Pitanje:
Kako dijagnosticirati prekomjernu potrošnju rashladne tekućine?
NoCarrier
2011-03-09 23:40:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koji je najbolji način za utvrđivanje izvora potrošnje rashladne tekućine? Kako razlikovati recimo curenje hladnjaka, curenje vodene pumpe, propuštanje crijeva, prepuhavanje brtve glave ili pukotinu u bloku / glavama?

Dva odgovori:
#1
+8
kkeilman
2011-03-10 04:48:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prva stvar je u početku utvrditi palite li je ili curi. Pod pretpostavkom da vaš automobil ne izbacuje perjanicu bijelog dima tijekom vožnje - morat ćete napraviti dodatnu dijagnozu kako biste utvrdili način potrošnje.

Prvo provjerite ulje i rashladnu tekućinu - ako sadrže mliječna supstanca imate nešto napuknuto ili puhani HG. Moguće da je propao hladnjak ulja (ako je riječ o vodi hlađenoj varijanti). Samo test curenja može utvrditi bilo što dalje od rušenja. Čuo sam za neke automobile s lošim brtvljenjem usisnog razvodnika što može dovesti do usisavanja rashladne tekućine u usisni kanal i izgaranja bez kontrolnog bijelog dima.

Ako tekućine izgledaju dobro, ispitajte tlak u sustavu. U osnovi to je poput priključivanja biciklističke pumpe na radijator kako bi sustav hladio pod pritiskom. Ako curenje nije očito, možete upotrijebiti UV boju za precizno utvrđivanje plača ili vrlo sitnih curenja.

+1 za ispitivanje tlakom. U teoriji se test tlaka također može koristiti s uključenim motorom kako bi se utvrdilo postoji li puhala brtva glave. Visok tlak izgaranja trebao bi uzrokovati iznad normalnog očitanja na manometru. Nikad ovo nisam uspio testirati na terenu, kao i obično kad je brtva glave tako daleko, već se puši kao ludo.
Ne zaboravite provjeriti odvod klima uređaja tijekom ispitivanja tlakom. Obično ako jezgra grijača curi, možete je osjetiti u automobilu, ali to je često previdjeti izvor curenja.
#2
+1
trip0d199
2011-03-10 01:14:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedan od načina bio bi pokretanje vozila i traženje otkud dolazi do curenja. Možda ćete htjeti prvo dolijevati rashladnu tekućinu za najbolje rezultate. Međutim, ako se radi o sporijem curenju, ova tehnika možda neće uspjeti. Ali, svejedno biste trebali dobiti neke naznake gdje se problem javlja.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...