Pitanje:
Kako mogu znati je li u vozilo dodano pravo ulje?
Pierre-Alain Vigeant
2011-03-08 04:27:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

S obzirom na to da automobil preporučuje Mobil 1 Synthetic ulje prema logotipu na poklopcu ulja, kako mogu biti siguran da je u garaži koja je mijenjala ulje točeno preporučeno ulje, a ne drugo jeftino ulje radi uštede novca?

Pet odgovori:
#1
+7
Cᴏʀʏ
2011-03-08 04:36:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj bi prvi prijedlog bio pitati onoga tko je izvršio promjenu. Ako ste ozbiljno sumnjičavi, osigurajte ulje nekome da ponovi promjenu ili to jednostavno učinite sami. Ako možete sami izvršiti promjenu, predlažem da se naučite to raditi (samo čuvajte račune kako biste ih mogli dati kao evidenciju održavanja u slučaju da želite prodati vozilo).

Sve u sve, ako niste sigurni je li pravilno upotrijebljeno pravo ulje prvi put, ponovna zamjena ulja s pravilnim uljem bit će jeftinija od štete koju bi pogrešno ulje nanijelo vašem vozilu tijekom vremena.

Uz ono što je Cory rekla, ako ne vjerujete da će trgovina stavljati ono što ste tražili / oni su izjavili da hoće, onda bih vam predložio da pronađete drugu trgovinu u koju ćete odvesti svoj automobil.
Ja bih ulje mijenjao sam, nimalo teško i bit ćete sigurni u vrstu ulja.
To mora biti ulje vrlo niske kvalitete ako košta samo 40 dolara za promjenu! Prestao sam mijenjati vlastito ulje kada su automobili u Velikoj Britaniji bili na udaljenosti od 20.000 km između promjena.
@IanRingrose: Da, to je bilo povlačenje sa šešira. U SAD-u možete pronaći mjesta na kojima se tijekom promocija mijenja ulje čak 15 dolara. Osobno koristim Red Line Synthetic u vlastitom vozilu kojim vozim oko 70 USD za 5 kvarata i pristojnim filtrom.
#2
+5
S_Niles
2011-03-08 04:31:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osim što se malo isprazni i pošalje na neku analizu, morat ćete ih gledati kako mijenjaju ulje. Iako ste zabrinuti za prevare, svoje vrijeme vjerojatno treba potrošiti tražeći reference za uglednu trgovinu.

#3
+1
Kjartan Þór Kjartansson
2011-03-08 04:30:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedini način na koji znam barem ovdje na Islandu je u osnovi pitati garažu, iako ovdje zastupništva certificiraju garaže koje koriste samo odgovarajuće ulje za svaku marku

#4
+1
Ben
2014-03-29 13:37:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Predložio bih da pogledate kvalitetu uljnog filtra.

Filter za ulje, strogo govoreći, ne govori ništa o kvaliteti ulja, ali govori nešto o ljudima / tvrtkama koji su promijenili vaše ulje. Ako su koristili visokokvalitetni filtar, vjerojatnije je da su koristili visokokvalitetno ulje. Slično tome, ako su koristili filtar niske kvalitete, vjerojatnije je da su koristili ulje niske kvalitete.

Ako izvadite filtar i on izgleda ovako:

Low-quality filter

ili još gore, izgleda ovako:

Oil filter falling apart

onda zaista mislim da je sigurno pretpostaviti da nisu koristili visokokvalitetne ulje također.

Također, to je jedan od razloga zašto sam sam odlučio promijeniti ulje. Znate koje ulje ulazi, znate koji uljni filtar ulazi i znate da ste pravilno zamijenili O-prsten i podlošku za drobljenje, što čini se da mnoge trgovine zaboravljaju.

Definitivno dobra točka na brtvenom prstenu i podlošku. Svako novo vozilo koje dobijem naručim po nekoliko desetaka kako bi bilo pri ruci.
#5
  0
dave thieben
2011-03-08 04:29:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nema stvarnog načina za razlikovanje od samog ulja (iako je Royal Purple IS ljubičasta).

Ili pitajte trgovinu ili je sami promijenite.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...