Pitanje:
Kako mogu ukloniti zaplijenjeni kočioni disk?
BG100
2011-03-08 04:03:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijenjam diskove i pločice stražnjih kočnica na svom Ford Focusu C-MAX. Napravio sam jednu stranu koja je bila prilično jednostavna, ali s druge strane ne mogu ukloniti disk. Koliko ga vidim, ništa ga ne drži, ali se neće ni pomaknuti. Ne mogu ga prejako povući jer ne želim da automobil padne s dizalice i nerado ga udarim čekićem u slučaju da oštetim ležaj kotača.

Ima li neko tijelo neke ideje o tome kako to mogu skinuti?

AŽURIRANJE

Čekićem, udaranjem i prebacivanjem, ali prokleta stvar još uvijek se neće pomaknuti. Hvala na svim savjetima, ali ima li još ideja?

Deset odgovori:
#1
+20
NoCarrier
2011-03-09 05:12:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Automobili koji padaju s postolja nisu zabava.

Ako ste oprezni, rotor možete zagrijati bakljom prije nego što ga udarite teškim čekićem. Ako niste oprezni, riskirate savijanje rotora (što je u redu ako nabavljate novi). Ne pokušavajte to u blizini vodova za gorivo ili spremnika za gorivo.

Hvala! Isprobao sam vaš prijedlog da zagrijete sredinu diska baterijskom lampom ... a onda je nakon laganog tapkanja čekićem otpao !! Ovo je puno manje nasilna metoda i ako bilo tko drugi ima ovaj problem, toplo preporučujem da isprobate ovo. Izvrsan savjet - volio bih da mogu glasati za to više puta !!
Dobar savjet. Toplinska puška može raditi za svakoga tko nema baterijsku lampu.
Što je s WD40?
WD40 je prvenstveno kemikalija za istiskivanje vode. Postoje i druge stvari (Kroil, PB B'laster) koje djeluju bolje za oslobađanje zahrđalih dijelova jedan od drugog.
Vrijedno je spomenuti da ako mazivo koristite na zaglavljenom kočnom disku, želite biti sigurni da ga, ako ga ponovno upotrebljavate, temeljito očistite prije ponovnog postavljanja, a zatim još malo očistite kako ne biste kontaminirali površinu kočenja diska ili pločica.
#2
+8
S_Niles
2011-03-08 04:10:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pod pretpostavkom da ga ne drži vijak (to vam govore iskustva s drugom stranom), samo ga udarite čekićem. Kad sam radio za Mercedes, nije bilo rijetko kad su mi trebale sanke od 2 kilograma da bi se disk oslobodio. Koristili bismo dvije ruke i ponekad jako zamahnuli .. nikad od toga nismo čuli za zabrljani ležaj.

Naravno, to podrazumijeva da disk ne upotrebljavate ponovno.

Ako ne pritiska vas vrijeme, možete pokušati raspršiti malo prodornog ulja oko glavčine i pustiti da odstoji neko vrijeme. Upitno je hoće li ovo zaista prodrijeti dovoljno daleko da pomogne.

Kad stavljate novi disk, upotrijebite malo protiv zauzimanja oko čvorišta kako biste spriječili isti problem u budućnosti.

Uredite svoje ažuriranje: Ne budite sramežljivi. Izlupajte iz rotora sprijeda i straga (ako možete, ponekad je stražnja strana prekrivena štitom). Udaranje po prednjoj strani lica može se činiti nerazumljivim, ali može ga isprazniti na pravi način da ga oslobodite. Također pažljivo ciljajte na vanjske rubove diska. To se odnosi na veći utjecaj u usporedbi sa središnjim glavčinom, gdje je zaplijenjeno.

Upotrijebite pravi čekić .. mini saonice od 2 kg. Obični čekić s kandžom neće ga rezati. Zamahnite tom sisom s obje ruke kao da se udarate u bejzbolu.

Još jednom provjerite ima li vijka u središnjem dijelu oko glavčine. Neki proizvođači koriste vijak kako bi držali rotor na mjestu dok grade automobil. S druge je strane iz nekog razloga možda nedostajao ovaj vijak.

Sigurnosna napomena: Nosite zaštitne naočale! To biste svejedno trebali raditi, ali posebno kada zakucate po rubovima rotora, komadići metala će odletjeti.

Hvala na savjetima ... Probao bih veći čekić da sam ga imao, na kraju sam ga zagrijavanjem baterijom uspio.
+1 za sugeriranje prodornog ulja. WD-40 nije toliko dobar za to kao PB Blaster i druga odgovarajuća "prodorna" maziva.
#3
+6
Kjartan Þór Kjartansson
2011-03-08 04:08:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prema mom iskustvu prilikom uklanjanja stare vrste glavčina kočnica, morali biste prilično udarati, a da to ne ošteti ležajeve.

