Pitanje:
Oživljavanje vozila koje već duže vrijeme miruje
Iszi
2011-03-08 12:33:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neke srodne teme:

Kako održavati ponekad korišteno vozilo?

Koliko vremena treba da gorivo propadne ?

Prva povezana tema odnosi se na pripremu vozila za dugotrajnu uporabu i njegovo održavanje tijekom tih razdoblja. Druga povezana tema bavi se jednim od učinaka dugotrajne neaktivnosti na vozilo.

Ovdje želim pokriti što treba učiniti nakon činjenice. Recimo da je vozilo parkirano nekoliko mjeseci i da za to nije bilo pripremljeno, niti održavano tijekom tog razdoblja.

Na koje posebne štetne učinke dugotrajnog neodržavanog skladištenja treba biti svjestan kada pokušava oživjeti automobil u ovoj situaciji? Koje stvari treba provjeriti ili dodirnuti prije pokretanja automobila? Koje se mjere mogu poduzeti u ovom trenutku kako bi se spriječilo daljnje oštećenje vozila tijekom prvog ponovnog pokretanja i olakšalo njegovo vraćanje u sigurno i zdravo operativno stanje?

AŽURIRANJE: Dobre vijesti. Automobil (Lincoln Mark VIII, 96.) koji me ponukao da postavim ovo pitanje uspješno je počeo. Sjedilo je vjerojatno 6-9 mjeseci bez ikakvih priprema. Baterija je definitivno nazdravljena, a motoru se stvarno ne sviđa stanje plina, ali pokrenuo je prilično dobro i zaobišao blok nekoliko puta.

pri prvom startu zamijenio sam bateriju iz svog Jeepa Grand Cherokee '94. Zatim, nakon što sam Mark VIII izvukao do mjesta na kojem bih ga mogao doći pomoću kratkospojničkih kabela, vratio sam originalnu bateriju. Otada ju je trebalo pokretati svaki put.

Motor radi prilično grubo , i imam stalni (i povremeno trepćući) CEL. Također se ispostavlja da moram otprilike 3/4 spremnika izgorjeti prije nego što dobijem stvarno dobar plin. Ubacio sam nekoliko litara premije (91 oktan ovdje) i limenku SeaFoama, ali nadam se da ću vam pomoći.

Hvala na savjetima, momci!

U mom području "prazan hod" znači da motor radi na minimalnoj brzini. Možda mislite "pohranjeno".
@Jay - Pitao sam se da li bi to moglo dovesti do zabune, ali smatrao sam da će to razriješiti prilično jasan kontekst.
Razmišljajući o uputama za postavljanje pitanja u vezi s problemima s kojima se stvarno suočavate, recite nam koliko je dugo vozilo uskladišteno, klimu, je li bilo pod krovom i koje su korake poduzeli za njegovo pravilno uklanjanje.
@JayBazuzi - Nadam se da ću ovo pitanje ostaviti dovoljno otvorenim da bude korisno za mnoge druge, ali u ovom konkretnom slučaju vozilo sjedi vani na Floridi otprilike 9 mjeseci (lipanj - ožujak). Nije bio pripremljen za ovo i vjerojatno ima 1/4 spremnika ili manje plina ako se dobro sjećam.
hvala na vašem savjetu za pripremu motora koji se nije pokrenuo ili radio 12 godina.
četiri odgovori:
#1
+40
S_Niles
2011-03-08 13:14:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • Ako ga imate na raspolaganju, upotrijebite kapaljku da polako vratite bateriju, umjesto da je pokrenete.
 • Provjerite gume. U ovom su trenutku vjerojatno prilično niski. Pogledajte jesu li suho istrulile (sve ispucale i brzo spremne za nošenje).
 • Provjerite sve tekućine na tipičan način. Imajte na umu da je u redu ako se ulje pokaže malo niskim jer još nije toplo.
 • Provjerite zmijoliki remen - poput guma, on je gumeni i osjetljiv na suhu trulež.
 • Ako ima mjesta u spremniku za gorivo, napunio bih ga prije i kasnije kako bih pomiješao svježe gorivo sa starim.
 • Neka bejzbol palica bude pri ruci za bijesnog rakuna koji samo izgubila kuću. Hmm, to je zapravo dobra poanta - ako živite vani, lupajte po stvarima da biste uplašili životinje. Mučno je očistiti dijelove životinja s ventilatora motora.
 • Pokrenite ga i pogledajte kako vozi. Polako dok se zagrijava.
 • Vozio bih ga neko vrijeme, a kad je lijepo i vruće odvezao bih ga do benzinske pumpe kao što je ranije spomenuto. Zatim provjerite razinu zagrijavanja (motorno ulje i ulje za mjenjač) i ponovno provjerite ima li curenja sada kad već neko vrijeme radi.
 • Vjerojatno bih zamijenio motorno ulje i sve ostalo zbog baze po uobičajenom vremenu / kilometraži.

