Pitanje:
Jack pokazuje za BMW 325i iz 2003. godine
QueueHammer
2011-03-11 12:28:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dakle, znam za 4 gumene podloge na bočnim stranama automobila. Oni čine stvarno stabilne bodove za moje dizalice. Problem je u tome što mi dizalica stoji ispod jastučića ako ih koristim za podupiranje automobila. Drugo je pitanje što moja dizalica od 2 tone ima dovoljno prostora da poduprije dizalicu ispod nje. Prije sam koristio dizalicu od 4 tone za prijatelje i uspio sam ih odraditi po 2 sprijeda, ali još uvijek nisam bio siguran gdje dizati dizalicu prema stražnjem dijelu automobila. Dijagrami i slike plus.

Povezani, ali ne * točni * duplikat: http://mechanics.stackexchange.com/q/176/78
četiri odgovori:
#1
+7
JeremyP
2011-03-12 07:25:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

E46 ima središnju točku dizalice na sredini / prednjem dijelu automobila, između prednjih kotača (crveni krug). Samo pripazite da koristite drveni blok između dizalice i dizalice kako biste malo rasporedili silu.

enter image description here

Hvala, znate li gdje dignuti automobil straga?
#2
+1
user7590
2014-11-22 23:10:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristite rampe za stražnji dio. Stavite 2 bloka drva iza prednjih kotača, tako da kada se vratite na stražnje rampe, prednji kotači će biti na vrhu drvenih blokova. Prednja strana bit će dovoljno visoka da podigne središte, a zatim postavite postolja dizalica ispod 2 prednje točke dizalice.

#3
+1
David J. Davison
2019-01-31 19:36:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imate odgovor za prednju stranu ... Moj automobil je 2000 E46. Neposredno ispred diferencijala, oko pogonskog vratila nalazi se čelična "traka". Prilično velika, a na dnu ima ravno područje. Ne znam za vaš automobil, ali koristim ga kako bih sklonio stražnji dio s tla. Prvo uzmem prednju stranu (središnja točka na mojoj je malo drugačija od one prikazane gore, ali slično, prikazuje se ispod donjeg poklopca) i na postolja, a zatim stražnju. Ako podignete samo stražnji dio automobila, pripazite na prednje kotače.

Tako sam otprilike dok sam postavljao ovo pitanje, pokušao diferencijal primijetio da se malo deformirao, a zatim se isprobao i prilikom testiranja "pojasa". Kasnije s tim automobilom, a sada sljedećim, kad odem u trgovinu / prodavača, volim cijeniti cijelu dizalo automobila i vidjeti koliko su to manje od troškova popravka. Svatko tko se ozbiljno bavi radom na tim automobilima trebao bi razmisliti o kupnji odgovarajućeg dizala s 4 točke jer je njegov relativni trošak zanemariv.
#4
  0
FossilizedCarlos
2013-08-09 05:45:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svi BMW-i imaju u osnovi ista mjesta podizanja. Na E46 postoje jastučići ili možete koristiti šav koji ima dva utora oko sebe točno na mjestu na kojem bi jastučić sjedio. Ova slika prikazuje gdje biste trebali podići automobil. Možete koristiti i druge točke, ali kod prodavača oni koriste samo ove četiri.

enter image description here

Izvor slike

Hvala, isprobao sam neke druge točke predložene u ovom postu i drugdje. Čini se da je pretpostavka da ćete, ako budete radili na BMW-u, imati odgovarajuće dizalo. Pretpostavljam da je to cijena ulaska.
@QueueHammer Uvijek ga možete staviti samo na nosače dizalica.
U praksi nije moguće dobiti sva 4 postolja dizalica ispod automobila dok se koristi dizalica. Ako možete, koristeći samo predviđene priključne točke, trebali biste to objaviti kao odgovor.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...