Pitanje:
Nadogradite na HID svjetla u Jeep Wrangler
trip0d199
2011-03-08 05:36:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Želio bih nadograditi na HID svjetla u svom Jeep Wrangleru iz 2008. Svjetla na dionicama uopće nisu sjajna. Moje pitanje je, budući da bi ovo bila nadogradnja nakon prodaje, što ja ovdje gledam? Je li to jednostavno poput zamjene novih žarulja? Postoje li druge elektroničke preinake koje bih trebao izvršiti?

Tri odgovori:
Sean Reifschneider
2011-03-08 14:59:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ksenonska svjetla zahtijevaju drugačiju elektroniku da bi ih pokretala, ali također trebaju različite reflektore i sustav za ravnanje svjetla kako bi se spriječilo zasljepljivanje vozača drugih automobila, jer su HID svjetla puno svjetlija od tradicionalnih.

Ako pažljivo pogledate automobil s HID svjetlima, sa svjetlima koja svijetle na nečemu ispred sebe, vidjet ćete da su svjetla u osnovi odsječena na urednoj liniji uz vrh, gdje tradicionalna svjetla osvjetljavaju puno više.

Ako poznajete nekoga s HID svjetlima, zamolite ga da vam pokaže kad se pokrene. Oni u mom autu se pomiču gore-dolje dok se prilagođavaju opterećenju u automobilu, tako da teret u prtljažniku neće uzrokovati da svjetla svijetle više nego što im je dopušteno i zasljepljuju nadolazeći promet.

Izvršio sam neko istraživanje za svoj stari '94 300ZX 'iz 1994. godine da bih htio provjeriti mogu li ga naknadno ugraditi. Komplet za njih iznosio je 3000 dolara po paru, zbog sustava za niveliranje i elektronike koja ih je vozila.

Moje rješenje? Zamijenio sam ga novim automobilom koji je imao HID svjetla. Potpuno vrijede, sjajna su svjetla i kad vozim svoj drugi automobil bez njih, stalno razmišljam "jesu li upaljena svjetla?"

Još jedno upozorenje: neka mjesta prodaju "jeftino" HID svjetlosni setovi iz japanskih modela. Međutim, ne mogu se koristiti u SAD-u ili na drugim mjestima s lijevim pogonom, jer lijeva svjetla svijetle više od desnih svjetala i ne mogu se samo zamijeniti. Svjetla za LHD automobile su suprotna, gdje desno svjetlo svijetli više.

Dodatni detalji dostupni su u ovom srodnom pitanju: KIA Soul Aftermarket prednja svjetla

3k zvuči previsoko za komplet za pretvorbu. Nisam siguran za 300zx jer znam da dijelovi mogu predstavljati izazov za taj model, ali za većinu Honda postoje vrhunski paketi dostupni za mali dio te cijene. To je s odgovarajućim sklopom i kompletom koji je plug and play
mike
2014-04-09 19:22:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moja H.I.D. lagana nadogradnja plug and play koštala me 350 USD (laka instalacija) i superiorna je u svakom pogledu u odnosu na uobičajene tvorničke postavke. Ne rade vruće i kao što svaki automobil koji posjedujem ima vijke za podešavanje na prednjem svjetlu koji udovoljavaju zakonskim zahtjevima, ne bi smio biti problem. Proizvođači ovih kompleta obično savjetuju pokretanje motora prije uključivanja farova.

Imate li poveznicu za komplet? Ili barem kod proizvođača?
Paul Dufresne
2016-04-16 08:45:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovdje ste dobili nekoliko dobrih odgovora, ali čini se da nijedan nije specifičan za Wrangler.

Wrangler koristi standardno 7 "okruglo kućište prednjih svjetala s žaruljama H13, a postoji nekoliko HID kompleta koji će vrlo dobro rade u ovim kućištima koja će se priključiti izravno u vaš kabelski svežanj. HID žarulje će stati točno u kućište na isti način kao i standardna žarulja H13. Budući da obje strane koriste istu žarulju, nema problema da ih zamijenite slijeva udesno , ali nema smisla, jer su žarulje identične.

Slično onome što je gore rekao mikrofon, nakon što instalirate svoj novi HID komplet, možete ponovno usmjeriti prednja svjetla, jer postoje vijci za podešavanje dopustite ovo.

Treba napomenuti jednu stvar, da biste uklonili i zamijenili žarulje, morate ukloniti rešetku (dovoljno jednostavno, na vrhu se nalazi šest plastičnih kopča za uklanjanje, a zatim možete povući rešetku odmah) i uklonite kućišta. Iza njih nema mjesta za pristup na drugi način.

Kao što je već spomenuto, HID žarulje imaju potreban vam je prigušnik, ali dobar komplet doći će s onim prigušnicama koje su prethodno ožičene za priključenje na standardno ožičenje H13, a žarulja će biti oblikovana tako da stane izravno u kućište. Morat ćete čvrsto pričvrstiti prigušnicu na šasiju, obično s nekoliko vijaka. Budući da ćete isključiti masku, mjesto ćete vjerojatno pronaći bez previše problema.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...