Pitanje:
Kako dijagnosticirati pokretački motor koji ne radi
JeremyP
2011-03-12 06:36:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj e46 M3 ne bi se pokrenuo kad bih nakon posla stigao u garažu. Kad sam prvi put okrenuo ključ, začuo sam zvuk poput brušenja zupčanika, ali bio sam toliko zapanjen da sam odmah prestao pokušavati pokrenuti motor. Unutarnja svjetla i radio bljesnuli su djelić sekunde kad se to dogodilo, a sat na crtici se sam resetirao. Nekoliko sekundi kasnije ponovno sam pokušao okrenuti, ali sve što sam dobio bio je zvuk odbijanja releja startera. Motor se nije prevrnuo, niti sam čuo zvukove brušenja. Je li to starter, ili nešto treće? Kako bih to mogao provjeriti?

Trebao bih spomenuti i da sam uspio pokrenuti automobil i pokrenuti ga jer ima ručni mjenjač. Hvala!

četiri odgovori:
#1
+16
Jay Bazuzi
2011-03-12 09:49:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Baterija vam je bila prazna.

U mnogim automobilima, kada baterija ne može osigurati dovoljno okretaja, začujete škljocanje umjesto uobičajenog početnog zvuka.

Starterska baterija crpi puno struje. Kad se to dogodi, napon dostupan ostatku sustava dramatično pada, pogotovo ako je baterija slaba. Zato se vaš sat sam resetirao.

Priključite pametni punjač. Povoljan je Battery Tender Jr. Izbjegavajte glupi punjač koji će s radošću utisnuti 13,8 V na 2A u bateriju dok sav elektrolit ne proključa. Dobar punjač imat će faze punjenja, apsorpcije i plutanja. Stvarno dobar će imati fazu desulfata, što može pomoći oživjeti stariju bateriju.

Morate otkriti je li problem u vašem sustavu za punjenje ili u bateriji. Mehaničar ili trgovina akumulatora imat će alat za ispitivanje koji će mjeriti CCA vaše baterije. Da biste dobili najbolji mogući test, napunite bateriju do kraja, a zatim je pustite da odmori isključenu 24 sata. Ako je broj vrlo nizak, baterija ne može obaviti posao. Puštanje punjača za odljepljivanje dulje vrijeme može imati razlike, ali ako je ovo vaš svakodnevni vozač i nemate rezervnu bateriju, vjerojatno biste je trebali zamijeniti.

Ako se odlučite za zamjenu provjerite Kako da nanesem dielektričnu mast na svoju bateriju?

Ako se baterija isprazni, onda je problem u vašem sustavu za punjenje. Možda postoji labava veza ili vam je alternator loš. Upute za rješavanje problema sustava punjenja potražite u vašem servisnom priručniku. U ovom ćete trenutku zasigurno poželjeti dobar multimetar s preciznošću od 3 1/2 znamenke.

Imajte na umu da baterije imaju olovo, proizvode vodik i na njima mogu doći kiseline . Nitrilne rukavice, naočale ili maska ​​za lice, odjeća u kojoj želite rupe i nakon toga dobro se operite.

Upravo sam provjerio napon na bateriji i očitava 9,5 volti ... Dobar poziv. Mrtvi alternator.
Sjajan poziv, Jay! Pokazalo se da su neki problemi s "baterijom" koji sam imao zamijeniti alternator (ako baterija nije bila na kraju svog vijeka trajanja).
Ažuriranje broj 2: Mislim da to nije alternator. Pokušao sam napuniti bateriju (s priključenim kabelima za bateriju) i nisam uspio zadržati više od 11,5 volti. Zatim sam odspojio vodove i nastavio punjenje, što je napon dovelo do 13,05. Vidjet ću koliko će to trajati. Također, nisam uspio skočiti i pokrenuti automobil, što znači da je gotovo sigurno da se pokretački motor sam fragmentirao. Pretpostavljam da postoji neka vrsta kratkog spoja u starteru, što uzrokuje pojavu električnih gremlina. To bi objasnilo sve simptome (brušenje zupčanika, pražnjenje baterije, bez starta).
Također, otkrio sam da je baterija originalna oprema (stara 9 godina) i da će je također trebati zamijeniti vrlo brzo. Međutim, mislim da to nije glavni uzrok.
@JeremyP: Molimo napunite bateriju do kraja pametnim punjačem, ostavite je da miruje 24 sata, a zatim je testirajte. Teško je donijeti zaključke o bilo čemu drugom ako vam je baterija loša.
Hoće li. U ponedjeljak ću ga odnijeti u trgovinu autodijelova na testiranje.
Baterija zadržava napunjenost kad je odspojena (na 12,7 V). Povući ću starter ovog tjedna da vidim što se s tim dogodilo. Nažalost, pročitao sam da uključuje malo ispuštanje motora, zajedno s mjenjačem. uf.
@JeremyP: Držanje punjenja od 12,7 V ništa vam ne govori. To može pružiti samo pri vrlo malim opterećenjima. Dakle, CCA test.
Dao sam testirati bateriju i granična je, ali automobil još uvijek nije moguće pokrenuti ... Dakle, kopam u motor da bih sutra stigao do startera, a dečko je teško doći do njega.
Potpuno sam zaboravio objaviti odgovor na ovo pitanje. Kupio sam novu bateriju i auto je odmah krenuo. Hvala na pomoći!
#2
+3
Dwayne Charrington
2011-03-13 15:05:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako vjerujete da to nije baterija, to bi mogao biti solenoid vašeg startera. Imao sam solenoid u nekoliko automobila koje sam posjedovao, čini se da je to sasvim uobičajena stvar. Solenoid je ono što čujete kako klikće kad ne može dobiti dovoljno struje za preokret motora, ali također može biti na izlazu i možda zapeti.

Obično kad starter krene bilo je četke ili vaš solenoid. Idite na testiranje, mnoga mjesta to će vam učiniti besplatno ako lijepo pitate.

#3
+2
jmort253
2011-03-13 08:15:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako ste testirali bateriju i utvrdili da je baterija dobra i ako skok start ne riješi problem, možete ukloniti pokretački motor i odnijeti ga u trgovinu autodijelova ili mehaničara. Oni mogu testirati motor za pokretanje neovisno o ostalim sustavima u automobilu.

Dok je motor isključen, možete ga pregledati i na oštećenja.

Na većini automobila kod kojih sam uklonio motor za pokretanje, obično postoje 2 vijka koji ga drže na kućištu mjenjača i dvije žice spojene na solenoid.

#4
+1
Peter K.
2011-03-12 09:05:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nisam siguran u vezi s Beemersima, ali mnogi startni motori imaju (ne) aktivirajući zupčanik / spojnicu koji će povezati starterski motor s letećim kotačem. Nakon što se motor pokrene, stupanj prijenosa se isključuje.

Iz vašeg opisa zvuči kao da je ta oprema nekako promijenjena. Također, možda ste ga uklonili pritiskom na start automobila.

Vratio sam se kući i pokušao ponovno pokrenuti automobil u garaži, ali isto mi se klikne. Uopće ne čujem prevrtanje startera.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...