provjeriti prilikom kupnje rabljenog i / ili uvezenog motora
NoCarrier
2011-03-16 07:21:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Planiram izvršiti zamjenu motora na šasiji Z32 (1990.-1996.) 300zx twin turbo. Japanskih motora s malom kilometražom ima u izobilju i koštaju nešto manje od motora koji dolaze iz američkih automobila. Specifikacije i kodovi motora izgledaju identično, a ja sam potvrdio da se oni uvrću i rade s postojećim američkim ožičenjima. Postoje li neke druge mjere predostrožnosti ili upozorenja koja bih trebao uzeti u obzir prije kupnje jednog od njih?

četiri odgovori:
#1
+6
tgrosinger
2011-03-16 08:51:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako se uspijete dokopati ruke, svakako napravite test kompresije. Ako je kompresija loša, morat ćete u osnovi izvršiti obnovu koja će koštati prilično više od onoga što pretpostavljam da želite potrošiti. Provjerite stanje razvodnog remena, dobar način da vidite je li zbrinut motor. To je sve čega se trenutno mogu sjetiti, ali naravno ima ih još.

Dodajući ovome, kupnja od pouzdanog izvora je ogromna. Neke od poznatijih, dobro provjerenih trgovina daju jamstva na svoje motore i za koje je bolje znati da nude dobre motore.
+1 za pouzdani izvor, pogotovo ako se motor isporučuje na velike udaljenosti.
#2
+4
rmalouf
2011-03-16 20:01:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svakako provjerite zakone u vašoj državi prije nego što kupite uvozne motore. Znam da u Kaliforniji u osnovi nemate šanse za pušenje japanskog motora, čak i ako specifikacije izgledaju isto kao američka verzija.

#3
+4
Sean Reifschneider
2011-03-29 11:32:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To sam učinio samo jednom, ali imao sam nevjerojatno puno sreće s tim. U mom slučaju, to je bio Subaru GL-10 '86, također turbo. Siguran sam da će se neki prijaviti, a neki neće ...

Provjerite jamstva izvora, neki će reći da su testirani na kompresiju i koja su različita očitanja, neki će ponuditi jamstva itd. Motor koji sam dobio bio je u izuzetno dobrom stanju i s njim nisam imao apsolutno nikakvih problema nekoliko godina dok nisam kasnije prodao automobil. Priča je, kako su mi rekli, da su emisije u Japanu izuzetno stroge i u osnovi zahtijevaju da novi motor propušta emisiju nakon, recimo, 40.000 kilometara. Ne znam da je to istina, ali to je priča koju sam čuo zašto iz Japana možete nabaviti dobre motore male kilometraže.

Znajte svoje odgovornosti prilikom primanja motora. Ako ga isporučuju, hoće li se pojaviti kod vas s motorom u sanduku i zahtijevati da ga iskrcate? Možete li ga preuzeti u teretnom dvorištu brodarske tvrtke gdje imaju viljuškar? U koje ćete ga vozilo staviti? Kako ćete ga izvaditi kad ga vratite kući?

Moj motor došao je s odsječenim crijevima, a zatim zalijepljenim trakom. Izgledao je kao stvarno brz posao uklanjanja. Na njemu su bili svi senzori, puni indukcijski sustav, turbo i zaglavlja, čak i remeni, poklopac ulja itd. Moji nisu dolazili s mjenjačem.

Uklonio sam sve uključene senzore i indukcija / ispuh i koristio ono što je prvotno bilo na mom motoru. Na taj sam način znao da su 100% kompatibilni s mojim računalom.

Istodobno sam zamijenio sve brtve povezane s dijelovima koje sam zamijenio i stavio nova crijeva. Također sam zamijenio kvačilo.

Bio sam izuzetno zadovoljan motorom.

U usporedbi s tim, otprilike desetljeće kasnije napravio sam zamjenski motor za svoj VW Vanagon i za njega zapravo nisu bili dostupni motori iz Japana ... Umjesto toga pronašao sam tipa koji je bio dobro cijenjen u VW zajednici i kupio obnovljeni motor od njega, i poslao mu moj stari motor nakon zamjene (da bi se obnovio za nekoga drugog). Ovaj je tip jako dobro poznavao motor, a cijena mu je bila približno jednaka korištenom iz Japana. Motor je u osnovi u tom trenutku bio potpuno nov, ali s druge strane nije se isporučivao s rezervnim turbo motorom i svim vrstama senzora, pa ... :-)

Da sam u vašoj situaciji , Vjerojatno bih gledao na to da netko obnovi motor, jer tada ima priliku napraviti neka podešavanja kako bi snagu dodatno povećao. VG30DETT se općenito smatra dobrim za oko 400 konjskih snaga prije nego što započnete preinaku samog motora, pa je ovo vjerojatno dobar izgovor da stavite neke od tih pojačanih dijelova. Ali, to će pogurati cijenu (prilično mnogo, nebo je granica) ...

#4
+3
Zencyl
2011-03-16 09:39:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Slažem se s Ursom, ako se prije kupovine možete domoći motora, povukao bih utikače i vidio kako izgledaju. Umočite ulje u štap za potapanje i pogledajte kako ulje izgleda, ima li puno mulja, strugotina ili nečega. Sveukupno stanje motora puno će vam reći o tome kako je održavan. Ali test kompresije najbolje je učiniti ako možete, što će vam puno reći.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...