Pitanje:
2008 Jeep Wrangler - Ovjes škripi
trip0d199
2011-03-08 05:25:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovjes na mom Jeep Wrangleru iz 2008. škripi kad udarim u nisku točku (možda 4-6 "od stupnja), čak i pri malim brzinama (<10 mph).

Gdje mogu podmazati ili što trebam li provjeriti da eliminiram ovo škripanje?

Znatiželjan sam znati dobivate li lubrikant s potpunom uslugom ili to radite sami. Sustavi ovjesa koje sam imao obično imaju više mjesta za podmazivanje koje zahtijevaju povremeno podmazivanje. Potpuno lubrikantno mazivo koje dobijete s mjesta s brzim mazivima trebalo bi da pogodi sva ova mjesta, ali bio bih sumnjičav ... gotovo svima koje ne poznajem i odobravam da išta učinim svom vozilu. Dakle, pretpostavljam da vas pitam znate li je li ovjes imao odgovarajuće povremeno održavanje.
Dva odgovori:
#1
+6
JeremyP
2011-03-14 07:11:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Claptrap je na novcu s masnim točkama, ali mnogi moderni automobili ih nemaju i ne mogu razgovarati o tome kako je postavljen Wrangler. To je ipak savršeno polazište.

Sljedeći korak bio bi poprskati sve gumene točke pričvršćenja (čahure ovjesa, nosače udaraca, itd.) bijelom litijevom mašću kako bi se vidjelo hoće li se to uopće utišati. Bojim se da normalna bočica s raspršivačem neće moći ući na "unutarnje" površine gumenih dijelova koji uzrokuju škripanje. To vam ostavlja konačnu mogućnost otkopčavanja problematičnih elemenata tako da možete utrljati malo masnoće na gumene površine. Loša strana ovog rješenja je ta što ovjes može biti vrlo opasan ako otpustite pogrešan vijak. Zapravo može biti smrtonosno .

Dakle, preporučio bih da isprobate mjesta za podmazivanje i bijelu litijsku mast prije nego što nastavite dalje. Nadam se da će to riješiti problem.

Prvo provjerite čahure kliznih ležajeva, vjerojatno trebaju podmazivanje. To je vrlo čest problem jer se obično nalaze na mjestu gdje se podmazivanje prilično lako ispire.
#2
+4
Paul Dufresne
2016-04-17 07:53:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam tri Wranglera i na njima ima dosta mjesta za škripanje, a nemaju svi bradavice za masnoće.

Najčešća mjesta koja će uzrokovati škripanje Wranglera, kako bi vjerojatnosti)

 • čahure čaura (gumene čahure, bez mjesta za podmazivanje)
 • krajevi klipnjače na osovini (obično masti na oba kraja)
 • Povucite kariku (obično podmazujuće na oba kraja)
 • Nosači donje upravljačke ruke (gumene čahure na oba kraja, nisu podmazive)
 • Nosači gornje upravljačke poluge (gumene čahure na oba kraja, nije podmazivo)
 • karike za njihanje (gumene čahure na oba kraja, nisu masne)
 • čaure za njihanje (nalaze se na okviru, nisu masne)
 • dolje Nosači udaraca (gumene čahure, nisu masni)
 • Udarci (Može biti nečistoća iza prtljažnika ili će vam udarci pucati)
 • Opruge se ponekad mogu trljati o opružni grgeč uzrokujući škripanje.
 • Prtljažnik pogonskog vratila

Traka traga, vučna karika, upravljački krakovi, udarci, opruge i njihanje sve se pomaknu kad vam ovjes putuje, tako da su svi sumnjivi. Prvo provjerite krajeve osovine, jer su oni najizloženiji vodi koja može isprati masnoću. Za one koji se mažu, upotrijebite svoje masnoće i podmažite ih, dok ćete za ostale morati ukloniti vijak, nanijeti mast na gumenu čahuru i ponovno sastaviti.

U-spojevi mogu zaškripati kad dođu stariji, ali to obično uzrokuje rotacijski zvuk, kao i loš problem s ležajevima ili kočnicama.

Ako to nije niti jedna od tih stvari, to bi moglo biti jednostavno poput labavih vijaka u vašem braniku ili negdje drugdje to omogućuje dijelovima koji se ne bi trebali kretati da se trljaju teškim pokretima, ali s obzirom da se to događa pri malim brzinama, prvo bih provjerio one krajeve klipnjače i čahure.

Opet, sjajan odgovor.
Dođite ponekad na razgovor. Super aktivan tijekom tjedna. http://chat.stackexchange.com/rooms/340/the-pitstop


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...