Pitanje:
Koja je svrha D3 stupnja prijenosa u automatskom mjenjaču?
endolith
2011-03-08 07:32:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moja Honda Civic ima D i D3 brzine, što očito sprječava da prijeđe na 4. mjesto. Zašto bih to želio raditi? Za što je to dobro? Povećava li ili smanjuje mi se potrošnja goriva? Olakšava li posao mjenjaču ili ga brže troši?

Devet odgovori:
#1
+26
Patrick
2011-03-08 07:44:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo je slično prebacivanju prema dolje u priručniku. Ovo je niži stupanj prijenosa za prijenos, što znači da se motor okreće većom brzinom stvarajući veći povratni pritisak pri istoj brzini kao i viši stupanj prijenosa.

Kada se spuštate nizbrdo, ako se prebacite u niži stupanj prijenosa, što će smanjiti zahtjeve za kočionim sustavom zbog povratnog pritiska. Često ćete vidjeti vozače kamiona na nižim brdima kako ne bi pregrijali kočnice.

D3 biste koristili samo dok spuštate nizbrdo s teretom, tako da možete manje koristiti kočnice. Vaša bi kilometraža bila lošija jer motor radi na većim okretajima. Samo ako ste puno upotrebljavali D3, to bi znatnije istrošilo vaš prijenos.

Ako pod "kilometražom" podrazumijevate potrošnju goriva, prebacivanje brda prema dolje vjerojatno će imati malo razlike ako uopće ne bude MPG, jer je motor vjerojatno u velikoj mjeri zatvoreni ventil za gas. Moj ručni automobil s trenutnim MPG mjeračem i razlika koja se spušta niz brdo između 5 i 3 je zanemariva.
@Sean, na strmijim stupnjevima, kada je gas zatvoren, većina FI sustava potpuno isključuje gorivo u stanju prekomjernog pogona (veći broj okretaja u minuti, zatvoreni gas), pa ako vam automobil pobjegne, prebacivanje i kočenje motorom je bolje gorivo -ekonomski pametno.
@theUg: Ovo je zanimljivo nagađanje, ali i dalje ostajem pri svojoj izjavi da će biti malo ili malo promjena. Ako potpuno zaustavi opskrbu gorivom, to vjerojatno neće biti velika razlika od vrlo, vrlo male količine ubrizgane ako se to ne dogodi. Svakako u mom automobilu stoji "MPG je na ljestvici" u višem stupnju prijenosa nizbrdo.
@SeanReifschneider je vjerojatno u pravu da je razlika dovoljno mala da ju je teško izmjeriti i možda beznačajna za normalne ljude. Stvarni protok goriva lako se mjeri OBD-II čitačem: to bi trebalo navesti kao pravi odgovor na svako specifično situacijsko pitanje potrošnje goriva za određeni automobil.
@SeanReifschneider u mom automatskom automobilu prema stvarnoj potrošnji goriva na armaturnoj ploči, gotovo je beskrajno bolje prebaciti u niži stupanj prijenosa. vozim se nizbrdo trošit ću malo goriva (otprilike četvrtinu koliko i krstarenje po ravnom), dok treća brzina troši nula goriva. Često vozim nizbrdo 45 minuta, a kočnice su mi se pregrijale - jednom sam prokuhao tekućinu i kočnice su mi otkazale. Od tada se prebacujem u niži stupanj prijenosa.
Također je važno imati na umu da je vrlo učinkovit sigurnosni mehanizam ako vam kočnice prestanu raditi. Vrlo stari automatski Građani imali su | D | D1 | D2 | D3 | Ne samo da bi vam pomogli usporiti, već bi vas spriječili da uništite svoj pogon
"motor se okreće većom brzinom stvarajući veći povratni pritisak" - ne smatram da je to točno. Stavljate motor u opseg snage, postižući učinkovitiju isporuku okretnog momenta. Protutlak se odnosi na ispušnu stranu disanja motora ... Uredi: Mislim da na nizbrdici možda govorite o "kompresijskom kočenju"
#2
+16
John Gardeniers
2011-03-08 08:01:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uz ono što je rekao Patrick, D3, ili kako god se to drugačije naziva u raznim markama i modelima, korisno je i u onim vremenima kada se penjete na brdo, a mjenjač se stalno mijenja i prebacuje između stupnjeva prijenosa.

Mogu biti i trenuci, poput vožnje na vrlo skliskim površinama, kada bi prebacivanje stupnja prijenosa moglo uzrokovati da automobil izgubi vuču. U takvoj situaciji sposobnost držanja automobila u zadanom stupnju prijenosa može biti vrlo povoljna.

