Pitanje:
Moguća kratka svjetla za vožnju unatrag na Nissan Frontier Pickup kamionu
Doug Porter
2011-03-12 02:36:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kada uključim rikverc na ručnom mjenjaču mog pikapa Nissan Frontier iz 2003. godine, svjetla za vožnju unatrag se povremeno uključuju i gase. Pokušavam shvatiti kojim putem krenuti da utvrdim gdje je kvar, a da nadam da ne moram tragati i pregledavati žicu od kabine do stražnjeg dijela vozila tražeći mjesta na kojima uzemljuje.

Vjerujem da je ovo jedan od onih problema s "iglom u plastu sijena". Na kraju bi moglo biti bolje pokrenuti potpuno novu liniju od svjetla natrag do kućišta osigurača ili računala, gdje god linija završava.
Malo je vjerojatno da je ovo kratki spoj, jer će kratki spoj obično pregorjeti osigurač. Ono što vidite je prekidni otvoreni krug.
Recite nam više o uvjetima u kojima se to događa. Vruće naspram hladnoće. Trčanje nasuprot ne. Vrijeme. Cijelo vrijeme, samo ponekad. Koliko se brzo uključuje / isključuje.
@Jay Bazuzi: Čini se da niti jedan od vanjskih vremenskih uvjeta ili motora nije važan. Čini se da udaranje udaraca uzrokuje njegovo isključivanje ili ponovno uključivanje. Primjećujem da se vratio ili se ugasio ako je bio uključen kad sam se povukao s kolnog prilaza i udario u kut na ulici.
Dva odgovori:
#1
+4
JeremyP
2011-03-14 00:12:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovdje je u igri samo nekoliko dijelova. Prekidač svjetla za vožnju unatrag u / na mjenjaču, ožičenje na stražnjem dijelu vozila, sklop stražnjeg svjetla i sama žarulja.

Prvo bih provjerio žarulju. Ako je nit slomljena na samo pravi način, to može uzrokovati trepereće simptome koje imate. Broj dijela žarulje je 3156 (jednostruka nit). Ako je to u redu, pogledajte možete li dobiti pristup prekidaču za obrnuto / sigurnosno kopiranje u prijenosu.

enter image description here

enter image description here

Uz to i dalje u automobilu ga testirajte multimetrom da biste provjerili uključuje li se i isključuje li pouzdano (ako mu možete pristupiti). Naizmjenično ga možete odvrnuti iz trannya da biste ga testirali, ali pretpostavljam da će biti teško doći do njega. Možda ćete morati ukloniti pokretanje mjenjača da biste pristupili prekidaču ili možete pokušati doći do njega odozdo.

Pomaže li dodavanje dodatnog pritiska na ručicu mjenjača (zadržavanje na mjestu) prilikom izrade sigurnosne kopije? Ako je tako, to upućuje na grešku prekidača (ili na problem poravnanja između ručice mjenjača i prekidača).

#2
+1
Move More Comments Link To Top
2011-03-15 03:22:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Provjerite žarulju kako je spomenuto ovdje od JeremyP, brzo je i jednostavno ukloniti, ali malo je vjerojatno jer bi samo jedna žarulja ugasila ako je to slučaj.

Sljedeće postavite parkirnu kočnicu, paljenje uključeno, mjenjač unatrag. Svjetla bi trebala raditi. Sada pomaknite kabelski svežanj od prekidača tamo gdje izlazi iz mjenjača koliko god možete dosegnuti dok netko promatra svjetla straga kako bi vidio trepću li i isključuju li se. Učinite isto za uprtač koji se pokreće na stražnja svjetla ako svjetla trepću, otvorena žica će se nalaziti u području u kojem se migoljite.

Ako imate prekidač s dva zuba, kao što je prikazano u odgovoru JeremyP-a, možete jednostavno preskočiti konektor na strani kabelskog svežnja (Samo pazite da koristite nešto malo kako ne biste raširili kontakte ili ćete stvorite problem koji pokušavate riješiti) napravite sigurnosnu kopiju tamo gdje ste već prije trepnuli i provjerite trepere li i dalje. Ako je tako, bit će potreban daljnji pregled / popravak uprtača. Ako nije, sigurno je to prekidač ili podešavanje prekidačaOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...