Pitanje:
Mogu li koristiti tekućinu za automatski mjenjač / servo upravljač Dexron III tamo gdje je potreban Dexron II?
Andre Holzner
2011-03-17 22:44:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

općenitije govoreći jesu li i «veći Dexronovi brojevi» udovoljavajući specifikacijama tekućina manjeg broja?

Koja je vaša specifična aplikacija?
odlazak dobavljaču rezervnih dijelova i imali su samo tekućinu Dexron III tamo gdje mi treba tekućina Dexron II za servo upravljač (i automatski mjenjač)
Pod određenom primjenom mislio sam što je model automobila i želite li ga koristiti za Trans ili servo upravljač
četiri odgovori:
#1
+8
Move More Comments Link To Top
2011-03-17 23:06:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kratki odgovor za prijenose, da.

Tekućine s licencom DEXRON®-VI u potpunosti su kompatibilne s unatrag i mogu se koristiti u svim aplikacijama obuhvaćenim ranijim GM ATF specifikacijama. "

"DEXRON®-VI zamjenjuje DEXRON®-III i DEXRON®-III-H u svim aplikacijama, osim servo upravljača i ručnih mjenjača

Sve licence za DEXRON-III istekle su krajem 2006. godine i neće biti obnovljen. Dalje od tog datuma, General Motors podržavat će upotrebu samo tekućina DEXRON-VI za uporabu u mjenjačima Hydra-Matic. 1 Tekućine koje tvrde da imaju performanse tipa DEXRON-III i dalje se prodaju pod skraćenim imenima poput Dex / Merc i D / M, međutim, budući da sustav licenciranja DEXRON-III više ne postoji, GM tečnosti na bilo koji način ne regulira.

Izvor

hvala, pogledao sam ovaj izvor prije objavljivanja. Može se kupiti tekućina Dexron III, na pr. [ovaj] (http://www.mobil.co.uk/UK-English-LCW/heavydutyoils_products_power-steering_mobi-atf-320.aspx#), pa sam bio zbunjen čitajući da su licence za Dexron-III istekle četiri godine prije...
#2
+3
Robert
2012-10-08 23:54:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nemojte koristiti DEXRON VI kao tekućinu servoupravljača. Na boci je označeno da se neće koristiti kao tekućina servo upravljača. DEXRON III / MECRON bio bi bolji izbor za automobile u kojima je u priručniku naveden DEXRON II, koji više nije u prodaji.

Za svoj Mitsubishi Eclipse 2002 sa samo 17000 kilometara, odlučio sam kupiti od prodavača DIAMOND, tekućinu za servo upravljač po cijeni od oko 20 dolara po litri. Riješiti se stare tekućine bez prozračivanja pumpe servo upravljača izazov je, postupak je dugačak. Ukratko podignite i osigurajte prednji dio vozila. Ispraznite bocu servo upravljača sifonom ili drugim sredstvima. Odvojite povratno crijevo i spojite crijevom na bilo koji spremnik ili bocu. Začepite rupu. Stavite mjenjač u neutralni položaj i isključite ključ za paljenje. Dok pomoćnik okreće upravljač skroz lijevo pa desno, dodajte novu tekućinu u PS bocu. Morate ponoviti ovaj postupak mnogo puta.

#3
+2
Jack Holtzclaw
2012-03-03 17:40:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iako se ovo možda ne odnosi na sve jeftine tekućine, ovo je citat s web stranice Mobil za njihov vrhunski sintetički ATF. Svakako, to je 10 USD po litri, ali zar se vaš sustav servo upravljača i prijenos ne isplati. Koliko litara uopće trebate po životnom vijeku automobila?

Mobil 1 Synthetic ATF formula je za više vozila koja se preporučuje za upotrebu u modernim automobilima visokih performansi, SUV-ovima, SUT-ovima, kombijima i drugim lakim kamionima. / p>

ExxonMobil ga preporučuje za upotrebu u aplikacijama koje zahtijevaju razine izvedbe DEXRON® III, Ford MERCON® i MERCON® V.

Udovoljava ili premašuje zahtjeve za prijenos snage izvan autoceste Allison C -4.

Preporučio ExxonMobil za upotrebu u bilo kojoj jedinici servo upravljača gdje se preporučuje DEXRON® ili MERCON® tekućina.

http://www.mobiloil.com /usa-hrvatski/motoroil/other_products/mobil_1_synthetic_atf.aspx#

#4
+1
duffbeer703
2012-03-07 22:25:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Izvorni DEXRON napravljen je od kitovog ulja koje je bilo zabranjeno. Početne zamjenske tekućine nisu bile idealne, a sljedeće formulacije rješavale su nedostatke u ranijim. Stoga je u redu staviti DEXRON VI ili DEXRON III u većinu automobila.

Ono na što morate biti oprezni je miješanje formulacija. Neki Chryslerovi mjenjači posebno zahtijevaju tekućinu specifičnu za Chrysler, koja se mora koristiti.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...