Dobro objašnjenje, ali u takvim situacijama (zabraniti onu nesigurnu koju ste opisali u drugom odlomku) više volim ili smanjiti brzinu tempomata, ili, još bolje, potpuno je isključiti i pustiti da automobil malo izgubi na brzini kako bi ga zadržao u isti zupčanik. Ili, još bolje, vozite priručnik. :)
#3
+4
jack smith
2012-08-07 14:24:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osobno koristim D3 u gradu i okolici, u izgrađenim područjima (<50km / h ili 30 mph), nema potrebe za D4. Koristite D4 na otvorenoj cesti (autocesta / autocesta) za brzine veće od 60 km / h (> 40 mph). Također koristite D3 za vuču i penjanje / spuštanje uz brdo za bolje kočenje motorom i izbjegavanje stalnog pomicanja između D3 i vrha. Radio sam kovnicu za mene (još uvijek vrlo ekonomično) i posjedujem 3 sporazuma: D

Postoji li šteta u prebacivanju između njih tijekom kretanja?
@endolith, ne, pomicanje između D3 i D4 pomoću ručnog upravljanja potpuno je isto kao kada automat sam upravlja s njim. Pomičući ručicu D4-> D3, govorite mjenjaču "molim vas, nemojte koristiti četvrti stupanj prijenosa". Pomicanjem D3-> D4, kažete "samo naprijed i koristite četvrtu brzinu ako trebate."
+1 za spominjanje vuče, što nedostaje u svim ostalim odgovorima.
#4
  0
Mark Schultheiss
2011-03-08 20:15:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Protutlak na nizbrdici bit će veći - pogotovo ako je auto pretjerao, to bi trebalo spriječiti prebacivanje u prebrzi pogon. Pogledajte druge postove iz razloga da spriječite pomicanje.

#5
  0
eric
2015-03-17 00:56:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nisam siguran je li ovo točno ili netačno, ali očito u D3 postižete veći broj okretaja u minuti, oko 3k pri 40 km / h, što bi uključivalo VTech na većini Honda. Nisam siguran hoće li to promijeniti potrošnju plina. Ako je točno, ovo bi moglo biti dobra oprema za brzo uzlijetanje?

Dobrodošli na stranicu eric. Kada odgovarate, dobro je koristiti činjenice. Ako niste sigurni, trebali biste to poduprijeti s malo istraživanja i koristiti linkove / reference. To će u konačnici pomoći da zajednica dobije vaš odgovor.
#6
  0
Aaron
2015-10-07 07:29:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pogon (D3) - Ovaj je položaj sličan D4, osim što su odabrane samo prve tri brzine. Upotrijebite D3 za kočenje motorom prilikom spuštanja niz strmo brdo. D3 također može spriječiti vožnju mjenjača između trećeg i četvrtog stupnja prijenosa u stop-and-go vožnji. Za brže ubrzanje u D3 ili D4, možete postići da se mjenjač automatski prebaci u niži stupanj pritiskajući papučicu gasa na pod. Mjenjač će prebaciti jedan ili dva stupnja prijenosa, ovisno o vašoj brzini.

Ovo je navedeno u korisničkom priručniku za Honda Civic.

#7
  0
user13950
2015-12-29 21:35:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristim D3 u snježnim uvjetima i na usponima. Zimi pomaže u sprječavanju proklizavanja pri prebacivanju brzina. Ne možete usporiti na snijegu na brdu ili ćete zapeti.

To pomalo vuče. Za bolju vuču odaberite 2. Time se zaključava u drugi stupanj prijenosa koji ograničava okretni moment.
#8
-1
gene somers
2014-11-10 15:05:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da upotreba D3 u područjima s potpisom od 40MPH ili manje eliminira puno promjena stupnja prijenosa između različitih većih brzina vašeg prijenosa. Ako je cesta označena s 40 milja na sat i manje, uvijek koristim tipku D3. Također ga koristim ako na kolniku ima leda ili snijega, ali glavno je habanje mjenjača koji se pokušava popeti uzbrdo ili u zavojima u vrlo visokom stupnju prijenosa koji je težak za motor i mjenjač.

#9
-2
user19178
2016-06-20 07:30:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Glavni razlog zbog kojeg koristim D3 je zadržavanje automobila u nižoj brzini dok zacvilim gume u zavojima za 9/10 sekundi. D3 je također namijenjen kada želite da vaš automobil ostane 'proključati' dok mu zavijate vrat. Za one koji uživaju u automobilu koji dobro upravlja, Honde su sjajan izbor.

Sigurno biste se, ako volite voziti kao da ste u videoigri, ipak odlučili za ručni prijenos?


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...