Pitanje:
Koliko će ulja ekstrahirati ovaj fluidni ekstraktor?
Bob Cross
2011-03-08 20:27:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ventilator za više tekućina Griots Garage primjer je alata koji se zasigurno čini nevjerojatno korisnim i prikladnim. Ako ga prije niste vidjeli, koncept je da se polukruta cijev umetne u zavojnicu. U cilindru se stvara vakuum koji zatim izvlači tekućinu poput slame koja usisava posebno odvratan mliječni šejk.

Evo mog pitanja: hoće li ovaj ekstraktor istrošiti barem toliko ulja iz Subaru Impreze WRX iz 2004. godine Izvadio bih otvaranjem odvodnog čepa?

Iz geometrije rupe za mjernu šipku nije jasno da li će cijev biti u stanju doseći dovoljno nisko, a zaokret pod pravim kutom na dnu je pretijesan za daljnje umetanje.

Nastavak: bi li bilo bolje podići stražnji dio automobila da bi se ulje dalje potisnulo prema naprijed u koritu kako bi se olakšao pristup usisavaču?

Oni se obično koriste u pomorskim primjenama
Tri odgovori:
#1
+4
S_Niles
2011-03-09 01:30:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovaj koncept iznenađujuće dobro djeluje na nekim motorima . Kao što ste spomenuli, problem je u tome dopušta li cijev mjerne šipke puni pristup koritu.

Iz ovog je dijagrama nejasno hoće li cijev sezati dolje u korito. Također je nejasno bi li cijev naletjela na pregradu ili cijev za preuzimanje, umjesto da ide sve do dna korita. Da biste zaista i istinito znali određeno vozilo, mislim da biste ga jednostavno trebali isprobati, a zatim povući utikač da biste vidjeli što je ostalo.

U ovom slučaju ne mislim podizati Natrag će učiniti puno, dizajn već ne ostavlja ulje drugom izboru nego otići u korito.

Ako to pokušate, zagrijte motorno ulje da ga usisavač može lako usisati, inače čekat ćeš cijeli dan. Ovo je jedan lijepi dio o usisavaču, jer vruće ulje ne prska po vama dok povlačite ispušni čep.

WRX oil pan

lijepa slika - koja ilustrira dvostruko udaranje: cijev za mjernu šipku čvrsto se okreće, a odvodni čep zapravo nije na najnižoj točki na koritu.
Dio slivnika za ispuštanje može malo zavarati, mislim da je prilično na dnu korita. Također, cijev za izvlačivač * trebala bi biti dovoljno fleksibilna da pređe zavoj u cijevi mjerne šipke. Više me brine cijev za izvlačenje kad uđe u područje ležišta.
#2
+3
Justin R.
2011-03-17 23:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam jedno od ovih. Umetanjem usisnog crijeva u cijev za mjerenje šipke nije mi bilo dopušteno ukloniti ni polovicu ulja (spremnik je označen da pokazuje razinu sadržaja, iako ga je teško pročitati, osim na jakom suncu).

Međutim, postoji jednostavno rješenje! Izmjerite promjer cijevi mjerne šipke i idite u trgovinu dijelovima za usisno crijevo odgovarajućeg unutarnjeg promjera (navedite ono koje se neće topiti na 250 * F). Stavite dodir ulja s vanjske strane cijevi za mjerenje, kao mazivo, i gurnite novo crijevo preko vanjske strane cijevi za mjerenje. Kad počnete pumpati, usisavanje će izvući ulje iz motora. Korištenjem ove tehnike uspio sam izvući 4,25 kvarta iz mog 4,5 qt motora, što je onoliko koliko dobijem otvaranjem odvodnog vijka.

Neki problemi s uređajem:

  • Usisno crijevo ne uvlači se u vakuumsku komoru, zbog čega prilično lako gubi vakuum i povremeno potpuno iskoči. To je vjerojatno najveća mana.
  • Ako je uređaj postavljen iznad korita, morate pumpati gotovo stalno kako biste izvadili ulje.
  • Čišćenje je PITA.

Ipak, koristim stvar. Prvi put kada sam ga koristio, to je bila najlakša zamjena ulja koju sam ikad napravio, a svaki put je samo malo lakša. Također je puno lakše zbrinuti iskorišteno ulje na ovaj način (samo odvezem čitav uređaj do lokalnog Jiffy Lubea i ulijem ga u njihovu bačvu za otpad, obrišem ga novinama i spremim u pokretni sanduk koji sam pripremio).

Neki savjeti:

  • Crijevo prilično lako iskače iz komore. Sad ga pričvršćujem vrpcom, kao što je jednom iskočilo usred upotrebe, praveći ogroman nered.
  • Jednom kad uklonite usisno crijevo, na vanjskoj strani cijevi za mjerenje bit će film ulja. Pripremite neke novine.
  • Ako vrh komore uspijete spustiti niže od korita, moći ćete postaviti sifon. Polako, ali lako.
  • Ulje mora biti vruće, što i sami znate, ali ne toliko vruće da topi crijevo.
  • Nabavite veliku vrećicu ili kutiju u koju ćete spremiti stvar i obložite je prostirkama koje upijaju ulje (3M prostirke „HiSorb“ (ili nešto slično) jeftine su i izvrsno funkcioniraju). Prije nego što započnete :)

Da sam se mogao vratiti u prošlost, ne bih trošio novac na ovo. Dobro je, ali još bolje bi bilo nešto postavljeno na vašoj bušilici, poput ove DIY pumpe, tako da ne morate sve ručno vaditi.

vrlo lijepo - nikada nisam razmišljao o sifoniranju s vanjske strane cijevi za mjerenje.
Iznenađen sam da cijev za potapanje ulazi dovoljno duboko da pokupi toliko ulja. Na motorima koje poznajem (SAAB i VW dizel) ne širi se ispod prirubnice bloka na kojem se spaja cijev i, iako to nisam probao, mislim da ne biste mogli pokupiti nijedan ulje na ovaj način.
#3
+1
Move More Comments Link To Top
2011-03-19 02:08:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako imate pristup zraku, možete koristiti Vaculu, brzo je i jednostavno. Koristi tlak zraka za stvaranje vakuuma. Koristim ga za prekomjerno punjenje, izmjenu tekućine, krvarenje kočnica. Svoje imam već više od 10 godina bez ikakvih problema.

enter image description here enter image description hereOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...