Pitanje:
Moj automobil cvrči pri kočenju iako sam izradio prednje i stražnje rotore i sve nove kočione pločice. Što bi to moglo biti?
Dwayne Charrington
2011-03-09 07:57:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Posjedujem Toyotu Soarer SC300 (1994), 2JZ motor bez turbo motora od 3 litre. Motor je vjerojatno nebitan, ali predviđen za potomstvo. U svakom slučaju, prednji rotori su obrađeni i u zakonskim su granicama, a moji stražnji rotori su zamijenjeni, kao i 4 kompleta potpuno novih Bendixovih kočionih pločica.

Sve je to učinjeno prije otprilike 3 mjeseca. Nisam težak vozač, a nisam ni težak kočničar. Međutim, nedavno su mi kočnice počele jako jako cviliti, visok zvuk koji vas boli u ušima. Iznenađujuće, to se puno puta ne događa.

Prijatelj mi je rekao da to može uzrokovati kočiona prašina ili čak nečistoća jer i on ponekad radi isto. Treba li me to brinuti i što mogu učiniti? Sigurno se moji prednji rotori nisu dotrajali ili su se već istrošile kočione pločice.

+1 za posjedovanje soarera! prestanite se petljati sa svojim kočnicama i dobiti GTE zamjenu!
Volio bih, ali trenutno novčana situacija trenutno ne dopušta ništa slično :( štednja za kuću isušuje džepove.
šest odgovori:
#1
+11
NoCarrier
2011-03-09 09:04:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Morat ćete pravilno zakočiti kočnice. Budite vrlo oprezni.

http://www.zeckhausen.com/bedding_in_brakes.htm slijedite ove upute (na vlastiti rizik). Prijatelj je imao sličan automobil kao vaš (IS300) i imao je isti problem. Jednom kad sam ubacio rotore, buka je bila svedena na minimum.

Wow, nisam znao za cijelu stvar sa posteljinom. Pretpostavljam da je moj mehaničar zaboravio da je (izgledom) važan korak kako bi vaše kočnice duže trajale i ispravno funkcionirale.
#2
+10
Sean Reifschneider
2011-03-09 17:50:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vjerojatno je da jastučićima treba posteljina, kako kaže NoCarrier. Međutim, mojoj šogorici jednom su počele kočiti kočnice iako je ostalo dosta jastučića, a problem je na kraju bio mali kamenčić koji se zaglavio između potporne ploče jastuka i rotora, ispred ruba jastučić.

O da. Čuo sam da se tamo može zabiti kamenje, a može se nakupiti i kočiona prašina koja to uzrokuje. Možda mi ne škodi ako mi isprati malo odmašćivača na blazinice kako bih očistio sve što bi moglo biti na njima.
Samo se nadovezujem na ovo iako više nemam Soarera. Bio je slučaj da je tamo zabijen kamen koji je prouzročio cviljenje.
#3
+6
William Cline
2011-03-09 20:03:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete pokušati nanijeti mazivo protiv usisavanja na stražnje strane kočionih pločica. Također razmislite o podmazivanju drugih mjesta na kojima bi se potporna ploča kočione pločice mogla trljati o čeljust. Samo ga pripazite da ne bude na kočnim površinama.

Ovo ima sporednu prednost što sprječava hrđanje pločica na čeljusti, olakšavajući buduće održavanje.

Obično koristim ovo:

http://www.permatex.com/products/automotive/lubricants/specialty_lubricants/Permatex_Anti-Seize_Lubricant_a.htm

Netko je to već usput spomenuo , ali smatrao sam da ga vrijedi detaljnije opisati.

Vrlo je dobro znati, možda uzmem malo i vidim hoće li to nešto promijeniti. Još sam spremio očistiti prašinu ili predmete, ali pokušat ću sve predloženo. Hvala vam što ste odgovorili.
#4
+2
Captain Claptrap
2011-03-09 08:11:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dogodilo mi se da se to isto dogodilo sa Ford Escortom 98. Isprobao sam i sve anti-blebetanje / buku koju prodaju u trgovinama dijelova. Ništa nije uspjelo, sve dok jastučiće nisam zamijenio keramikom. Ipak, upozorite da mogu ubrzati trošenje vaših rotora. Za mene ovo nije bio prekid dogovora jer je škripanje kočnice bilo nepodnošljivo.

#5
+1
Andy
2013-05-06 05:10:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To mi se dogodilo u mojoj Acura TL 2003. godine nakon što sam u Midasu nabavio jeftine kočnice. Vjerujem da je to zato što jastučići nisu isti materijal kao što je trebao biti, kao što su keramika ili polumetal.

#6
  0
Peter Wright
2017-07-23 07:33:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Posteljina je naravno neophodna, ali na našem SLK350 bila su potrebna oba nova jastučića istovremeno s novim rotorima kako bi se riješila užasna cvrčanja na stražnjoj strani. Rotori su bili dobri kad su bili instalirani novi jastučići s podmazanim podloškama, ali vrištanja bilo je previše. Vrištanje je potrajalo više od 15000 milja. Instalirano je više novih jastučića, ovaj put s novim rotorima i bez više prljavog izgleda. IMHO je stara površina rotora možda prilagođena određenoj vrsti materijala jastučića i ostala nekompatibilna s novim pločicama.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...