Pitanje:
Koje su dobre značajke koje treba potražiti u OBD-II čitaču
Brian Carlton
2011-03-15 03:29:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nedavno sam uzeo svoj automobil radi svjetla motora. Ispostavilo se da je to manji problem (pukotina u plinskoj kapici pušta vodu). Bilo bi lijepo imati jeftini OBD-II čitač kako bih to mogao sam otkriti i ili odmah otići u servis ili odgoditi do sutra. Specifično vozilo je Honda Odyssey iz 2003. godine.

Koje značajke trebam potražiti u OBD-II čitaču u tu svrhu?


Nakon što pročitate još:

  • Jedinica koja može resetirati svjetlo je obavezna
  • Osim ako ne planirate uvijek imati dostupno računalo, jedno sa zaslonom na kojem se mogu prikazati brojevi i što oni znače >
  • Neki ljudi mogu poželjeti onaj koji radi s Androidom ili iPhoneom. Neke su od tih aplikacija bežične. Ali čini se da su ove skuplje.
Tri odgovori:
#1
+10
NoCarrier
2011-03-15 04:06:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za provjeru kodova učinit će bilo koji gotov obd2 čitač.

Ako se želite zabaviti, OBD2 čitači zasnovani na ELM327 trenutno su u bijesu. Bluetooth verziju možete kupiti za ~ 40 USD na Amazonu ili eBayu. Postoji nekoliko iOS i android aplikacija (poput Torquea) koje mogu čitati signal s ovih adaptera i u potpunosti ih bilježiti. To će vam omogućiti čitanje / brisanje kodova (neki će vam čak reći i što znače kodovi), kao i prikaz / evidentiranje ostalih prikladnih tokova podataka poput vremena, broja okretaja, temperature rashladne tekućine itd.

Ovo zvuči sjajno. Brzo pretražujem Google i pronalazim "klonove". Imate li vezu do pravog? Volio bih tako nešto priključiti na svoj iPad.
Također se pitam koja se aplikacija koristi s Bluetoothom ... sve što pronalazim je Wifi - što je potpuno sranje. Ako koristim wifi, tada 3G ne mogu koristiti za slušanje radija ili navigacije.
Gledao sam i čitatelje ODB2, a neki su imali i zaista užasne kritike, ali ne znam jesu li to bile samo netočne iznimke. Na primjer, neki su govorili da je trebalo predugo za vraćanje koda.
#2
+2
R.. GitHub STOP HELPING ICE
2013-12-30 12:31:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kupio sam i bio sam vrlo zadovoljan ovim proizvodom:

http://www.amazon.com/dp/B001LHVOVK/ref=pe_175190_21431760_M3T1_ST1_dp_2

Bilo je 20 USD kad sam ga kupio; što se tiče mog pisanja, sada je još jeftiniji, 17 USD.

U osnovi, kriteriji koje bih tražio su:

  • Niska cijena. Neka vas ne pokidaju smiješne stvari koje se u maloprodajnim trgovinama prodaju za 60-300 USD. Ne čini ništa korisno što osnovna jedinica ne bi učinila.
  • Sposobnost resetiranja. Možete provjeriti da li vaša specifična marka / model nema ništa što sprječava osnovni univerzalni čitač da ga resetira; Nisam siguran, ali neki bi mogli zahtijevati specijalne alate.
  • Sposobnost rada bez priključenog računala. Tko želi izložiti računalo uvjetima (prašina, prljavština, ulje, masnoće itd.) U garaži ??
#3
  0
Captain Kenpachi
2013-12-31 02:46:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na Ebayu možete kupiti bluetooth ili wifi OBD2 odašiljač za nekoliko dolara. Imam takvu za moju Astru. PLUS postoji aplikacija Torque za Android telefone koja košta 3 dolara. Radi sve što želite i izgleda puno ljepše od OBD2 čitača, a koštat će vas puno manje. Postoje slične aplikacije za iPhone i Windows Phone 8 (ne 7,5 ili 7,8).Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...