Pitanje:
Kako mogu testirati akumulator automobila?
tooshel
2011-03-16 20:46:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj automobil i dalje dobro pali, ali kad isključim automobil (samo motor ... ključ je još uvijek uključen i "uključen"), primijetio sam da su farovi prigušeni do skoro ugašeni. Stariji je automobil i farovi se ne isključuju automatski.

Baterija je stara više od 4 godine, a u Arizoni baterije "kažu" traju samo 2 ili 3 godine. Trebam li otići po novu bateriju ili pričekati dok se automobil neće upaliti? Mogu li testirati bateriju jednostavnim testerom da vidim daje li još uvijek 12 volti?

Na dobroj bateriji trebali biste moći izmjeriti oko 13,8 volti.
@peter 13,8 volti bio bi dobar napon kad bi vozilo radilo i alternator radio ispravno, a ne sama baterija.
@Larry: Poanta koju sam pokušavao istaknuti je da neće biti 12, ali će općenito biti viša.
Također vjerojatno relevantno: http://mechanics.stackexchange.com/questions/372/how-to-assess-battery-charge-level-and-alternator-performance
četiri odgovori:
#1
+38
Move More Comments Link To Top
2011-03-17 01:20:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Izvršite ispitivanje napona prekinutog kruga. Isključeno vozilo, odspojena baterija, provjerite napon DVOM-om (Digital Volt Ohm Meter)
  • 12,66 = 100% stanje napunjenosti
  • 12,45 = 75% stanja napunjenosti
  • 12,24 = 50% stanja napunjenosti
  • 12,06 = 25% stanja napunjenosti
  • 11,89 = 0% stanja napunjenosti
  • 10.45 - 10.65 = loša ćelija, bateriju treba zamijeniti
  Ako je baterija na ili blizu 100%, prijeđite na korak # 5. Ako je baterija manja od 100%, idite na korak 2
 2. Ako je baterija zatvorena (bez održavanja), idite na korak 5 ako ne provjerite razinu elektrolita, ako je niska, dodajte destiliranu vodu i idite na korak # 4. Ako ne prijeđete na korak # 3
 3. Ispitivanje hidrometra, provjerite specifičnu težinu svake ćelije, sve bi trebale biti 1,265 ili više ako je baterija u dobrom stanju. Ako su sve ćelije ispod 1,225, prijeđite na korak 4, očitanje iz najviše ćelije ne bi trebalo biti više od 0,050 iznad najniže ćelije, ako je više zamijenite bateriju ako imate slabu ćeliju. U suprotnom idite na korak # 5
 4. Napunite bateriju. 3-minutni test punjenja. Priključite punjač na bateriju, postavite punjač na 30 - 40 ampera u 3 minute. Provjerite napon tijekom punjenja ako je veći od 15,5 volta. Zamijenite bateriju i neće prihvatiti punjenje, ako ispod 15,5 volta smanjite postavku na punjaču na 2 - Doseg od 10 ampera (manje je bolje, brzo punjenje smanjuje cjelokupni životni vijek baterije) i nastavite puniti bateriju sve dok mjerač na punjaču ne pokaže blizu nula pojačala. Imajte na umu da bi to moglo potrajati 8 ili više sati, ovisno o stanju napunjenosti i stanju baterije. Otkačite punjač, ​​pričekajte 2 sata da se površinski naboj rasprši, a zatim idite na korak # 1
 5. Ispitivanje opterećenja vrši se specijaliziranim ispitivačem, većina lokalnih dijelova ili trgovina akumulatora imat će ga i pružit će besplatno testiranje. Prvo ću opisati kako učitati test s uređajem za ispitivanje tereta, a zatim test koji možete obaviti bez uređaja za ispitivanje tereta.

  Ispitivačem opterećenja napunite bateriju na 1/2 CCA (pojačala za hladno pokretanje) na 15 sekundi, dok gledate napon, ako ne padne, ne bi trebao pasti ispod 9,6 V zamijenite bateriju. Jednom kad se teret ukloni, napon akumulatora trebao bi se oporaviti na najmanje 12,24 volta u roku od 5 minuta nakon ispitivanja opterećenja, ako ne zamijenite bateriju.

  Testiranje bez ispitivača opterećenja , ovo ne opterećuje bateriju toliko kao gornji test, pa ako prođe, baterija i dalje može biti loša, ako ne uspije, možete biti sigurni da je baterija slaba. Onemogućite pokretanje vozila odspajanjem žice zavojnice ili releja pumpe za gorivo. Uključite svijetla prednja svjetla i okrenite vozilo 15 sekundi (ne duže od toga i ne ponavljajte ovaj test u roku od 3 minute ili mogu nastati oštećenja startera) pomoću DVOM-a na bateriji i pogledajte padne li napon ispod 9,6 volti ili ne ne oporaviti se nakon testa kao što je gore spomenuto. Ako bilo koja od te dvije ne uspije, baterija je loša.

Ako se baterija provjeri, sljedeći test bio bi sustav punjenja.

