Pitanje:
Kako izvršiti manje popravke radijatora?
Troggy
2011-03-08 06:07:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kamionu imam radijator koji sporo curi i izgleda kao da malo curi između nekih peraja. Koji su načini popravljanja radijatora bez njegove zamjene? U kojem bi trenutku to trebalo u potpunosti zamijeniti?

Čini mi se da male bočice s aditivima tvrde da popravljaju male curenje. Je li to jedina opcija?

Tri odgovori:
#1
+5
kkeilman
2011-03-10 03:42:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne bih koristio aditive za zatvaranje curenja, osim ako nije hitno. Te se stvari migriraju kroz vaš rashladni sustav i pri tome uništavaju sve što je moguće - uključujući cijevi hladnjaka s djelomičnim ograničenjem protoka ...

Ako imate dovoljno sreće da imate mesingani radijator - odnesite ga na rad shop da se lej zalije. Istodobno, izvadite ga / prokuhajte jer ste ionako već uzeli vremena da ga uklonite.

Međutim, ako se radi o modernom radijatoru s plastičnim završnim spremnicima i aluminijskom jezgrom, najbolje je da samo da kupim novu zamjenu. Većina tih radijatora relativno su jeftini na zamjenskom tržištu, zamijenio sam jedan u svojoj 93 Honda Accord prije otprilike 6 godina i mislim da je tada iznosio 80 dolara. Mislim da bi stari aluminij mogao imati neku vrijednost za spašavanje na otpadu ...

Razmislite o ovome na ovaj način - je li ušteda od 200 dolara na popravku radijatora zaista vrijedna troška puhane maske zbog pregrijavanja ili još gore ? Prethodni vlasnik mog autodoma toliko je pregrijao opremu kad je pukao po glavi, uz to što je otopio mjenjač. Pa da, jeftino hlađenje može imati bolno posljedične posljedice na putu.

#2
+4
Move More Comments Link To Top
2011-03-08 08:15:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vjerojatno se ne može popraviti, osim ako vozilo nije staro više od 15 godina. Radijatore u novom stilu nije isplativo popravljati. Propuštanje između spremnika i jezgre obično se može popraviti, spremnik koji curi obično se može zamijeniti. Popravak jezgre je težak ako je moguće, sada su toliko tanki da ih je gotovo nemoguće popraviti.

Provjerite u servisu radijatora i usporedite cijenu i jamstvo za nove popravke. Ako ne postoji velika ušteda od 25% ili više, prihvatio bih novu.

Vrijedno je spomenuti da kod novijih radijatora ponekad nije problem samo o-prsten koji brtvi spremnik na jezgru, što je jeftin popravak.
#3
+2
John Gardeniers
2011-03-08 08:11:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prvo, nakon otprilike 4 desetljeća isprobavanja različitih stvari, apsolutno sam uvjeren da je jedino vrijedno rješenje odnijeti ga stručnjaku za radijatore i vidjeti što mogu učiniti s njim. Osobno, svaki put kad pokušam jedan od onih spojeva za brtvljenje koji curi, na kraju se uvijek osjećam kao da sam otkinuta. U najboljem slučaju djeluju vrlo kratko.

U hitnim situacijama, primjerice kada kampirate daleko od bilo kojeg mjesta i pod uvjetom da je curenje prilično malo, možete staviti bjelanjak (samo bijeli) u radijator koji je već na temperaturi. Ne smijte se, ovo stvarno djeluje.

Ovo bi trebalo biti mjesto za stručnjake. Odgovor na pitanje s "odnesite stručnjaku" nije sjajan odgovor na web mjestu koje bi trebalo biti za stručnjake ... ako nemate sjajnog odgovora, pričekajte nekoga tko ga ima.
@Joel, ponekad je najbolji savjet koji se može dati čak i ne pokušavati. Malo ljudi izvan industrije radijatora ima uređaje za obavljanje takvih poslova i samo nanosi veću štetu u pokušaju. Međutim, ako smatrate da je odgovor ispod standarda, samo ga izbrišite.
@Joel, Johnov savjet nije bio "odnesite ga stručnjaku", već ga odnesite ** stručnjaku **. A netko tko pita o "bočicama s malim aditivima" vjerojatno bi trebao razmotriti ovaj savjet. Savjeti koje sam tijekom godina čuo su slični, ali vrlo sam malo radio s radijatorima.
pošteno, ispričavam se zbog toga. Samo sam pretjerano osjetljiv tijekom beta verzije kako bih osigurao da ova stranica ostane na razini, a u ovom sam slučaju pretjerao.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...