Pitanje:
Kako održavati ponekad korišteno vozilo?
Peter K.
2011-03-08 04:08:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moje svakodnevno putovanje na posao promijenilo se s 9 na 9 stopa kad sam počeo raditi na daljinu. To znači da vrlo rijetko vozim svoj automobil. Nakon posebno užurbanog mjeseca nisam vozio otprilike 4 tjedna, a akumulator automobila je ispao pri sljedećem dolasku da ga vozim.

Pa, što trebam učiniti da automobil ostane u dobrom stanju radno stanje?

  • Što može zadržati bateriju napunjenom? Preporučuju li se punjači?
  • Što kažete na ulje? Trebam li osigurati da svaki tjedan vozim automobil na razumnu vožnju? Dva tjedna?
  • Koje bih druge aspekte automobila trebao imati na umu?

Uredi: Zahvaljujem svima koji su do danas odgovorili. Glasao sam za sve i prihvaćam Patrickov odgovor kao najinformativniji.

Uredi 2: Također zanimljivo za ovu temu:

Sada izrađuju solarne punjače za upotrebu kako bi baterija bila podignuta - poput uključenog i Rec vozila, itd. I ne preskupa.
šest odgovori:
#1
+45
Patrick
2011-03-08 04:18:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osnovna pravila:

  1. Vozite automobil jednom tjedno, dovoljno dugo da motor postigne normalnu radnu temperaturu.
  2. Mijenjajte ulje svakih 3000 milja ili budući da ne vozite puno, svaka 3 mjeseca.
  3. Ako vaš automobil jako dugo miruje, trebate biti zabrinuti zbog suhe truleži ili gume na gumama, ali ako slijedite # 1, nećete se trebati brinuti zbog ovoga.
  4. Otprilike jednom mjesečno vozite automobil dulje vrijeme (> 30 minuta), može doći do nakupljanja vode na senzorima i ispuhu, kao i na hrđi kočioni rotori. Želite zagrijati cijeli automobil, uključujući ispušni sustav & motora kako bi isparilo eventualnu kondenzaciju kako bi se spriječilo nakupljanje hrđe i očistili kočni rotori kako bi se zadržala sposobnost zaustavljanja.
  5. Ako će plin u spremniku biti tu za više od mjesec dana morate staviti stabilizator plina u spremnik (à la STA-BIL) kako se plin ne bi razgradio.
također izbjegavajte kratka putovanja. kada krenete na kratko putovanje, vlaga se kondenzira na stvarima i nema priliku izgorjeti / proključati.
Mijenjanje ulja svaka 3 mjeseca čini se pretjeranim. Većina proizvođača preporučuje servis automobila jednom godišnje ako je godišnja kilometraža manja od uobičajenog intervala servisiranja.
#2
+12
dave thieben
2011-03-08 04:16:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Potočni punjač je dobra ideja. Održava bateriju tako da ne prolazi kroz velike cikluse punjenja / pražnjenja, što oštećuje bateriju.

Također promijenite ulje nakon šest mjeseci bez obzira je li kilometraža prekoračila vašu granicu ili ne.

#3
+10
S_Niles
2011-03-08 04:22:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Preporučuje se punjač punjača. Olovne baterije ne drže se dobro za pražnjenje na nisku razinu i za pokretanje.

Dobro je voziti ih svakih nekoliko tjedana, ako možete. Najveći je problem što sve gumene brtve ovise o tome da ostanu mokre uljem kako bi se zadržale tijekom vremena. Ako se osuše, procurit će. To je rečeno, moderni materijali daleko su napredovali i to vjerojatno nije toliko velik posao kao nekada.

Pripazite na gume. Guma će se brzo istrošiti iz istog razloga gore.

#4
+6
Timothy
2011-09-23 09:39:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Još jedna opcija s baterijom je odvajanje kabela uzemljenja. To bi trebalo spriječiti gubitak napunjenosti, a moglo bi biti lakše i jednostavnije od postupka punjenja.

Ne slažem se. Olovni akumulatori i dalje će gubiti napunjenost kad su odspojeni, a mnogi moderni automobili zahtijevaju da baterija bude stalno uključena kako bi stereo uređaji, alarmi, imobilizatori itd. Radili, pa je obično bolje da je ostavite povezanom i da je punite. Solarni punjači to mogu učiniti vrlo jednostavnim.
#5
+4
Kjartan Þór Kjartansson
2011-03-08 04:17:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

O bateriji mogu odgovoriti samo definitivno, većina baterija izgubi malo napunjenosti kad se ne koristi, ali kako bi se smanjilo da imate instalirani prekidač (prekidač) koji vam omogućuje odvajanje baterije od električnog sustava automobila kad automobil nije u upotrebi. Kada automobil nije u upotrebi niti jedno razdoblje, električni sustav još uvijek radi, čuva satove i slično, tako da bi odspajanje akumulatora trebalo malo poboljšati punjenje.

#6
+4
Dmitry Grigoryev
2016-02-09 19:41:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako se vaša baterija potpuno isprazni za 4 tjedna, razmislite o njezinoj promjeni. Dobra baterija ostaje u formi najmanje nekoliko mjeseci, čak i kad je spojen kabel za uzemljenje.

Ako vam je baterija dobra, trebali biste provjeriti automobil. Iscrpljivanje toliko struje da se baterija isprazni za 4 tjedna nije normalno, a može ukazivati ​​na ozbiljan električni problem (slomljena izolacija) koji će s vremenom uništiti ožičenje.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...