@JoshCaswell Grafikon napona otvorenog kruga koji sam naveo nije pokazao razliku u temp-u, provjeravanje nekoliko drugih izvora pokazuje samo malu korekciju temp-a za napon otvorenog kruga. [Ovdje je veza do jednog članka] (http://www.scorekeeper.com/jaguar/BatteryChargeEstimates.pdf) Specifična težina se mijenja s temperaturom, moj mjerač ima tablicu pa nisam mislio to spomenuti u izvorni post. Na napon ispitivanja opterećenja utječe i temperatura -0,1 volta za svakih 10˚F ispod 70˚F do oko 30˚F, nakon toga je -0,2 volta dok ne dođete do 0˚F.
To je zanimljivo. Upravo sam imao posla s baterijom koja je umirala ovaj vikend. Moj glavni izvor bio je http://www.pacificpowerbatteries.com/aboutbatts/Car%20Battery%20FAQ/carfaq4.html, čiji grafikon očito potječe iz organizacije koja se bavi baterijama, BCI. Čini se da sam pogrešno razumio smjer promjene napona - vaša veza to čini jasnijim (i lijepo je izravno čitanje općenito, BTW). Uklonit ću svoj raniji komentar.
Radna poveznica za gornji komentar: http://www.pacificpowerbatteries.com/aboutbatts/Car%20Battery%20FAQ/carfaq4.html
Kako to da vam je 11,89 volti jednako napunjenosti od 0%? Ne bi li 0 volti značilo 0% punjenja? Nažalost, ne znam ništa o tehnologiji baterija.
Htio bih staviti vaš odgovor u wiki o bateriji i otkinuti tonu svog riječi, je li dobro, dade? :-)
@dan, ako ispraznite bateriju iznad 0%, naštetite joj. (Za automobilske akumulatore to je malo ispod 12V, kako je rečeno. NiCad i NiMH toleriraju potpuno pražnjenje, vjerujem; Li ioni postaju opasni ako se isprazne nakon 2,5 V, IIRR, zbog čega se vaš telefon isključuje kad se isprazni.) To je zašto je izravnavanje baterije (potpuno ispražnjeno) loša ideja i zašto ako to učinite previše, ustanovit ćete da se vaša baterija više neće držati napunjenoj.
@MoveMoreCommentsLinkToTop, Haynes želi da skinem površinski naboj s akumulatora dugim svjetlima * prije * ispitivanja napona u koraku 1. Zapravo, želi da prvo napunim bateriju; zatim
"** Napomena: ** * Površinsko punjenje akumulatora mora se ukloniti prije preciznih mjerenja napona. Uključite duga svjetla deset sekundi, a zatim ih isključite i pustite da vozilo stoji dvije minute. * S motorom i sav pribor isključen, dodirnite negativnu sondu voltmetra na negativnom priključku baterije, a pozitivnu sondu voltmetra na pozitivnom priključku baterije (pogledajte ilustraciju). Napon baterije trebao bi biti 12,6 volti ili malo iznad. " (Naglašavajući ih.) Zatim se kaže da ga napunite prije testa opterećenja, što napominjem da i vi to morate učiniti.
Čekanje da se napuni do 4. koraka je li to potrebno iz sigurnosnih razloga - ako na primjer treba punjenje?
#2
+8
NoCarrier
2011-03-16 21:24:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako vam nedostaje ispitivač baterije, odvezite se do lokalne prodavaonice autodijelova i neka ih besplatno testiraju. Test je obično konačan i pokazat će vam je li baterija u redu.

Ako se odlučite za novu bateriju, nabavite Optima crveni ili žuti gornji dio. Te stvari traju vječno.

Pogriješio sam pretpostavljajući da mjesto Searsa to može ispravno raditi na bateriji koju sam kupio od njih. Nisu mogli. Pogrešno su mi rekli da je baterija dobra, a ja sam nakon toga ponovno nasukan. Odnio sam ga u lokalnu garažu (koji je također testirao besplatno!) I rekli su mi da je nestao.
Točno što želite da vam kažu je CCA baterije. Ne samo "dobro / loše".
Što je "zauvijek" u bateriji govori? Mislio sam da je 4-5 godina koje sam dobio s trenutnom strujom "zauvijek" u žaru AZ-a, jer svi koji ovdje prodaju baterije inzistiraju da plaćate više za veću garancijsku bateriju, jer ćete novu dobiti sigurno besplatno! Ovaj koji imam sada je brend Kirkland / Costco proizveden u Meksiku.
"Trajanje zauvijek" ovisit će o upotrebi. U mnogim aplikacijama najčešći uzrok kvara baterije je dopuštanje da se baterija potpuno isprazni, u tom slučaju dodatni troškovi Optime bili bi besmisleni. I mnogi ljudi ne drže automobile dulje od 5 godina, pa je također besmisleno trošiti toliko na bateriju jer to neće učiniti ništa zbog vrijednosti preprodaje.
Trgovine dijelovima za maloprodaju sada imaju AGM opcije koje su jeftinije od proizvoda s markom Optima. Mogu samo pretpostaviti da su jednako dobre, s obzirom na to da imam olovno oksidno duralasto zlato staro preko 10 godina i užasno zlostavljano. Teško je da robne marke nisu jednostavno preimenovane proizvode jednake ili bolje kvalitete; Trgovina jamči kupnju na veliko, pa svi profitiraju.
#3
+5
JeremyP
2011-03-16 21:47:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na neki ste način već izvršili test baterije pomoću prednjih svjetala. Prednja svjetla troše samo oko 100 W / 8,3 ampera. Ako baterija ima poteškoća s pružanjem te količine energije, tada će vam pokretački motor sigurno predstavljati izazove u bliskoj budućnosti jer vuče stotine pojačala.

Provjerio bih i da li je alternator radi provjerom napona akumulatora dok automobil radi. Trebao bi biti između 13,5 i 14 V.

#4
  0
TMN
2012-06-30 01:10:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne nužno, to bi moglo značiti da negdje u krugu prednjih svjetala imate loše tlo ili koroziju koja ometa trenutni protok. Ali općenito, s pravom ste zabrinuti zbog baterije. Mislim da je @ NoCarrier dobio odgovor - neka to provjeri vaš lokalni mehaničar / trgovina dijelovima. Čini mi se da moje baterije uvijek nestaju bez upozorenja - jedan dan se pokreće i radi, a drugi dan ravna.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...