Pitanje:
Održavanje rabljenog automobila s nepoznatom poviješću
Bob Roberts
2011-03-08 19:06:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kupio sam veliku kilometražu (130.000) rabljeni Saturn (98 SW2). Ne znam povijest održavanja automobila niti je li pridržavan rasporeda održavanja. Na kojim stvarima bih trebao izbjegavati raditi? Primjerice, pročitao sam to redovno ispiranje trans. tekućina je dobra OSIM ako se to nije redovito radilo, što bi moglo na brzinu začepiti stvari. Htio bih izbjeći ubijanje automobila dok bih mu pokušao produžiti život.

Mehaničari cijelo vrijeme obavljaju preglede automobila, za otprilike 70 do 100 dolara. Obično traže probleme zbog kojih ćete ostati zaglavljeni na cesti. To vam daje dobru polaznu točku za samostalno održavanje.
@Jay, je dobro mjesto za početak, ali trebate mehaničara kojem možete vjerovati. Lako bi bilo "pronaći" problem na starom automobilu velike kilometraže
Tri odgovori:
#1
+11
Patrick
2011-03-08 19:42:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Budući da niste sigurni u povijest automobila, trebali biste zauzeti stav da još ništa nije napravljeno.

Brzi popis za provjeru je:

  1. Motorno ulje & filter
  2. Tekućina za hladnjak (uzmite i jedno od dobrih sredstava za čišćenje koje ostavljate u automobilu na oko 200 milja, ali budite oprezni jer vanjska temperatura ne može pasti ispod nule dok je ovo sredstvo za čišćenje u vašem sustavu).
  3. Zupčasti remen / lanac (zbog troškova zamjene ovog možete provjeriti stanje remena i ako je u dobrom stanju, možete ga preskočiti)
  4. Provjerite kočiona tekućina, pripazite da izgleda odgovarajuće boje i da u njoj nema stranih predmeta.
  5. Provjerite svjećice, provjerite postoji li korozija ili su čepovi oštećeni.
  6. Provjerite tekućina za mjenjač, ​​provjerite ima li u sebi stranih tvari.
  7. Provjerite istrošenost kočionih pločica / bubnjeva.
  8. Provjerite uravnoteženost guma i neobično trošenje.
  9. Provjerite filtar za gorivo i nabavite visokokvalitetno sredstvo za čišćenje sustava goriva i stavite ga u spremnik puno goriva.
  10. Provjerite razinu freona klima uređaja, dodajte freon po potrebi.

Ovisno o vašoj mehaničkoj razini, automobil možete odvesti pouzdanom mehaničaru i recite im situaciju i oni mogu preći preko cijelog automobila i podesiti ga. Vrijedit će nekoliko stotina dolara da biste saznali postoji li nešto zbog čega biste trebali biti zabrinuti prije nego što se nešto pokvari.

Inače, nikad nisam čuo da je redovita zamjena tekućine u mjenjaču loša.

Hvala, ovo je fantastičan popis. Redovita zamjena tekućine u mjenjaču nije loša. Kad nije zamijenjen, a zatim se ispere, to je loše. Čitao sam da se s vremenom strane tvari nakupljaju. Ako i dalje djeluje, ta stvar jednostavno nije na putu. Kad se iznenada isprazni i napuni, ta se materija kreće i preseljava na potencijalno problematična mjesta.
Razmislite o čišćenju sustava goriva prije nego što počnete ulje, jer ispuhivanje prstena može dovesti do toga da to sredstvo za čišćenje uđe u ulje. Vjerojatno nije velika stvar, ali to je nešto što pokušavam slijediti. Također bih razmislio o dodavanju maziva za pumpu za vodu prilikom ponovnog punjenja hladnjaka.
Ovome bih dodao tekućinu za servoupravljač. A za # 2 "tekućinu hladnjaka" (ili rashladnu tekućinu motora) pročitao sam da ne biste smjeli miješati zeleni i crveni antifriz, iako je ovo za moju Toyota Land Cruiser iz 1995. godine - nisam siguran koliko se to odnosi na druga vozila.
#2
+3
codemonkey
2011-03-15 22:13:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nedavno sam uzeo stari Mercedes. Prethodni je vlasnik rekao da je isključio tekućinu ... da je bio mehaničar već niz godina. Duga priča, NIKADA nemojte vjerovati prijašnjim vlasnicima ... posebno kada je riječ o tekućinama. Ne moraju čak biti ni nepošteni, možda su samo nesposobni ili lijeni.

Umazano ulje u sebi nosi hrpu sranja koje će na kraju biti ugrađeno u vaše dnevnike radilice. Tekućine su relativno jeftine. Čak i ako nisam siguran mogu li pokrenuti automobil koji sam kupio (a to sam uspio s Mercedesom), nikada više neću pokretati motor automobila koji kupim nakon testa prodajnog mjesta bez prvo zamijenite SVE tekućine. Jednostavno nikad ne znate kakve su ludosti prethodni vlasnici učinili (ili nisu učinili).

#3
  0
Mark Johnson
2012-05-30 08:53:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pogledajte može li zastupništvo izvući povijest servisa umjesto vas. Dojma sam da, recimo, prodavač GM-a može izvući sve servisne zapise za vozilo, čak i ako je posao izvodio drugi zastupnik GM-a. Ako je to istina, još uvijek nećete imati evidenciju o radovima koje obavljaju neovisne trgovine, ali to je bolje nego ništa.

To se definitivno odnosi na Subaru: oni mogu potražiti sve usluge koje obavlja trgovac prema VIN broju.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...