Pitanje:
Kako popraviti propusne gume nakon što dvije trgovine nisu mogle
SomeGuy
2011-03-10 06:42:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam terenac s tvorničkim 16-inčnim čeličnim kotačima i gumama P235 / 70R16. Gume na sebi imaju nešto manje od 30.000 milja nježne vožnje. Dvije gume prilično cure (oko 10 psi tjedno). Doveo sam vozilo do dvije različite ugledne neovisne mehaničarke, a oni su skinuli gume i nisu uspjeli pronaći problem. Nanosili su brtvilo za zrnca (za koje znam da je kontroverzno). Oboje su također zamijenili stabljike ventila kao pretpostavku nakon što nisu mogli Nigdje ne nalazim curenje u gumama. Također sam provjerio postoji li curenje sapunicom u boci s raspršivačem.

Ako profesionalci nigdje nisu mogli pronaći curenja, što da radim dalje? Trebam li ih donijeti u dodatne trgovine dok netko ne pronađe problem? Traže li mehaničari na pogrešnom mjestu? Mogu li problem biti kotači? Čini se da su u pristojnom stanju od onoga što vidim.

Jeste li provjerili naplatke na pukotine ili koroziju?
Jesu li pokušali zamijeniti jednu od osumnjičenih guma gumom "poznato-dobro" s drugog kotača?
Nemam koristan odgovor, ali samo sam htio reći Wow - 30.000 milja od seta guma! Ako dobijem 12 000, oduševljen sam.
šest odgovori:
#1
+18
Bob Cross
2011-03-10 07:48:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moja supruga imala je sličan problem s automobilom i ispostavilo se da je problem u kotaču, a ne u gumi. Imali smo dovoljno pijeska i soli na cesti ove zime da joj se stvori korozija / pukotina točno na zrnu. Prodavaonica guma demontirala je gume, očistila prostor za sjedenje na kotaču, a zatim ponovno postavila gumu. Čini se da je problem sada riješen.

ja bih ovo drugo. Felge su sumnjive.
Već sam imao šljunka i trave koji su uspjeli doći na područje kuglica i prouzrokovati curenje.
Prije nekoliko mjeseci ponovno sam doveo vozilo u trgovinu, a oni su pokušali brusilicom očistiti neke grube dijelove na kotaču, vratili gume i od tada im curi besplatno!
@SomeGuy, čestitamo! Uvijek je sjajno provjeriti ovakve probleme kao "gotove!"
Imao je potpuno istu situaciju kao OP. Odnio ga je u tri trgovine prije nego što smo pronašli jednog koji je zapravo riješio problem, što je bilo točno onako kako je opisano u ovom odgovoru.
#2
+6
chris
2011-03-10 09:53:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trebat će vam neka vrsta spremnika u koji možete potopiti cijeli kotač / gumu - mali bazen će to učiniti, iako ako ste na sjevernoj hemisferi to bi u ovo doba godine moglo predstavljati malo izazova .

Stavite cijeli kotač pod vodu i provjerite možete li uočiti mjehuriće.

Vidio sam neke trgovine koje imaju spremnik u koji mogu staviti dio kotača / gume, ali mislim da obično ne prekrivaju točak. Ovo je jedan slučaj kada ćete to možda morati učiniti sami.

#3
+4
Sean Reifschneider
2011-03-10 11:41:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svakako pokušajte izolirati kotač. Prilično sam dugo vremena proveo s prethodnim automobilom pokušavajući gume i stabljike ventila te probleme s montažom. Na kraju sam zamijenio gume i još uvijek imao isti problem na istom kotaču, te zamijenio kotač i nakon toga je bilo u redu. U mom slučaju trebalo bi 2 do 3 tjedna da padne, pa je došlo do prilično malog curenja.

Moja trgovina gumama je u jednom trenutku rekla da to možda su puknuli, ali nisu mogli sa sigurnošću znati.

U mom sam slučaju rezervne kotače na ebayu pošteno priuštio, unatoč tome što sam ludo kromiran. 2 od 4 koja sam dobio također su bila loša, ali među 8 mogli su smisliti 4 dobra. : - /

#4
+1
Deadtillten
2014-08-27 21:13:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Legure obično gube zrak nakon nekog vremena zbog korozije na spoju naplatak / guma. U prošlosti sam ih odvezao u inženjersku tvrtku koja bi obradila naplatke do savršenstva. Problem riješen, ali košta 35 funti po kotaču.

#5
  0
mikes
2012-03-14 06:42:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čula sam za slučajeve kada je nekvalitetna, oklijevam upotrijebiti riječ jeftin, doista imala problema s poroznošću. Zrak curi kroz aluminijsko odljevke. curenje je na stražnjoj strani koja nije poprskana prozirnim premazom.

#6
-1
fisherra59
2015-09-10 19:53:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristio sam fix-a-flat kako bih spriječio curenje - barem pola limenke po gumi. Djeluje dobro. Nemojte koristiti zeleni mulj ... koji će poremetiti ravnotežu kotača.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...