Pitanje:
Trebam li ponovno rotirati ili zamijeniti rotore svaki put kad zamijenim kočione pločice?
Troggy
2011-03-08 06:20:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čuo sam da je ispravna praksa zamijeniti ili ponovno postaviti svoje kočione rotore svaki put kada radite zamjenu kočionih pločica. Treba li to raditi svaki put ili je pretjerano? Možda je to jednostavno nešto jednostavno učiniti, pa možda i zamijeniti dok ste tamo?

Reći ću da su osnovni rotori danas prilično jeftini, pa njihovo okretanje doista nema puno zasluga.
šesnaest odgovori:
#1
+52
Sean Reifschneider
2011-03-08 07:40:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Odluka o zamjeni uglavnom se temelji na debljini. Priručnik za popravak trebao bi vam reći minimalnu debljinu ispod koje biste trebali zamijeniti rotore tijekom popravka. Upotrijebite čeljust i izmjerite debljinu rotora, ako ste ispod ovog broja, trebate zamijeniti rotore.

Možda ćete htjeti zamijeniti rotore ako planirate posebno intenzivnu uporabu i ako ste približavajući se granici. Na primjer, ako živite u planinama, puno vučete, planirate prisustvovati danima staza ...

Svakako ih morate obnoviti ako su iskrivljeni ili oštećeni. Obično možete osjetiti jesu li zakrivljeni kroz papučicu kočnice pri zaustavljanju - umjesto glatkog zaustavljanja ona će nekako vibrirati ili pulsirati pri kočenju pri većim brzinama. To je vrlo uočljivo. To se može izmjeriti brojčanikom i provjeriti prema preporukama uputa za popravak za "istjecanje". Trebat će vam mjerač za biranje i neka vrsta nosača kako bi se mjerač držao mirno dok vrtite rotor.

Štetu obično uzrokuju potpuno istrošene stare kočione pločice koje obično ostavljaju vrlo hrapav površina na disku. Svakako ih treba okrenuti, ako je moguće.

Prije okretanja oštećenog ili iskrivljenog setora rotora provjerite njihovu debljinu. Ako su blizu minimuma, ponovno isplivanje na njih ostavit će vam pre tanke rotore.

Ako ste u ovom trenutku, trebali biste imati rotore koji su dovoljno debeli i nisu oštećeni. Mnogi ljudi preporučuju njihovo ponovno nanošenje na površinu kako bi se jastučići i rotori mogli bolje spojiti i istrošiti. Obično se slažem s tim, ali zamijenio sam jastučiće na automobilima koji manje energično vozim bez da ih ponovno obnavljam i nisam imao problema.

Iako je @Sean u potpunosti u pravu, dodat ću da je iz mog iskustva jeftinije zamijeniti rotore od previše produženih čeljusti. Dakle, ako sumnjate, zamijenite rotore.
#2
+16
Patrick
2011-03-08 06:26:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tri su slučaja zbog kojih rotorske kočnice treba ponovo navući na površinu / okrenuti i / ili zamijeniti.

  1. Izdubljivanje rotora mehanizmom za držanje kočionih pločica (pločice su potpuno istrljane a metal koji drži jastučić počinje kopati u rotor)
  2. Savijanje rotora od krajnje upotrebe (rotor se previše zagrijava i deformira se hlađenjem)
  3. Sam rotor se troši do istaknite da je pretanak i da bi se mogao slomiti kada se koristi (to se obično događa kada kočione pločice izrađene od materijala tvrđeg od materijala rotora i rotor istroši umjesto kočione pločice)

UREDITI

Mnogi mehaničari preporučuju okretanje / obnavljanje / zamjenu rotora svaki put jer se na taj način može zaraditi više novca.

