Pitanje:
Trebam li komprimirati opruge kako bih ugradio podupirače s nosačima?
eidylon
2011-03-08 10:43:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam Maxima iz '99.

Razmišljam o ugradnji podupirača za podupirače. Da bih to učinio, trebam li nabaviti alate za kompresiju opruga za držanje opruga na potpornjama ili će težina automobila biti dovoljna da ga drži na mjestu kada uklonim vijke na tornjevima?

Dva odgovori:
#1
+9
Nick
2012-08-03 22:31:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Obično su vijci na koje se pričvršćuju podupirači nosača oni koji pričvršćuju sklop nosača na automobil. Opruga se drži na mjestu u sklopu opruga pomoću matice u sredini, koju nikada nisam trebao ukloniti da bih ugradio bilo kakve podupirače. Pogledajte kako donji nosač ima otvor u sredini za gornju amortizorsku maticu:

Strut brace install

Ova amortizacijska matica drži gornju opružnu jezgru na udarcu, tamo gdje su udarci zaustavlja se u njima kako bi se spriječilo da se prekomjerno šire. Ovo drži oprugu unutar sklopa.

Strut

Dakle, sklop bi mogao ispasti ako kotači nisu podržani. Uklanjanje nosača potpornih vijaka nije problem ako je automobil na zemlji.

Lijepe slike - dobro pokazuju stvar.
#2
+7
Patrick
2011-03-08 10:50:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Težina automobila bit će dovoljna da se opruga potpuno ne dekomprimira i ne izvuče dno okvira nosača u automobilu.

Morate biti oprezni da automobil ne podignete bez vijci dobro pričvršćeni, to bi moglo stvoriti opasnu situaciju. Također, ako ikad radite na 'južnoj' polovici opruge, gdje ona komunicira s rukom kotača, MORATE koristiti alat za kompresiju jer je pod pritiskom i može pucati kad se vijci koji drže sklop olabave. / p>

SIGURNOSNA NAPOMENA

Uvijek morate biti izuzetno oprezni pri radu sa bilo kojim sustavom koji je pod pritiskom, bilo da je iz opruge, motorizirane ili iz hidraulike. Prije izvođenja radova provjerite priručnik vašeg vozila kako biste bili upoznati sa sustavima vašeg automobila.

Hvala! Što se tiče zatezanja svornjaka tornja prema dolje nakon ponovne montaže, pretpostavio bih da se radi o onima za koje je predviđeno da se pritegnu do određenog momenta, zar ne? Dakle, sve dok ih zatežem na specifikacije, trebali bi biti u redu, zar ne?
@eidylon da, sve dok pritegnete vijke prema specifikaciji momenta mladosti, bit ćete u redu
+1 Dodao bih gravitaciju na vaš popis dijelova pod tlakom.
Super, hvala na informacijama! @Bob - Sjajan komentar! :)


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...