Sve u svemu, ništa posebno drugačije od onoga što bi se trebalo dogoditi pri bilo kojoj uobičajenoj izmjeni ulja, budući da govorite o mjesecima, a ne godinama.

#2
+11
Mark Schultheiss
2011-03-08 20:30:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj tata je zapravo vratio kamion (veliki tip polu) iz stanja poput ovog - imao je ručni mjenjač, ​​ali mi smo radili na održavanju, zamjenjivali remene, ulje, maziva itd. ZATIM smo spojili lanac i stavili ga u stupnju prijenosa i nastavio ga vući (vući) (u stupnju prijenosa) neko vrijeme (pola sata do sat vremena?) polaganom brzinom - to je omogućilo da motor bude potpuno podmazan prije nego što ga je zapravo pokušao pokrenuti. NAPOMENA: ovo je bilo parkirano GODINA (20?), A motor je zapravo bio smrznut (klipovi zaključani zbog korozije / stare suhe mazive itd.), Tako da smo imali nešto više od slučajne količine gume i stvari za zamjenu.

Uklonili smo posudu i ostrugali itd., stari gunk je upotrijebio lagano ulje, a zatim ga promijenio nakon samo nekoliko sati početnog rada (s izmjenom filtra) kako bi ga očistio.

Zanimljiv! Imam motocikl koji sjedi nekoliko godina, prije nego što ga pokrenem, gurnut ću ga niz prilaz i pustiti kvačilo nekoliko puta da okrenem motor prije nego što ga pokušam pokrenuti.
@travis Nisam siguran što bi postiglo guranje. Proizvođači kamera preporučuju dobivanje brzine okretaja iznad 2000. Ne dili. Morate brzo dovesti pumpu za ulje kako pumpa ulje do vrha ili ćete pokvariti grebenu. Ako možete, uklonite poklopac za podešavanje ventila i dodajte malo ulja.
@Randy je točan i obrazloženje koje stoji iza toga je da prisutnost ulja nije ono što podmazuje motor. Ulje pod pritiskom zapravo stvara film koji sprječava da se dijelovi potpuno spoje, ali im ipak omogućuje međusobno djelovanje. Nećete imati pritisak dok gurate. O tome možete detaljno pročitati ovdje: http://www.bobistheoilguy.com/motor-oil-101/ to je nevjerojatna stranica o tome kako vaše ulje stvarno djeluje od liječnika koji je također opsjednut motornim uljem. Potrebne su sve vrste. Ali njegova web stranica sadrži nevjerojatne informacije i prihvaćena je kao "" web lokacija s informacijama o motornom ulju.
Dogovoreno, možda nisam bio suviše jasan - koristili smo "povlačenje okolo" da bismo zapravo vozili motor brzinom, pa je nakon pumpanja našeg početnog ulja za ručno podmazivanje i naš glavni fokus bio popustiti nakupljene naslage i ukloniti one prije dodavanja puna moć. Nakon što smo ga dobili u čišćem stanju, dodali smo gorivo za pokretanje vlastite moći
Ono što sam učinio kad sam motor izbacio iz mirovine, uklonio sam čepove, u cilindre raspršio malo WD-40 (vjerojatno bi i svako lagano ulje radilo), pričekao pet minuta da se pusti do prstenova , zatim okrenite motor (s još uvijek izbačenim čepovima) dok ne vidim dobar tlak ulja (obično samo nekoliko sekundi). Tada zamijenim čepove i normalno upalim motor.
#3
+10
Jay Bazuzi
2011-03-12 09:25:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako plin nije tretiran, tada će se razbiti. To znači da je svugdje smolasti lak, ali najkritičnije u rasplinjaču / ubrizgavaču goriva. To može zaustaviti pokretanje motora ili barem učiniti da loše radi.

