Pitanje:
Koju vrstu i vrstu ulja trebam koristiti na sportskom automobilu koji amaterski vuče?
Pierre-Alain Vigeant
2011-03-08 19:32:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Automobil je Dodge Neon SRT-4 s otprilike 81.000 milja koji se koristi za amatersko povremeno povlačenje.

Koja bi vrsta i vrsta ulja bila najbolja za poboljšanje mojih performansi, a da i dalje sačuvam motor za dnevnu vožnju tijekom ljetnog razdoblja?

Dva odgovori:
#1
+7
Kirill Strizhak
2011-03-08 19:57:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako želite poboljšati performanse automobila, predlažem da pokušate nešto drugačije. Vaši dobici od upotrebe ulja druge viskoznosti bit će smiješni (ako ih bude), posebno u usporedbi s bilo kojom ispravnom promjenom usmjerenom na izvedbu. Osim ako, naravno, ako ono što možete učiniti s motorom nije ograničeno propisima i istražujete posljednje preostale mogućnosti za dobivanje tih dodatnih djelića sekunde.

Uvijek biste trebali koristiti motorno ulje viskoznosti specificirane u proizvođač vašeg automobila (osim ako nešto niste radili s motorom i / ili pumpom za ulje), definitivno NE s većom viskoznošću.

Korištenje sintetičkog ulja umjesto polusintetskog moglo bi biti dobra ideja, ako želite produžiti životni vijek vašeg motora. Obično ima bolja svojstva i zadržava ih dulje.

Vjerojatno također treba napomenuti da je polusintetičko ulje zapravo mineralno ulje pomiješano sa sintetičkim u nespecificiranim omjerima. Dakle, stvarno nikada ne znate za što plaćate ako iz nekog razloga zaista ne vjerujete proizvođaču ili ako vam je pri ruci mobilni laboratorij.

#2
+2
NoCarrier
2011-03-09 04:58:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Znam neke ljude iz Honde koji rade na 0W-20, ali to je previše tanko za 2.4L SRT motor. Ljudi u Neonskoj zajednici rade s 5w-30 ili 10w-30 (danas gotovo standardni standard za turbo 4bangers).

Postoji rizik od automobila koji prolaze kroz nesintetičko propuštanje kroz brtve nakon prelaska na sintetička ulja s većim udjelom deterdženta. Međutim, to sam radio na mnogim automobilima od 100.000 km i nikad tome nisam bio svjedok. Automobili s turbopunjačem uvijek bi trebali raditi sintetički, jer standardno ulje ima tendenciju koksanja naftovoda u blizini ispušnog kraja turbo motora.

Osobno bih se prebacio na potpuno sintetičku - Royal Purple ili Amsoil. Ako malo sagorite, nema veze - dodajte još.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...