Pitanje:
Kako spriječiti rast plijesni u ne-voznom automobilu koji ima propusne prozore?
jmort253
2011-03-14 12:55:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam automobil koji trenutno ne radi, ali koji će uskoro biti. Tamo gdje živim, kiša pada 7 dana u tjednu, a nedavno sam očistio plijesan iz unutrašnjosti vozila. Koje vrste stvari u međuvremenu mogu učiniti kako bih spriječio rast plijesni dok čekam dovoljno novca da vratim automobil na cestu i da popravim prozor?

Evo nekoliko ideja koje sam imaju:

  • Poklopac automobila: Hoće li ovo samo zarobiti vlagu?
  • Soda bikarbona za ruku i čekić?
Pa je li bolje da u potpunosti zatvorite sve prozore i stavite poklopac automobila da ne plijesni, umjesto da imate prozor malo otvoren da se zrak može kretati unutar automobila?
Sedam odgovori:
#1
+8
trip0d199
2011-03-14 17:59:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nova navlaka za automobil u cijelom tijelu trebala bi proliti vodu kako ne bi ušla unutra. Ne bi se smjela isticati odozdo, tako da ne bi trebalo biti problema s hvatanjem vlage.

Budući da bi poklopac automobila iznutra potamnio, bi li to pomoglo kalupu da raste? Trebam li staviti auto u auto i pokušati ga što više osušiti s unutarnje strane ili je bolje prekriti automobil? Uklonio sam svu površinsku plijesan iz unutrašnjosti, ali mislim da još uvijek nemam sve jer je vani previše vlažno da bih sve stvarno mogao rastaviti.
Pa, prvo ga trebate osušiti. Tada će uporaba zaštitnog poklopca automobila spriječiti povratak problema.
#2
+8
kkeilman
2011-03-14 23:25:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U svom autodomu držim veliku kadu Damp Rid-a ili onoga što mogu dobiti u West Marineu kada se ne koristi za održavanje što sušije unutrašnjosti.

Čini mi se da pomaže, obično kantu ispraznite svakih nekoliko tjedana, a unutra je obično barem pola litre ili više sakupljenog kondenzata.

Dodatna napomena druge marine čitatelja - West ima jednokratnu paketu koja se može prenijeti za jedno 10 dolara, morati nastaviti kupovati reloads. Za manje od 20 dolara imali su pakiranje koje ste stavili u mikrovalnu kako bi se osušilo i recikliralo, ali morate odvojiti vrijeme da ga osušite. Činilo se kao dobra stvar za moju trajnu prijavu automobila. Bio sam danas popodne u trgovini West i kupio jednu.

Oni to prodaju u Wal-martu, Home Depou, prehrambenim trgovinama itd. Gdje ja živim.
Moram provjeriti Home Depot - hvala na savjetu!
#3
+4
NoCarrier
2011-03-14 22:05:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rješenje br. 1 je popraviti izvor curenja, inače ćete neprestano uvlačiti vlagu u svoje vozilo.

Imaju rješenja za smanjenje plijesni dizajnirana da unište plijesan. pogledajte ovu temu http://www.autopia.org/forum/pro-details-before-after/112826-1979-mercedes-450sl-complete-interior-mold-abatement.html

Mislim da je najbolje nabaviti poklopac automobila, a također i ovo rješenje za uklanjanje plijesni dok ne uspijem popraviti izvor curenja. Upravo sam u kolovoz stavio novi tepih u njega i uklonio cijeli interijer, pa ne bih volio ponovno prolaziti kroz sve to :(
Nit koja prikazuje čišćenje Benza od plijesni je korisna. Upotrijebio sam ručnik kako bih skinuo mrlje s plijesni s tepiha. Izgleda potpuno novo. Što se tiče sjedala, obrisao sam ih. Na vrhu jedne ploče vrata je poput mrlje od plijesni koju ću kasnije pokušati ponovno udariti. Ne mislim da je auto poplavljen poput benzina, ali tepih je bio jednostavno tako vlažan. Također sam očistio prozore kako bi moglo ući više svjetla, jer plijesan obično uspijeva na tamnim mjestima.
@NoCarrier - Jednostavnije reći nego učiniti. Sva tri moja automobila propuštaju u različitom stupnju unatoč zamjenama brtvi, preuređivanju prtljažnika / grotla, RTV-u itd. Ponekad je najbolje što možete učiniti staviti ručnike kako bi upili vodu i nastavili ih okretati. Mrzim ovo doba godine kad kiša pada svaki dan.
#4
+2
kalgsto
2014-12-09 20:40:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam nekoliko usporenih curenja u svom kabrioletu s mekanim krovom i kao privremenu mjeru dok si ne priuštim novi gornji dio, koristim upijače vlage iz Dollar Treea kako bih spriječio nakupljanje vode i spriječio stvaranje plijesni. To je ista stvar kao i Damp-Rid, ali spremnici su samo jedan dolar po komadu. Međutim, bacaju ih.

Jedan veliki savjet - ne dopustite im da se proliju. Imat ćete veliku zbrku.

#5
  0
Bob Young
2011-09-28 21:58:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji proizvod nazvan Dri-It koji će unutrašnjost bilo kojeg vozila održavati svježom i suhom. To je isti proizvod koji se koristi za oceanske kontejnere kako bi bili suhi na palubi teretnih brodova. Absolutley će spriječiti da vam automobil raste plijesan, ne osjeća miris plijesni ili druge probleme povezane s vlagom. Web stranica je http://www.dri-it.com

Sretno s pohranom automobila.

Na temelju profila ovo korisnik je povezan s proizvodom.

Molimo pogledajte naš [FAQ: Mogu li promovirati proizvode ili web stranice s kojima sam ovdje povezan?] (Http://mechanics.stackexchange.com/faq#promotion) i uredite svoj post kako biste otkrili svoju povezanost s web mjestom proizvoda
#6
  0
Dave
2015-03-02 23:29:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Isti sam problem imao ovdje na Pacifičkom SZ. Promjena temperature čini vlagu 30-50deg koja uzrokuje kondenzaciju iznutra. Morate ga dobiti na tajnom zadatku i ventilator ili grijanje za cirkulaciju zraka. To je jedini način da se spriječi oblikovanje.

#7
  0
Steve Matthews
2019-08-07 17:16:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedno vrlo dobro rješenje je pohraniti vozilo u nepropusnu zgradu. Ne znam kako je u vašem dijelu svijeta, ali u Velikoj Britaniji većina lokalnih vijeća iznajmit će vam garažu za vrlo nominalnu mjesečnu naknadu. Postoje i tvrtke koje su se specijalizirale za skladištenje vozila. Možete postaviti željeni oglas kako biste pokušali pronaći privatnog vlasnika kuće koji je bio spreman iznajmiti vam prostor u njihovoj privatnoj garaži. Sve ove opcije radio sam u prošlosti i idealno je jer ih, čak i za nepropusno vozilo, predstavlja na bilo koji način izloženosti elementima.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...