Pitanje:
Kako ukloniti ostatke boje na vozilu?
JYelton
2011-03-15 20:01:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Obojeni rub bočnog zrcala na drugom automobilu nedavno mi je strugao bok vozila, ostavljajući mrlje boje duge oko pola metra.

Nema udubljenja ili ogrebotina, ali drugo vozilo ostavio svoj trag u vrlo teško uklonjivom mrlju boje.

Mogu ga ukloniti pažljivim grebanjem noktima, tako da sam siguran da će se skinuti, ali nisam siguran kako najbolje u potpunosti ga uklonite, jer će svaka kemikalija za uklanjanje boje sigurno oštetiti sloj koji ne želim ukloniti.

Što preporučate za uklanjanje ovakvih ogrebotina?

Možda ste već odgovorili na ovo? "Mogu ga ukloniti pažljivim grebanjem noktima"
@Bernhard - to je mukotrpan proces. Siguran sam da OP traži malo brži put.
@Bernhard, @rock: Da, tražim način da to učinim malo učinkovitije - pristup noktima trajao bi jako dugo.
Goo-Gone mi je nevjerojatno djelovao.
Deset odgovori:
#1
+22
NoCarrier
2011-03-15 21:36:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako je dovoljno dubok da ga samo brisanjem ne uklanjate, mrlja je dublja od same gornje površine vaše boje. Prvo isprobajte Meguiars Scratch-x krpom od mikrovlakana. Utrljajte ga. Pokušajte s dva ili tri dodavanja da biste vidjeli hoće li ovo ukloniti trag ogrebotina. Ako to učinite ručno, neće ukloniti nijednu boju ako nije ugrožena (ispucala, ljušti se, ljušti se itd.).

Ako to ne uspije, neka profesionalni detailer prođe slučajnim odabirom orbitalni (ili rotacijski ako znaju što rade) brusilica + neki spoj. To će odmah izvaditi i ostaviti boju prilično sjajnom. Problem je u tome što će biti sjajniji od ostatka vašeg automobila i možda ćete doći u napast da samo oni učine sve.

Ako ste u Velikoj Britaniji, za to bih upotrijebio T-Cut, praćen voskom.
+1 za spomen slučajne orbite. Rotaciju treba raditi samo iskusni_ profesionalac, a ne svi.
U tu sam svrhu upotrijebio moju slučajnu orbitalu u supruginom automobilu. Čini se da je značajan dio boje garažnih vrata uspio doći na gornji rub njezina hatchbacka. Misterija.... ;-)
Upravo sam to učinio i aceton je djelovao. Lijep savjet. Hvala gomili.
Obavezno nanesite voskom nakon što će zaštititi boju na tom području jer sada vjerojatno ima značajnu količinu malih ogrebotina.
#2
+8
chris
2011-03-22 19:20:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prije nego što napravite bilo što drugo, probajte malo. Ovo bi trebalo ukloniti svu boju s drugog vozila, bez utjecaja na boju na vašem automobilu. (Ako ste stvarno zabrinuti zbog utjecaja na vašu boju, možete ga isprobati na malom, neuglednom području, ali to sam učinio na većini automobila bez štetnih učinaka).

Ako nakon uklanjajući boju, još uvijek možete vidjeti oznake, a zatim prijeđite na prijedloge @ NoCarrier. Budite oprezni s Scratch-Xom: on možda neće ukloniti boju, ali će je otupiti i morat će biti poliran kako bi odgovarao ostatku boje.

#3
+7
Greg
2011-03-22 19:11:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete isprobati gline s automatskim detaljima (poznate kao glinena pločica). Riječ je o blago abrazivnom glinenom materijalu koji se koristi za uklanjanje površinskih onečišćenja. Ovo je najnježnije (nekemijsko) rješenje koje možete isprobati. Doduše, možda je previše nježno za ovo.

Ako to ne uspije, možda ćete morati uskočiti do tekućeg laka.

Možete tehnički upotrijebite fino zrnati brusni papir na svojoj boji, ali nakon toga ga morate polirati i ako ne budete pažljivi, lako možete oštetiti boju.

+1 samo imajte na umu da je brušenje krajnje sredstvo i da ga treba prepustiti stručnjaku, zaista možete oštetiti završnu obradu ako ne znate što radite
U pravu si! Isprobao sam automatsku glinenu traku Bilt Hamber (imao sam uobičajenu, a ne srednju ili mekanu) kojom sam uklanjao mrlje od katrana i ostalu nečistoću, a uz malo rada trag boje se odmah skinuo!
#4
+5
user3685
2013-09-13 07:07:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

gosp. Čista magična gumica i voda djelovale su bolje od svega gore spomenutog. Potrebno je neko vrijeme, ali nema nikakve šanse da našteti obojenoj površini, jer nije abraziv.

Uklonio sam strašnu količinu boje zbog susreta s kratkom žutom stubom i bijelom štukaturom. Ogrebotine su bile toliko jake da su ostavile ogrebotine na plastičnom odbojniku i oblozi. Strana boja se tada godinama pekla na suncu SoCal prije nego što sam je pokušao popraviti.

Smjesa za trljanje uklonit će vašu boju, čak i ako je radite ručno. Kemijski su i boja vašeg automobila i strana boja iste, pa otapalo poput nestanka, acetona itd. Utječe i oštećuje oboje ili niti jedno.

