Pitanje:
Na kojoj bih kilometraži trebao zamijeniti razvodni remen u Hondi Accord EX V6 iz 2003
Nathan Taylor
2011-03-08 04:01:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pod pretpostavkom da nemam poznatih mehaničkih problema, na kojoj bih kilometraži trebao zamijeniti razvodni remen u Honda Accord EX V6 iz 2003?

Iz nekih izvora čuo sam 60.000 kilometara, ali čini se da priručnik sugerira oko 90.000 ovisno o uvjetima vožnje .

Shvaćate da Honda preporučuje 8 godina ILI 105.000 milja, točno ne 8 godina I 105.000 kilometara. Nije kada udarite 8 godina I 105 km prije nego što pogodite bilo koji od tih čimbenika. Shvatili ste? zamijenite remen. Zašto? jer je i starost faktor, a riskirate i uništenje unutrašnjosti motora ako se pokvari. Pa što je jeftinije? Zamjena motora ili zamjena razvodnog remena? Ako se pokvari i na kraju vam zatreba novi motor, krivicu ćete imati samo sebe. Ako ste imali toyota camry v6 i puknuo remen, to neće pokvariti motor. U tom slučaju id recite samo naprijed i str
@ray da, to su mi rekli o godinama kad je moj Accord V6 iz 2005. imao 8 godina. Užas bi nastao kad bi pukao zbog starosti. Da je pojas napravljen za $$$ kako biste očekivali za 9 godina. Zamoljen za stari leđa. Dali su mi ga u zipolu i prema načinu na koji je izgledao pomislio sam da mi predaju potpuno novi remen iz svog inventara.
Tri odgovori:
#1
+3
S_Niles
2011-03-08 04:55:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koji su vaši uvjeti vožnje ? Ako se primarno vozite u gradu (zaustavite se i idite, prašnjavo) ili živite u posebno vrućem ili hladnom okruženju, tada vrijedi pogledati područje "ozbiljnih usluga" u vašem priručniku i pridržavajte se te preporuke.

Obično je relativno lako pregledati razvodni remen skidanjem gornjeg dijela poklopca razvodnog remena. Tražite znakove očite nevolje, pucanja, promjene boje itd.

Sljedeće je pitanje je li motor interferencijski motor. Ako jest, pucanje razvodnog remena znači vrlo loše stvari. Ako nije, to samo znači da ćete se slomiti i trebati vam vuča.

Uredi - Nakon više istraživanja, dokazi sugeriraju da je Accord V6 JES mehanizam za ometanje. Nadam se da to može potvrditi netko tko ima pristup Hondinim tehničkim referentnim priručnicima. Uklonio sam vezu koju sam imao ranije, jer izgleda zastarjelo (ništa novije od ~ 1995). Pronaći pouzdanu bazu podataka interferencijskih mehanizama na Internetu iznenađujuće je teško.

"motor s smetnjama" jednostavno znači da će ventili doći u kontakt s klipom ako zupčasti remen nije pravilno namjestio brijegove.
@dave theiben to treba naglasiti, ako imate motor sa smetnjama (ili 'nema zazora'), ako će biti VRLO SKUPO ako se razvodni remen klizi / pukne i ako postoji kontakt unutar motora
Teški uvjeti vožnje opisani u priručniku prilično su neobični. Taksist, živi u planinama, vuče prikolicu. "Slijedite raspored održavanja za teške uvjete ako svoj automobil GLAVNO vozite pod jednim ili više sljedećih uvjeta."
Više ljudi pada u teške uvjete vožnje nego što mislite. Roditelji koji cijeli dan trče djecu po gradu u osnovi su isti teret kao i taksi, a PUNO je roditelja koji to rade ...
#2
+3
tomtom
2012-01-11 09:17:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U priručniku stoji da bi za Honda Accord 2003-2007, razvodni remen trebalo zamijeniti na 8 godina ili 105 000 milja. Upravo sam naslijedio Honda Accord EX-V6 limuzinu iz 2004. godine od oca koji je ovaj novi automobil kupio 2004. godine. U 8 godina u kojima je posjedovao vozilo prešao je ukupno 55.000 kilometara. Osjećam se zaglavljeno jer ne želim da remen pukne, uzrokujući ozbiljna oštećenja ventila i klipova, ali također ne želim zamijeniti savršeno funkcionirajući remen s preostalih 50.000 kilometara usluge. Pregledao bih remen i ako primijetite bilo kakvu vrstu pucanja ili blijeđenja, zamijenite ga, pogotovo ako ste već provjereni i svjesni da vam treba servisiranje razvodnog remena.

Iako je ovo dobra anegdota, nisam siguran da na pitanje odgovara bilo kakvom činjenicom. Temelji se na mišljenju. Osim toga, * vrlo je * teško vidjeti habanje razvodnog remena s obzirom da ga u isto vrijeme vidite samo oko 25%. Većina remena zapravo će se * skliznuti * prije nego što će slomiti ili izgubiti zube.
#3
  0
spydercatt
2015-01-23 08:58:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovdje je detaljan Uradi sam za motor Honda / Acura V6 J Series za zamjenu razvodnog remena:

https://www.youtube.com/watch?v=9TMR9PG3fko

Obično se smatra dobrim oblikom pružanje podataka danih u poveznici ovdje u vašem odgovoru. Na taj način, ako veza nestane, odgovor i dalje ostaje. Odgovori samo na veze primarni su za brisanje. Uz sve to, kako to na bilo koji način daje odgovor na izvorno pitanje * kada * zamijeniti razvodni remen.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...