Pitanje:
Kako podesiti ECU / obloge goriva u motoru izrađenom po mjeri
JeremyP
2011-03-09 07:36:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U predgrađu imam Gen VI 454 koji treba malo poraditi. Razmišljam o tome da ga pretvorim u 496 stroker. Jednom kad pronađem popis mehaničkih komponenata (radilica, brijeg, klipovi, glave ... svega) s kojima sam zadovoljan (i za koje je potvrđeno da rade ispravno), morat ću se pozabaviti sustavom goriva. Siguran sam da ću morati nabaviti poboljšane mlaznice za gorivo da bih radio s dodanom zapreminom novog motora, ali hoće li i ECU trebati reprogramirati? Tko to radi? Kako provjeravaju da li to zapravo djeluje? Ovaj će kamion biti gotovo isključivo vučno vozilo, a sustav za gorivo mora biti pravilno kalibriran kako se ne bi naslonio i izgorio u klipovima. Također, je li rasplinjač održiva opcija u vozilu koje još uvijek testira emisije?

četiri odgovori:
#1
+4
kkeilman
2011-03-11 04:38:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brzi odgovor je - Da, trebat će vam melodija nakon instaliranja većih mlaznica u vaš pretisnuti 454.

Razmišljao sam o zamjeni velikog bloka u svom RV-u pa sam malo istražio o ugađanju rješenja. Prvenstveno sam se usredotočio na zamjenu u L21, tako da ne mogu 100% govoriti o razlikama između motora Mark IV i Gen VI.

To znam ... L29 je ljubazan siročeta u vezi s podešavanjem ECU proizvoda, ali oni su vani i postoje tvrtke na webu koje nude mail-in / prilagođene melodije i slično za tu platformu.

Naopako - L29 je istinska postavka MPI-a tako da možete jednostavno nadograditi mlaznice. Mislim da možete zamijeniti mlaznice s L18 (Vortec 8100) koji je slučajno 496 CI, pa mislim da bi to trebalo funkcionirati prilično dobro pod pretpostavkom da se mlaznice podudaraju i podudaraju impedansu.

Loša strana - EFILive je jedini proizvod za koji znam da može raditi na podešavanju bez ikakvog drugog podešavanja (zamjene na drugi PCM ili bilo što drugo), a nije jeftin proizvod.

Oh i na kraju - ne gubite svoje vrijeme (a da ne spominjemo kršenje saveznog zakona) zaobilazeći upravljanje motorom spuštanjem vašeg kamiona na rasplinjač. Jamčim da ćete time stvoriti 10 puta više problema koje biste riješili uklanjanjem ubrizgavanja goriva.

Ipak, zvuči kao preslatki projekt, volio bih ovdje više razgovarati o Chebby motornim stvarima!

+1 za bez ugljikohidrata. Suvremeni sustav motora izgrađen je odozdo prema gore za elektroničko ubrizgavanje goriva. O2 senzori, ECU motora, temperaturni senzori, pumpa za gorivo .. sve je to dizajnirano za visoko precizne mlaznice za gorivo i dinamičko podešavanje brzine pulsa na mlaznicama. I da, onda postoje zakoni o emisijama koji se razlikuju na svim razinama, čak i po okrugu / gradu.
#2
+3
NoCarrier
2011-03-09 07:41:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Siguran sam da postoji mnoštvo prilagođenih programera za Suburban platformu. Međutim, ako radite tako opsežne preinake, vjerojatno možete pogledati neka samostalna rješenja, poput postavki Accel DFI ili Haltech.

Ugađači obično ukucaju osnovnu kartu i privežu vaše vozilo na dyno gdje prilagođavaju krivulje goriva / vremena u skladu s širokopojasnim očitanjima O2 uzorkovanim iz vaše izduvne cijevi ili dalje prema ispuhu. Cilj je postići postojanu konstantnu izlaznu snagu bez aktiviranja senzora kucanja ili neželjene detonacije / usporavanja vremena itd.

#3
+3
Sean Reifschneider
2011-03-09 18:00:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedna od mogućnosti koju biste mogli razmotriti je prelazak na računalo za ubrizgavanje goriva MegaSquirt. Bilo bi bolno zamijeniti računalo za ubrizgavanje goriva, ali čini se da su prilično prilagodljivi i prilagodljivi ako ste spremni na to.

Imali smo nekoliko prezentacija na lokalnom računalu klub od tipa koji je svoj Camaro iz 60-ih prebacio iz ugljikohidrata u ubrizgavanje goriva koristeći ovaj sustav, a činilo se da mu to jako dobro uspijeva.

#4
+2
Terrence LP
2013-04-25 04:32:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megasquirt 3 je put koji vam daje potpunu kontrolu nad vašom novom postavkom. Softver EFI Analytics, Tuner Studio i Mega Log Viewer olakšavaju podešavanje, ali imaju skup značajki koji je u ravni s postavkama za profesionalno podešavanje. VE Analyzer Live također će vam pomoći da nađete različita područja vaše melodije, kao i Mega Log Viewer Scatter Plots.

Kladim se da će i vaša nova instalacija raditi bolje od dana kada ste je dobili, eto koliko je dobra ovaj se proizvod pojavio u posljednjih nekoliko godina. DIY AutoTune je mjesto na kojem želite započeti.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...