# 3 je slučaj za zamjenu rotora, a ne za njegovo okretanje.
@S_Niles hvala na ulovu, ažurirani odgovor
Ne slažem se s uređivanjem, jer sam radio u garaži. Većina dobrih mehaničara ima dovoljno posla gdje ne trebamo dodavati više, moguće otuđujući kupce. Mehaničari preporučuju obnavljanje površine jer ne želimo da sljedeći dan dođete i kažete da nove pločice kočnica uzrokuju vibracije u papučici. Kupac će se zakleti da pedala nije prethodno vibrirala. Istina je vjerojatno da nije primijetio vibraciju, ali sada kada je zamijenio jastučiće, obraća više pažnje. To se dogodi mehaničaru točno dva puta prije nego što počne okretati svima rotore.
Nažalost, postoji puno mehaničara koji nisu "dobra mehanika". Kad sam posljednji put uzeo automobil u trgovinu, rekli su da su kočnice istrošene i da ih treba zamijeniti te da rotori trebaju ponovno isplivati. Vanjska strana rotora izgledala je ok, pa sam zaključio da su ostale strane duboko zabijene. Naručio sam zamjenske rotore (koji koštaju manje od pretjeranih 125 dolara, kada su ih željeli ponovno pojaviti), a kad sam skinuo kotače, ustanovio sam da su obje strane glatke i da imaju samo lagane bodove - novi jastučići su dobro funkcionirali s originalnim rotorima. Zakretanje rotora za neke je mehaničare profitno središte.
#3
+12
Bill
2011-10-03 23:03:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wow, ovdje sam u manjini. Čvrsto sam uvjeren da biste trebali okretati svoje rotore pri svakoj zamjeni kočione pločice / cipele! Ako to ne učinite, sve će raditi savršeno u redu, sve dok ne pritisnete kočnicu, ako su vam kočni rotori / bubnjevi ostakljeni, jako zabijeni ili istrošeni paralelno s novom kočnom pločicom, zaustavni put vaše volje WILL biti POVEĆAN možda čak do nekoliko metara brzinom autoceste. Moja lokalna trgovina Napa naplaćuje 10 dolara za rezanje rotora i učinit će to dok čekate. Izvijanje kočnice pogrešan je naziv, kočni rotori uglavnom ne izvijaju. Pulsirajuće stanje koje se osjeća kroz papučicu kočnice zapravo je materijal jastučića izgoren na rotoru na jednom mjestu. To se događa nakon vrlo jakog kočnog incidenta koji pregrije rotor, a zatim pritiskom kočnice na jednom mjestu na rotoru odmah nakon incidenta. Zbog toga stanje postupno prolazi samo od sebe. Ako dobro razmislite, "iskrivljeni" rotor neće dati osjećaj papučice jer se čeljust upravo iz tog razloga može kretati bokom u stranu, gdje zadebljanje rotora na jednom mjestu s obje strane stvara pulsirajući učinak.

Podržavam dio o iskrivljenju koji ste spomenuli, ali ne slažem se oko "svaki put". Ako ste svjesni svojih navika kočenja i izbjegavate da se zapaljeni materijal pločica lijepi za vaše rotore, okretanje nije potrebno svaki put.
#4
+10
Captain Claptrap
2011-03-08 06:27:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne, to ne treba činiti svaki put. Ne vjerujte hiperu. Ako imate iskrivljenje, trebali biste ponovno izraditi površinu pod uvjetom da niste nosili minimalne dimenzije diskova.

#5
+3
Brian Knoblauch
2011-06-02 23:49:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne vjerujem više u okretanje rotora. Ako su pretanke, zamijenite ih. Iskrivljeni, zamijenite (vjerojatno iskrivljeni od vrućine, a ako ste ih prije iskrivili, deformirat će se još brže jer postanu tanji). Žljebovi, sve dok nisu duboki, jastučići i rotor prilično će se brzo složiti. Zamijenite rotor u dubokim utorima.

Diskovi će se također iskriviti od brze promjene temperature uzrokovane jakim lomljenjem, a zatim prskanjem u lokvu. To je situacija za koju nije vjerojatno da će se ponoviti i dobar je razlog da se ponovno pojavi, a ne zamijeni. Također, prekrivanje površine moglo bi koštati red veličine manje od zamjene.
#6
+3
ManiacZX
2011-06-04 01:56:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uz već spomenute i češće razloge Gougesa, iskrivljenosti ili pretankosti, postoji još jedan razlog za njihovo okretanje / ponovno isplivanje.

Kada koristite neke kvalitetnije kočione pločice, oni će vam reći ako mijenjate smjesu s jedne smjese na drugu (bilo promjenom marke ili linije proizvoda) da biste koristili nove ili preoblikovane rotore.

Ovo dolazi u obzir najčešće za kočnice koje se na sportskim automobilima koriste za staze na stazi i slično.

#7
+2
Rory Alsop
2011-06-03 04:36:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svoje Subarus obično vozim prilično teško, kako na stazi, tako i izvan nje, i prolazim kroz kočione pločice na oko 15-20 tisuća kilometara. Moja stara Impreza sada je na 130 000 milja, a rotori su u potpunosti u redu - gledajući istrošenost doći ću do 200 000 prije nego što im treba promjena.

Ako su oštećeni / oštećeni ili su se istrošili, očito ih promijeniti. Osim toga, ostavite ih.

