Pitanje:
Kako odrediti bučni ležaj ili remenicu
JeremyP
2011-03-14 09:39:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj Protege iz 98. grozno cvili prvih par stotina metara kad su i motor i vanjska temperatura hladni (ispod leda). Ne zvuči poput pojasa koji cvili. Zvukovi su neugodno visoko metalno cviljenje koje se povećava frekvencijom (i glasnoćom) kako se okreće motor. Mislim da je to jedna od remenica (ili ležajeva) na nekom od dodataka, pumpe za vodu ili kompresora klima uređaja, ali ne mogu otkriti koju kad gledam ispod haube. Pretpostavljam da bi to mogao biti i jedan od zatezača remena ili nehrđajućih remenica. Dakle, pitanje je sljedeće: kako mogu shvatiti koji je krivac?

Dva odgovori:
#1
+8
Nilloc
2011-03-15 11:08:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gumene cijevi jeftina su alternativa stetoskopu. Možete ga kupiti za nekoliko dolara u bilo kojoj željezariji, samo pripazite kamo ga usmjeravate.

Hvala Click & Clack na tome, upalilo mi je.

+1 Ovo bi trebalo raditi gotovo jednako dobro kao automobilski stetoskop, osim što neće dobro blokirati ambijentalnu buku.
#2
+7
kkeilman
2011-03-14 10:43:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristite stetoskop za popravak automobila ili čak dugo produženje utičnice kao zamjenu za preslušavanje svake remenice prilikom pokretanja automobila.

Ako je to uistinu problem s ležajevima, čut ćete ga odmah kad nađete zahvaćeni dio.

Re: trik s produljenjem utičnice: pretpostavljam da mislite ciljati produžetak na sumnjivi dio i držeći uho do jednog kraja? Možda bi vrijedilo razjasniti.
Da, ali želite uspostaviti kontakt s nepokretnim dijelom remenice (obično pričvrsnim svornjakom) kako biste osluškivali buku ležaja.
[ovako] (https://youtu.be/QyZWhz7uvDE)


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...