Vjerujem da u bilo kojem scenariju koji djeluje, Ključni dio je mehanički aspekt uklanjanja. Gumica je upravo onaj mehanički dio bez abraziva ili otapala koji oštećuju boju. Gumica je također uklonila mrlje sa tepiha čak i Folex nije mogao dodirnuti. Unutarnji tragovi na čizmama na laganoj plastici također su trenutno uklonjeni. Volim te gumice i koristim ih dok potpuno ne nestanu.

Magic Erasers izrađeni su od melaminske pjene. Iako se osjećaju meko, vlakna su izuzetno tvrda i obrađuju se abrazijom. Oni su abrazivni sastojci i mogu oštetiti vaš prozirni premaz i boju.
#5
+2
Skylooker
2013-02-09 20:29:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Živim u SAD-u i nisam svjestan nekih spomenutih proizvoda. Osnovna je ideja koristiti vrlo blagi abraziv i vosak, oba u istom proizvodu. Koristim Turtle Wax Chrome lak. Dovoljno je samo trljati krpom. Popravljeno područje odgovarat će okolnoj boji. Sve manje ogrebotine na vašoj boji ostat će, ali sve strane boje bit će čisto uklonjene bez otupljenja uzrokovanih trljanjem smjese ili drugih abraziva.

#6
+1
Captain Kenpachi
2013-01-28 18:12:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brasso i fina tkanina čine trik.

Htio sam to komentirati i reći da i ovo preporučujem, a onda sam vidio tko je poster.
#7
+1
user3455
2013-07-22 07:27:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

S nekim sam uspjehom koristio W-d40 na metalu. Čini se da benzin djeluje na stakloplastiku i plastiku, kao i na metal. Znam za nekoliko detaljera koji koriste krpu od mikrovlakana i benzin.

#8
  0
user2688
2013-01-27 20:24:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za ovu vrstu stvari koristio sam sredstvo za uklanjanje laka bez acetona s dobrim rezultatima.

Mislim da ono na što mislite odnosi se na farbanje ogrebotine, dok OP govori o uklanjanju ostataka laka iz automobila iz ostataka na površini.
@theUg - Zapravo, mislim da je korisnik2688 izostavio riječ i htio reći "ne acetonski lak ZA UKLANJANJE".
#9
  0
Brian D
2017-10-02 19:59:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imao sam dvije velike narančaste kapi nekih nepoznatih, ali vrlo teških stvari za uklanjanje na vrhu mog bijelog automobila iz 2005., zajedno s prskanjem (što ukazuje da je to kapnulo na moj automobil odozgo dok je bio parkiran), i dugu niz otjecanja niz stražnji dio vozila. Najbolje sam pretpostavio da je ovo nekakva užasna smjesa kalcificirane / hrđe / boje koja je kapala kroz pukotine na stropu moje parkirne garaže.

Ja sam u SAD-u i nisam čuo za rješenje spomenuto u željenom odgovoru. Nakon što sam prošli vikend pročitao ovu nit pitanja / odgovora, pokušao sam nekoliko stvari:
1. provesti auto kroz Sonic autopraonicu. Nije uklonio mrlje.
2. ručno pročišćavati "generičkom" otopinom za pranje automobila / voskom i toplom vodom, koristeći spužvu (nope), krpu od mikrovlakana (nope) i četkicu s čekinjama (nope).
3. ručno ribajte domaćom otopinom od 2 žlice sode bikarbone i 2 (ish) šalice tople vode koristeći krpu od mikrovlakana. S TON masti za laktove otkinulo se malo, ali nedovoljno da je ovo bilo praktično rješenje. Ovo je također ostavilo dosadan bjelkast film po cijelom tijelu koji sam morao isprati s # 2.
4. Dodajte nagovor mog oca (nisam mislio da će to uspjeti), ručno ribajte Turtle Wax Scratch i Swirl Remover koristeći toplu, vlažnu krpu od mikrovlakana. Ima te stvari u garaži po bog zna koliko godina, a rezultat je bio čaroban. Uz minimalnu količinu masti za laktove mrlje su odmah izašle, a jedino što je ostalo je zaista lijep posao s voskom.

Također je uklonio stvarno, stvarno stare (kao prije nekoliko godina) prijenos boja s drugih ljudi koji su otvorili vrata automobila (crvena, crna, plava) u bok mog. Mislio sam da te mrlje nikad neće izaći. Zapisujući odgovor na ovo pitanje, zapravo sam zaboravio ime proizvoda i u potrazi za njim pronašao sam web mjesto koje preporučuje proizvod upravo u tu svrhu: turtlewax.com

Potpuno otkrivanje: Nemam apsolutno nikakve veze s ovom tvrtkom, samo sam stvarno zadovoljan sin kupca. Pa ako postoji pravilo protiv objavljivanja njihovog URL-a, slobodno ga uklonite. Otkrio sam da je to iznenađujuće dobro rješenje da sam zaključio da ga treba objaviti ovdje.

#10
-1
Ash
2013-08-06 06:28:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pokušajte upotrijebiti WD-40, a zatim obrišite frotirnim ručnikom. Možda ćete morati upotrijebiti malo masti za laktove, ali to definitivno čini trik. Ako postoje teška mjesta za isprobavanje, probajte male količine Goo-Gone ili Acetona !! Sretno!!

Aceton može zaprljati boju automobila. Budite oprezni kada ih koristite.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...