Pitanje:
Je li Redline lagani otporan na udarce prikladan za ručni mjenjač Subaru Impreza koji stari 2004.?
Bob Cross
2011-03-08 05:00:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam ostarjeli (ali prekrasan) Subaru Impreza WRX iz 2004. godine s ručnim mjenjačem. Već neko vrijeme primjećujem da su se sinkroni počeli osjećati istrošeno s uljem koje izdaje trgovac dionicama. Prebacivanja su sporija do te mjere da zdepasto prelaze u četvrtu brzinu ili izlaze iz nje.

Čula sam za Redline Lightweight Shockproof i tražila sam dva odgovora:

 • Je li ovo odgovarajuće ulje za predmetni prijenos (tj. ima li rizika)?

 • Je li ovo odgovarajuće ulje za simptome?

 • U osnovi, ovo je moj svakodnevni vozač s oduševljenjem (ali ne idiotski) vozač. Želim poboljšati kvalitetu života automobila bez ikakve namjere ispuštanja kvačila na zeleno svjetlo.

  UREĐUJEM da bih nastavio s odgovorom: Pokušao sam ovaj automobil lijepo održavati. Sva planirana održavanja ažurirana su s 110000 milja (i sada 190.000 milja!) Na brojaču kilometara. Stvari poput ulja, ovjesa i ispušnih plinova rješavam sam, ali ostavljam tehničarima i malo vremena za igru ​​....

  Tri odgovori:
  #1
  +6
  quentin-starin
  2011-06-08 04:30:21 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Subaruovi mjenjači su izbirljivi. Najsigurniji biste bili sa Subaruovim Extra S-om, ali to može biti teško dobiti. Ne nose ga sva zastupstva.

  Redline Lightweight Shockproof i Motul Gear 300 su jedina druga ulja za koja znam da vlasnici Subaru-a imaju uglavnom dobra iskustva.

  Što god radili, ne ne probaj ničiji "koktel". (ako dovoljno posjetite Subaruove forume, obavezno ćete naletjeti na nekoliko recepata za koktele s uljnim mjenjačima)

  Posjedujem Imprezu RS iz 2001. godine koja je imala 4-brzinski automatski trannik. Prije nekoliko godina zamijenio sam ga za 5MT iz naslijeđa ranih 90-ih s preko 250.000 kilometara na njemu. Taj je tranny prilično bučan, vjerojatno kvari ležaj, možda na ulaznoj osovini.

  Stavio sam Redline Shockproof u njega za prvo punjenje i pokazao se vrlo dobro. Zimi nisam imao problema, a buka mjenjača je smanjena. Sad u sebi imam Extra S, a buka je nešto glasnija i ima drugačiji ton. Međutim, nisam prošao zimu s Extra S-om, pa još uvijek nisam siguran koja će biti sljedeća promjena tekućine.

  ozbiljno na koktelu - to je ono što je motiviralo izvorno pitanje: ludi govor koji biste vidjeli na tim forumima, pogotovo jer je puno glavnih govornika na mojim popisima zanemarivanja ....
  @Bob:, i pokazalo se više nego definitivno da kokteli nisu dobri za prikazivanje u prijenosima ljudi. Odgovoru sam ovdje dodao i svoje osobno iskustvo.
  #2
  +5
  Pangea
  2011-03-08 06:55:39 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Lagani Schockproof čest je odabir mnogih vlasnika Subaru-a i na NASIOC i SubaruForester forumima. To je prikladan izbor za sve Subarus.

  Ne spominjete jeste li nastavili redovito održavati, posebno je li ulje mjenjača ikad promijenjeno. Ako nije promijenjeno, novo ulje imat će vrlo primjetan utjecaj na prebacivanje i zasigurno će ublažiti osjećaj urezanja. Ako je promijenjen, možda je vrijeme da dodatno istražite oštećenja vašeg prijenosa.

  #3
  +3
  Sean Reifschneider
  2011-03-08 14:48:46 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Nisam koristio ovo specifično mazivo, ali u svoj stari Subaru GL-10 '86, stavio sam mazivo koje mi je preporučila Red Line i bio sam izuzetno zadovoljan rezultatima. Također sam imao poteškoća s prebacivanjem kad sinkroni nisu radili, a Red Line MTL je riješio te probleme. Osim toga, po vrlo hladnom vremenu nisam imao problema sa prebacivanjem koje sam ranije vidio.

  Prema mom iskustvu, podmazivač za crvenu liniju opravdava svoj hiper.

  da li je prikladan za taj automobil, pitajte ljude u sjedištu Red Linea. Bili su od velike pomoći pri preporuci prave težine i vrste maziva za moj GL-10.  Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
  Loading...