#8
+2
tony
2012-07-10 19:15:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao mehaničar već više od 35 godina, toplo preporučujem obnavljanje površine čak i ako rotori izgledaju u redu. Pitanje je troškova. Ako su tipa "klizanje preko glavčine", novi rotori su relativno jeftini (poput 28 dolara za svaki). Uz to, duševni mir ispod 100 dolara se itekako isplati. Novi jastučići su keramički i mnogo su čvršći od metalnih da se "provale".

#9
+1
suitedupgeek
2011-03-08 07:03:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Proizvođač obično označava minimalnu debljinu na disku koja označava "sigurno" ograničenje na kojem zapravo ne želite riskirati.

Sad sam dvaput promijenio pločice na mom trenutnom vozilu i svaki put skidao diskove i pojedinačno ih provjeravao ima li znakova izdubljenja, pucanja i naravno je li prošao oznaku minimalne debljine. Stvarnu debljinu diskova možete izmjeriti pomoću mikrometra. U većini prodavaonica automobila ih možete pokupiti prilično jeftino.

Osobno nikad nisam vidio potrebu za ponovnim postavljanjem diska, potpuno nova kočiona pločica uglavnom će sretno sjediti u utoru

#10
+1
Kris Burton
2012-01-13 00:19:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne, ono što trebate učiniti je provjeriti istrošene znakove upozorenja rotora nakon što promijenite pločice kočnica. Kada izvršite zamjenu kočione pločice, tada možete provjeriti ima li vidljivih oštećenja na rotoru. Ako želite znati što je rotor za upozoravanje, trebali biste pročitati ovaj članak ... http://www.cquence.net/blog/changing_brake_rotors/

#11
+1
FossilizedCarlos
2012-01-13 05:14:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zapamtite da nekim vozilima rotori uopće nisu okrenuti. Kod BMW-a promjena kočnice značila je nove pločice, novi senzor i provjeru rotora. Ishod debljine rotora značio je ili zadržavanje ili zamjenu, ali nikad okretanje. Postoje i drugi proizvođači koji imaju slične sustave rotora / jastučića, pa imajte na umu ovo.

#12
+1
Nathan
2012-10-26 17:50:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spremnik plina košta 85 dolara, pa koji je smisao riskiranja performansi kočenja na nekih 40 dolara rotora? Čini mi se nimalo pametnim. Ako ih nemate, samo ih zamijenite.

#13
  0
russjman
2011-06-13 22:47:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zamijenio sam kočnice uz pomoć svog tasta da bih to mogao sam učiniti i izbjegao da me bespotrebno vade mehaničari. Bio je svjestan da je u većini okolnosti nepotrebno ponovno rotorima mijenjati kočnicu. Umjesto toga, natjerao me je da uzmem sitni brusni papir (upotrijebio sam 600) i brusim rotor okomito na utore, s obje strane, kako bih pomogao da se jastučići bolje sjednu. Prošlo je nekoliko mjeseci i čini se da je sve u redu s mojim poslom.

#14
  0
John Miller
2012-06-26 07:27:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nedavno sam provjerio cijenu za nove rotore za moj 96 Camry, svaki iznosi 20,35 USD. Ako je okretanje rotora, odlazak do trgovine i čekanje stajalo 10 dolara, radije bih naručio putem interneta, kupio novo i radio na nečemu drugom ili jeo. Zašto ikada okretati rotor?

Jer neki rotori koštaju puno više
Posljednji put kad sam kupio rotore za svoj MR2, trebalo im je dva tjedna, a koštali su 250 dolara po komadu.
#15
  0
cameron
2012-10-09 07:53:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Treba ih ponovno izraditi ako vaš automobil treperi pri kočenju.

Ako su u rotorima duboki žljebovi, ali tijekom kočenja se ne lijepe, trebali biste ih obraditi, ali ne morate. U osnovi, što su dublji žljebovi, to je manja površina jastučića za zahvaćanje. Tako ćete izgubiti prekidnu snagu, ali to vjerojatno nećete primijetiti.

rotori za neke automobile su skuplji. Kupit ću nove rotore samo jednom. Zadržavam svoje stare i sljedeći put ih ponovno pojavim. prema mom iskustvu, rotori iz kragena ne dolaze obrađeni ili možda obrađuju svaki drugi. Lol
#16
  0
Old_Fossil
2016-04-29 08:26:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Istodobno mijenjam rotore i pločice. Sviđa mi se saznanje da moji dijelovi kočnica imaju isti vijek trajanja. Živim u surovoj klimi koja uzima danak na svim dijelovima koji su blizu tla (snijeg, led, sol, pijesak, kiša i Bog zna što) napadajući ih. Sigurnost uvijek vrijedi nekoliko dodatnih dolara.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...