Ako uspijete pokrenuti motor, možete koristiti proizvod poput Sea Foam ( http://www.seafoamsales.com/). Njihove upute daju vam da točite na 3 različita mjesta, ali prečac je samo da cijelu stvar natočite u spremnik za gorivo. Metoda s 3 mjesta vjerojatno djeluje bolje, ali to ovisi o tome koliko ste ozbiljni i planirate li nešto uskoro popraviti. Redoviti konzervans plina također može pomoći, ali mislim da je Sea Foam malo bolji za čišćenje nereda, dok je konzervans za plin bolji za sprečavanje.

Ako je plin stvarno loš, moram se riješiti. Nikad nisam vidio sjajan način da se riješim starog, ustajalog plina. Evo nekoliko sjajnih načina koje sam vidio:

 • pomiješajte ga s dobrim plinom i pustite kroz drugi motor, recimo kosilicu.
 • nalijte je na korov na prilazu.
 • nalijte je u kantu i zapalite.
 • nalijte je na hrpu četke koju želite spaliti.

Plin je eksplozivan, zagađuje podzemne vode, isparava zagađujući zrak i upija se kroz vašu kožu. Dakle, teške stvari za rukovanje.

Zahvaljujem na informaciji. Bi li bilo korisno unaprijed dodati SeaFoam i nekoliko litara svježeg plina? Ili bi se SeaFoam trebao koristiti tek nakon uspješnog pokretanja motora?
Morska pjena @Iszi: u spremniku neće puno pomoći u pokretanju motora. Ako guma uzrokuje grubo istjecanje, Sea Foam može očistiti desni. Ako je previše gumiran za početak, morat ćete napraviti nešto drastičnije - na primjer, popraviti rasplinjač.
Mislim da ono što pokušavam postići jest: hoće li SeaFoam i novi plin, dodani preventivno, spriječiti nakupljanje dodatnih guma od starog plina na dijelovima? S druge strane, bi li SeaFoam mogao otežati "prvi start" na motoru?
Ako svoj automobil odvedete u trgovinu, trebali bi moći ispumpati stari plin iz spremnika i u njega unijeti malo svježeg goriva. Možda će vam naplatiti "odlaganje materijala", ali barem imaju opremu za koju se moraju pobrinuti to pravilno.
#4
+8
Kit
2015-04-13 18:54:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pozdrav onima koji pokreću motore koji više od tri mjeseca miruju u praznom hodu. Nedavno smo pokrenuli 190e Benz koji nije započet više od 6 mjeseci.

Prvi korak bio je provjera stanja i razine svih tekućina (motorno ulje, trans fluid, rashladna tekućina, servo upravljač, kočiona tekućina i akumulatorska kiselina). Zatim smo provjerili nepropusnost pogonskih remena i terminala akumulatora, uklonili svjećice, očistili ih (jednu je morao zamijeniti ispucanim izolatorom) i ubrizgali WD-40 i RP 7 (maziva u spreju) u cilindre dok su svjećice bile uklonjene. Tada je odlučeno nakapati malo ulja na vrh motora preko poklopca za punjenje ulja i kratkog komada prozirne plastične cijevi.

Dodali smo svježe gorivo u gotovo prazan spremnik i nakon nagovaranja hibernacije pumpa za gorivo natrag u akciju s nekoliko udaraca od gumenog čekića! Uzbuđenje dok je ovaj prekrasni mali motor eksplodirao, ispuštajući poznato pucketanje iz premda zadimljenog ispuha prije nego što se spustio u praznom hodu. Uživajte u uzbuđenju, Kit od dolje ispod.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...