Pitanje:
kako mogu utišati oštricu ventilatora ventilatora koji 'cvrkuće'?
Patrick
2011-03-08 04:03:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam VW Golf iz 2006. godine i motor s unutarnjim ventilatorom koji puše klimatizaciju & vrućine počet će nasumično „cvrčati“ (zvuči poput ptičjeg pjevanja).

Vjerujem da lopaticu ventilatora treba podmazati, ali nemam pojma kako pristupiti mjestu lopatice jer je negdje unutar nadzorne ploče.

Postoji li način da se raspršite nešto poput WD40 unutar usisnika zraka kako bi ventilacijski sustav smirio cvrkut?

pojačaj radio :)
Dva odgovori:
#1
+7
John Gardeniers
2011-03-08 05:52:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najčešći razlog je nešto, često lišće ili slično, pronalaženje puta u ventilatoru. Bez obzira na to, zaista morate ukloniti ventilator da biste riješili problem. Ako ne znate gdje se nalazi, vrijeme je da nabavite taj priručnik za radionice, već biste trebali redovito održavati i popravljati vozilo.

nakon uklanjanja ventilatora namjestite neke žice tako da ventilator možete pustiti dok je izvan automobila. Većinu puta samo to učinite odmah će otkriti problem ako nije uzrokovan stranim tvarima.

Definitivno ne prskajte ništa u otvore za odzračivanje. To neće riješiti vaš problem i vjerojatnije je da će stvoriti jedan ili više novih. npr. WD40 vraća se iz ventilacijskih otvora u unutrašnjost automobila, gdje će ostaviti mrlje.

Dobra poanta oko provjere lišća, ovo je doista čest izvor buke u navijačima. Ako ipak izvučete ventilator i pronađete strane stvari, svakako kopajte koliko god možete tamo gdje ventilator izlazi i provjerite ima li tu drugih stvari. Također provjerite imate li filter za prašinu. Ovo može imati tonu lišća oko sebe ako je zanemareno.
#2
+3
S_Niles
2011-03-08 04:15:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne bih prskao ulje u otvore za odzračivanje. Vjerojatno će neko vrijeme zadahnuti zrak, a da ništa ne pomogne.

Puno puta je ventilator dostupan uklanjanjem ploče ispod crtice suvozača (točno iznad mjesta na kojem bi im bile noge). Ovo je možda isto mjesto kao i filter za prašinu na nekim automobilima. Ako je ventilator dostupan u ovom području, možete isprobati malo maziva.

Možda ćete ga morati podmazivati ​​s vremenom, a na vama je vrijedi li gnjavaže u odnosu na plaćanje / instaliranje novog ventilatora za dugoročno rješenje.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...