Pitanje:
Auto mi se klima u vožnji
Imran S.
2011-03-08 13:34:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam Hondu Civic VTI, model 1997, automatski mjenjač. Kad počnem voziti, automobil ima osjećaj da se jedan od prednjih kotača klimavo kreće, a volan neprekidno trza. Taj osjećaj nestaje kad povećavam brzinu.

Je li to problem poravnavanja ili uravnoteženja kotača?

Ima li šanse da je to povezano s bukom u upravljaču? http://mechanics.stackexchange.com/questions/129/steering-wheel-gives-a-cluck-sound
@Iszi * Može * biti. Očistio bih prednji kotač sa zemlje, a zatim provjerio jesu li ležajevi između "šipke upravljača" (ne znam kako se to zove) i osovine osovine u redu (tj. Čvrsti, bez zazora).
"Šipka upravljača" = ["upravljačka ruka"] (http://autorepair.about.com/library/glossary/bldef-747a.htm), "baza kotača" ~ = ["zglob upravljača"] (http: // autorepair.about.com/library/glossary/bldef-752a.htm). :)
Tri odgovori:
#1
+6
jensgram
2011-03-08 13:48:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rekao bih da je to najvjerojatnije problem uravnoteženja. Da bih to saznao, učinio bih:

  1. Upotrijebiti dizalicu automobila kako bih očistio svaki prednji kotač s tla. Okrećite kotač i provjerite da guma koja se vrti ne vibrira (bočno i / ili gore-dolje). To bi moglo ukazivati ​​na oštećeni naplatak ili oštećenu gumu.
  2. Ako pt. 1 ne daje nikakve naznake, demontirajte gumu i uravnotežite je . Možda imate opremu da to sami napravite - ako ne, obratite se svom redovnom mehaničaru.
  3. Ako niti jedan ne riješi problem, rekao bih da je potreban opsežniji pregled. Ovdje bi vam mehaničar mogao biti od pomoći.

(Oprostite na francuskom. Prilično sam siguran da sam gore koristio neke neengleske izraze i prijevode.)

To je bilo pitanje uravnoteženja.
@Imran S. Sjajno. To je obično slučaj. Stavio sam samo pt. 1 na vrh jer je najlakše (jedino?) Pregledati samo vidom :)
Zapravo mi sve izgleda englesko. Nema tamo francuskog, osim ako je to jedna od onih zajedničkih riječi poput U redu.
#2
+4
Dilbert789
2011-03-08 19:00:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Još jednom provjerite jesu li ušice čvrsto zategnute. Ako ušice nisu dovoljno zategnute, kotač može imati malu količinu nagiba i vibrirati. Očito je da je ovo vrlo opasna situacija.

#3
+2
BG100
2011-03-08 13:47:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imao sam isti problem. U mom slučaju to je bio iskrivljeni kočni disk. Možete li provjeriti je li to isto i u vašem slučaju, vidjevši koliko vam je vruć kočioni disk nakon vožnje. Ipak nemojte voziti više nego što morate, jer možete oštetiti čeljusti. Ako se radi o istom problemu, čim prije promijenite kočioni disk.

Također vrijedi napomenuti: Nemojte samo mijenjati kočioni disk, pokušajte otkriti zbog čega se on izvio. Na primjer, to može biti zaglavljena čeljust (kočnice su uvijek pomalo uključene; disk se zagrijava; kad ga zaustavite, neravnomjerno se hladi; on se iskrivljuje). Ako ne uklonite uzrok problema, u trenu ćete dobiti još jedan iskrivljeni disk. A ovisno o modelu, mogu biti prilično skupe. Pogotovo s obzirom na to da je obično loše mijenjati samo jednog od njih. Ako se to učini pravilno, oba diska treba mijenjati zajedno sa svim prekidačima. Stoga obavezno saznajte ZAŠTO se to dogodilo.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...