Možete pokušati poprskati disk WD-40 i pustiti da se upije za malo, a zatim ga ponovno pokucao čekićem. Ne biste trebali prskati uglavnom oko vijaka koji pričvršćuju kotač jer tamo najvjerojatnije postoji korozija zbog koje disk zapinje.

Dalje tapkajte rotorom po rubovima kružnim pokretima i rotor će se početi ljuljati naprijed-natrag.
#4
+4
John Gardeniers
2011-03-08 05:35:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne znam o vašem modelu, ali većina diskova s ​​kojima sam se susreo ima nekoliko rupa s navojem u dijelu glavčine. Često su začepljeni općenitom cestovinom, pa ćete možda trebati očistiti glavčinu diska kako biste ih pronašli. Ako vaši imaju takve rupe, uzmite nekoliko vijaka koji će se poravnati i uvrnite ih, jednako ravnomjerno i praktično. Ovo će odgurnuti disk s osovine.

#5
+2
Tom Macdonald
2011-03-08 04:09:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Isprobajte manji čekić. Mislim na to da manji čekić neće oštetiti stvari poput ležajeva, ali može dovesti do titranja diska i labavog istresanja. Inače, malo zidano dlijeto umetnuto u desnu pukotinu i prilično nježno tapkano moglo bi pomaknuti disk u pravom smjeru .

#6
+1
JeremyP
2011-03-09 06:41:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puno sam puta koristio čekić s velikim uspjehom. Ako nemate sanke, sjedenje na zemlji i udaranje nogom u rotor (teškim čizmama) jednako dobro djeluje. ALI koristim 4 postolja i dizalicu za podupiranje automobila ako trebam koristiti ovu tehniku, jer je očito opasna. Labavo ugradite jednu navrtku prije pokušaja bilo koje od ovih opcija kako rotor ne bi odletio. Poslije nikad nisam imao problema s ležajevima.

#7
+1
Steve Matthews
2016-01-15 17:18:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nedavno sam slučajno otkrio metodu. Djeluje samo na pogonski kotač i morate biti vrlo oprezni pri korištenju ove metode.

Podignite automobil i poduprite ga ako čvrsto stoji na osovinskim postoljima. Ako automobil ima zaključavanje ili diferencijal s ograničenim proklizavanjem, trebat će vam svi pogonski kotači s tla.

Uklonite kotač s kočionog diska koji želite ukloniti i uklonite ili izbušite naše pričvrsne vijke. Pokrenite motor, uključite brzine i okrenite kotače. Sada naglo pritisnite nožnu kočnicu. Ova tehnika vrlo brzo prevladava sva pitanja korozije kočionog diska na glavčini. Osobno sam to radio i djeluje, ali sigurno nije propisana metoda koju ćete naći u bilo kojem priručniku za radionice.

#8
+1
squigbobble
2016-01-15 17:56:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Upravo sam tako završio u posjedu najjeftinije kutne brusilice koju sam mogao naći, osim što je to bio Mondeo.

U mom slučaju, unutrašnjost diska je dovoljno zahrđala da se omotava oko stražnjem dijelu glavčine, mogao bih ga opasati čekićem do te mjere da se cijeli automobil tresao, ali se nije micao.

Napravio sam 2 radijalna reza na disku na suprotnim stranama, radeći od vani točno do središta. Ne morate prorezati kroz površinu za parenje, pa čak ni kroz ostatak diska, jer će ga toplinski stres puknuti duž reza kada ste blizu glavčine. Jednom kada rezovi / pukotine dođu do površine za spajanje diska (gdje prolaze vijci), lagano će se otvoriti i moći ćete je zakucati s glavčine. Pazite da kutnom brusilicom ne udarite klinove kotača ... kao ja.

Također, imajte na umu što se nalazi iza diska gdje ga prorezujete i u što ispaljujete iskre.
#9
+1
Jerry
2017-03-06 00:59:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Upotrijebite vijke koji pričvršćuju čeljust na nosač čeljusti i umetnite ih u 2 male rupe na prednjoj strani rotora. Polako se izmjenjujte zatežući svaki dok rotor ne iskoči. Bilo je to jednostavnije nego na druge načine koje sam pokušavao ... manje vremena i sigurnije.

#10
  0
Grady Player
2018-08-25 08:50:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imao sam užasno zaglavljeni rotor u Mitsubishi Galantu ... Morao sam izbušiti 2 vijka koji drže rotor do glavčine, namočiti ga u pb blaster, zategnuti 5-tonski izvlakač na njega čvrsto kao i ja odvažio se, zagrijao ga propanskom bakljom i udario čekićem cijepajućih cijevi ... napokon se skinuo.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...