Pitanje:
Dodge Ram iz 2005.: Jednostavan način dijagnosticiranja koda P0420?
dave thieben
2011-03-08 04:07:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj kamion prijavljuje kôd P0420, koji je očito "Učinkovitost sustava katalizatora ispod praga (banka 1)", koji može biti katalizator ili stražnji O2 senzor. Kôd se pojavio na oko 30.000 kilometara, pa sumnjam da je pretvarač. Dakle, moje je pitanje postoji li način na koji mogu testirati O2 senzor bez alata za skeniranje ili osciloskopa? Radije ne bih morao kupiti novi O2 senzor samo da bih vidio da li stari ne radi.

Ovo je na 5.7L Hemi V8.

Tri odgovori:
#1
+5
S_Niles
2011-03-08 04:29:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To sam stanje dijagnosticirao mnogo puta pomoću alata za ispitivanje specifičnog za vozilo i mislim da se to ne može učiniti bez ovoga ili osciloskopa. O2 senzori rade u rasponu manjem od 1 volta (.2v do .7v) Konkretno, stražnji O2 senzor trebao bi ostati na prilično konstantnom .5v ako mačka radi ispravno. Divlji zamah do krajnjih granica ukazuje na to da mačka ne radi.

Napon brzo fluktuira i toliko je malen da normalni DVOM neće dobro raditi (prosječno će očitavati). Pretpostavljam da bi analogni mjerač s dovoljno malom razmjerom mogao raditi, ali morali biste probiti izolaciju, jer sve žice moraju ostati priključene u svrhu referentnog napona.

Moguće je i da je problem s prekidima, u kojem slučaju povijesni podaci i podaci u stvarnom vremenu tijekom vožnje automobila postaju važni.

Analizator plina rekao bi vam o učinkovitosti mačke, ali to je čak i veća gnjavaža nego alat za skeniranje ..

Uredi: Ako imate dva stražnja O2 senzora i imaju jednake duljine konektora i žica, možete ih zamijeniti. Zatim resetirajte kodove motora (odvojite bateriju) i vozite ga dok se lampica ne upali. Pogledajte je li kod pogreške otišao u drugu banku. Ako je tako, malo je vjerojatno da imate dva neispravna senzora, a problem je mačka ili nešto drugo gore od linije senzora.

Također možete provjeriti fizičko stanje senzora i osigurati da postoji nije korozija / voda / ulje u priključku.

Osnovni uvjet možete reći bez opsega. Ako upotrebljavate digitalni VOM i samo očitate napon osjetnika o2, nakon što radite u NE i stoich uvjetima senzor bi se trebao "prebaciti" s visokog na niski napon (uzvodni senzor), a stražnji senzor trebao bi biti prilično konstantan.
Možda je moguće. Moja briga je (1) da će DVOM prosječno očitavati, a senzor prilično brzo fluktuira. Ovome bi moglo pomoći ručno postavljanje DVOM-a na najniži raspon. (2) Morali biste ostaviti sve priključeno na mrežu, što podrazumijeva probijanje izolacije žice ili dobivanje vrlo tankog kabela da sklizne pored žice u senzor kako biste dobili očitanje. Puno toga ovisi o dizajnu senzora. Morate biti vrlo oprezni da ne oštetite ništa tijekom testiranja ili riskirati čudne probleme u budućnosti jer žica počne korodirati.
#2
+1
kkeilman
2011-03-10 05:01:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Također, ako je pretvarač stvarno degradiran, izlazni signal o2 osjetnika počet će izgledati više poput uzvodnog - redovito će se prebacivati ​​s visokog na niski napon umjesto da ostane stabilniji na konstantnom naponu.

#3
  0
Joel
2017-05-05 00:46:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jednostavno zamijenite senzor banke 1 s bankom 2 i provjerite slijedi li kvar na senzoru. Pazite i da ispušni kolektor nije pukao ili da brtva nije loša. Ali prvo zamijenite senzore.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...