Pitanje:
Treba li razvodnom lancu održavanje?
m.edmondson
2011-03-08 04:05:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Treba li razvodnom lancu (za razliku od razvodnog remena) neko posebno održavanje? Konkretno govorim o BMW-u Z4

koliko znam da im nije potrebno održavanje, oni samo traju puno duže. koliko razumijem, oni traju 3x dulje od razvodnih remena, ali su ~ 3x skuplji za zamjenu
Dakle, ako se prosječni zupčasti remen mijenja na 60.000 milja (prosječno), mogu očekivati ​​da lanac pukne na 180.000?
Oni također nanesu 3x veću štetu kad puknu. Leteći lanci ozbiljno će rastrgati stvari ispod haube! :-)
Moja Škoda Felicia ima interval zamjene lanca od samo 60.000 km, a oba puta je mijenjana u određeno vrijeme, bila je primjetno rastezana i puštala je zveckanje tijekom trčanja.
šest odgovori:
#1
+19
John Gardeniers
2011-03-08 04:57:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iako nije potrebno redovito održavanje, preporučljivo je redovito provjeravati koliko se lanac protezao, recimo svakih nekoliko 100K. Ako se lanac previše istegne, zatezač možda više neće moći obavljati svoj posao. Tu je i problem da se iglice malo olabave na bočnim pločama.

Lanac bi trebao dobiti i vizualnu provjeru kad god se ukaže prilika da se osigura da nema dokaza da stvari poput bočnih ploča počinju postajati labav. Valja se osjetiti na valjcima kako bi se osiguralo da nema vidljive zastoja između valjka i zatiča.

Razvodni lanci se često ne prekidaju, ali kad to čine, obično sa sobom vode dijelove motora, kao i omogućavanje ventilima previše se sprijateljite s klipovima na većini motora.

Koliko je teško vizualno provjeriti razvodni lanac? Znam da je razvodni lanac noćna mora zamijeniti na BMW-ima (koji se nalaze na stražnjem dijelu motora), pa bi li motor trebao biti uklonjen samo da bi se provjerio lanac? Hvala
#2
+6
dave thieben
2011-03-08 04:14:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Navikao sam na vremenske lance na američkim V8-ima, ali oni će se s vremenom "istegnuti" (pomislite 200.000 kilometara), a ponekad bi i na motorima s velikom kilometražom mogli "zaskočiti" zub ako su previše ispruženi.

Ali ne zahtijevaju nikakvo održavanje.

Provjeravanje rastegnutosti lanca stavka je održavanja koju na njima zaista treba obaviti.
#3
+3
S_Niles
2011-03-08 04:36:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Redovito održavanje nije potrebno. Međutim, "zveckanje" buke koja se mijenja s brojem okretaja motora može ukazivati ​​na problem s lancem ili zupčanicima. To obično nije problem prije veće kilometraže (150 000+).

Sljedeći put kad odete kod vašeg zastupnika, pitajte ih jesu li imali problema posebno s vašim godišnjim modelom. Ako čujete da se lanci obično zamjenjuju na X milja zbog nekog problema (i vjerujete svom izvoru), tada biste možda trebali poduzeti preventivne mjere.

#4
+3
chris325i
2011-03-31 00:50:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

BMW-ovi razvodni lanci konstruirani su za životni vijek motora i nikad ih nije potrebno održavati ili mijenjati. Da bi to dokazao, BMW je uvijek izvodio nekoliko testova na velike daljine na svojim novim motorima prije nego što se stave na tržište. Davnih 90-ih uzeli su e34 (serija 5) i prešli ga preko 2 milijuna kilometara, samo izvršavajući standardno održavanje. Kad su rastavljali taj motor, sve se mjerilo prema specifikacijama.

Uživajte u svom bimmeru i pobrinite se samo za redovito održavanje, ali ne morate brinuti o lancu razvoda. Sad ako ste tip e30 poput mene, zaglavili ste s jednom najgorom odlukom (oprostite, druga najgora, nakon što su angažirali Chrisa Banglea) koju su napravili Bimmerovi inženjeri, a to je trebalo ići s "tišim" remenom za podešavanje gumice. Argghh !!

Chris

Problem s tim testovima velike kilometraže je taj što ne ukazuju na uobičajenu upotrebu. Kontinuirano pokretanje motora tijekom dužeg vremenskog razdoblja * puno je * jednostavnije na svim dijelovima nego tipični ciklusi pokretanja / vožnje od nekoliko kilometara / zaustavljanja koje će vidjeti većina automobila.
Kao i kod svega u automobilu: sve može propasti :) i obično nije blizu vremena ručne zamjene. Samo slijedite simptome. ako vam nešto daje naslutiti da je razvodni lanac produžen ili slomljen, krenite za njim (naravno, nakon provjere drugih lakših stvari koje također mogu uzrokovati isti simptom)
#5
+1
paul wie-------
2011-12-24 01:48:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dugi lanci prije će se olabaviti, naporno mijenjanje kretat će ga i skratiti mu život, rijetke promjene ulja ometat će podmazivanje dok se ugljik nakuplja na lancu. Većina motora ima automatski zatezač ili dobar vodič koji će mu pomoći da ne pljusne. Pojasevi su dobri, ali neke je vrlo teško promijeniti. Šteta što proizvođači ne pokušavaju olakšati izmjenu remena jer ga je potrebno zamijeniti uz značajan trošak.

#6
  0
Andy64
2017-10-01 03:27:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Upravo sam snimio vremenski lanac na mojoj seriji 88k na satu na modelu iz 2014. 3 dana bez garancije, ali bmw mi je dao novi motor, ali ja moram platiti rad. Sve se nosi.

Nisam siguran da ovo odgovara na pitanje. Možete li biti konkretniji u vezi s * održavanjem * koje ste izvršili na vremenskom lancu, ako postoji?


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...