Pitanje:
Kako riješiti problem prekomjernog vremenskog usporavanja?
NoCarrier
2011-03-09 23:48:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vidio sam brojne automobile koji se iz ovog ili onog razloga pretjerano usporavaju u vremenu kod široko otvorenog gasa - s vremenom se pogoršavaju. Sjedište dojma u hlačama je da snaga naglo opada kako se RPM-ovi približavaju crvenoj liniji. OBD2 bilježenje podataka to potvrđuje pokazujući vrijeme u malim jednoznamenkastim znamenkama. To su motori performansi koji su dizajnirani za život u ovom pojasu i obično su donekle modificirani. Koje korake treba poduzeti da bi se utvrdio uzrok ovog problema?

četiri odgovori:
#1
+5
Bob Cross
2011-03-10 01:26:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

NAPOMENA: u nastavku se pretpostavlja da ne govorite o automobilima pod kontrolom ECU-a koji izričito namjerno povlače mjerenje vremena pri velikim okretajima. U duhu provjere jednostavnih odgovora trebali biste provjeriti kartu u ECU-u.

Ako tražite mjerljive čimbenike, postoje dvije ključne stavke koje bi mogle potaknuti detonaciju i, prema tome, , uvjerite motor da povuče vrijeme: temperatura i omjer zrak-gorivo.

Temperatura je mjerljiva i, što ne iznenađuje, najbolje mjesto za mjerenje usisnih temperatura nalazi se u blizini usisnog razvodnika. Veće temperature usisa uzrokovat će prerano paljenje smjese goriva. Ako su temperature previsoke, potražite načine kako zadržati toplinu izvan usisnog zraka. Dizajn usisa, omatanje ili usmjeravanje sve su mogućnosti.

Omjer zraka i goriva manje je jednostavno izmjeriti, ali je ipak jednostavan. Mjerač za gorivo za zrak može se spojiti na sondu umetnutu u ispušnu cijev, u zasun na ispušnom putu itd. Ako je smjesa previše nemasna (više zraka, manje goriva), vjerojatnije je da će smjesa rano detonirati , dijelom i zato što više goriva smjesu čini malo hladnijom. Ako je smjesa previše mršava, to bi mogao biti jednostavan popravak (možda su mlaznice premali) ili neka bolnija (trebate prenamijeniti kartu zraka i goriva).

Ako su obje u redu, možda tražite puno teži problem s kojim biste se suočili. Primjeri uključuju klipove koji su previsoke kompresije ili žarišta u komori za izgaranje. Srećom, to je manje vjerojatno.

#2
+5
kkeilman
2011-03-10 04:18:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tvornički automobili s turbopunjačem obično imaju vrlo malo vremena na gornjem kraju (visoki okretaji / veliko opterećenje) - tako da ono što vidite putem logera može najvjerojatnije biti točno. Uz dodatno zbunjivanje problema, tvornica također podešava A / F na vrlo konzervativno bogatu vrijednost @ WOT. Samo ta dva čimbenika učinit će da se automobil osjeća „mekano“ pri višim okretajima.

To je dio razloga zašto nadareni tuner može utjecati na toliko promjena na nekim automobilima samo primjenom podešavanja na gorivo i vrijeme paljenja. tablice.

Neki zapisovatori daju vam mogućnost bilježenja količine vremenskog usporavanja uslijed osjetnog kucanja (osjetnik kucanja hvata "nešto" stvarne detonacije ili ne) - to bi trebalo biti prvo mjesto koje tražite kako biste utvrdili zašto imate malo vremena. Također mnogi jeftini OBD2 logeri imaju lošu brzinu osvježavanja pa vrijeme koje "vidite" možda nije točna vrijednost.

Da, definitivno nadgledajte senzor kucanja. To je definitivno primjenjivo na dio dijagnoze.
Uobičajeno je da će ECU napraviti veliki vremenski pad na WOT, a zatim postupno uspon prema maksimalnoj vrijednosti karte. Ako imate smanjenje vremena prema gornjem kraju, ili čak dugu visoravan (to je ispod maksimuma na karti), tada možda imate problem.
#3
+2
Syclone0044
2011-12-08 10:39:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Privremeno korištenje goriva s višim oktanom omogućit će vam da utvrdite je li vaš oktan za gorivo nedovoljan za performanse motora i / ili je trenutna melodija. (Na primjer, vrijeme može biti previše napredno za gorivo s niskim oktanom). Možete privremeno pokrenuti 100-oktanski bezolovni plin i zatim usporediti svoje vrijednosti usporavanja vremena.

#4
+2
Brian Knoblauch
2011-12-08 19:50:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uz ostale gornje odgovore:

  • Ako je omjer zrak / gorivo predaleko prema onoj bogatoj strani, zapravo možete obogatiti kucanje ... Dakle, napravite siguran je da je to točno, nemojte samo slijepo dodavati gorivo.

  • Vibracije / buka u motornom prostoru mogu izazvati lažna očitanja kucanja koja će uzrokovati usporavanje vremena. Vidio sam više od jednog automobila koji je bio podešen i radio je u redu, sve dok vlasnik nije odlučio ispustiti ispuh s dna automobila, ostaviti labave dijelove zveckajući oko prostora motora ili staviti gadno glasan prigušivač na automobil ...Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...