Pitanje:
Postoje li OBD II pretvarači na tržištu?
Kilhoffer
2011-03-16 00:21:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Znam da na tržištu postoji čitač čitača i softvera, ali ono što mi stvarno treba je nešto za pretvaranje signala senzora my1970s (razina goriva, brzina, temperatura rashladne tekućine itd.) u OBD signale. Shvaćam da bi mogle biti potrebne određene komponente poput generatora impulsa. S tim sam u redu.

Svaka informacija koja pretvara standardne signale prije OBD-a u OBD je dobrodošla!

NAPOMENA: Vozilo na kojem radim je Chevrolet Corvette, ali principi bi trebali biti jednaki za sva vozila prije OBD-a.

Što je točno ono što pokušavaš postići?
Pet odgovori:
pixelbath
2011-03-16 01:30:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iznad vrha glave najlakši način da dođem do njih je neka vrsta hobiističke ploče mikrokontrolera, poput Arduina. Morat ćete dodati kodere jer će većina podataka koje ćete dobiti biti analogni.

Budući da će CPU za vašu ploču prema zadanim postavkama sadržavati vrijeme, možete izračunati mjerenja temeljena na vremenu (RPM, MPH, itd.) Od toga.

Izjava o odricanju odgovornosti: Nisam probao nešto slično prije, pa se malo dvoumim da vas počnem usmjeravati u bilo kojem određenom smjeru bez barem nekog stručnjaka povratne informacije.

Smiješno je što to spominješ. Upravo to radim trenutno. Dosad sam imao toliko problema s tim da sam mislio da ću vidjeti postoji li nešto poput ovog konceptualnog pretvarača.
Da, ovo definitivno nije potpuno amaterski projekt. Međutim, pretraživanje po webu daje mi pristojne rezultate; većina radi isto što i ti, ali ne odjednom.
Ups, slučajno poslano prije završetka. U svakom slučaju, čini se da je većina izlaza senzora prilično jednostavna: 0v-5v (ili 12v, u nekim slučajevima). Ovi ** trebali bi se ** prilično lako čitati; kakve probleme imate s tim?
E, trenutno mi je teško s brzinom i taktom. Brzina ne bi trebala biti loša kad dobijem generator impulsa. Trebao bi izlaziti 8K impulsa po milji. Od tamo je sve matematika. Ali u koji tah nisam siguran. Trebao bih imati temp. Rashladne tekućine prekriven onim što imam sada, ali moram saznati vrijednosti otpora koje ima davač razine goriva. Imam i ovdje pitanje na čekanju za to.
Svladao neke prepreke sinoć. Jedino što mi je ostalo za čitanje je generator impulsa za brzinu i što god tač čita. Svi prijedlozi za čitanje i postavljanje tacha su dobrodošli!
Brian Knoblauch
2011-10-10 20:15:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zvuči kao puno posla za malu dobit. Razmislite o tome da napravite malo više posla za mnogo veće dobitke s nečim sličnim AEM EMS-u: http://www.aemelectronics.com/engine-management-systems-9/plug-play-engine-management-systems- ems-10 /

Nije jedina igra u gradu, ali je vjerojatno najpopularnija. Vjerojatno 90% samostalnih EMS instalacija koje sam vidio su AEM ...

EDIT

Očito je većina kompleta usmjerena na dodavanje &-a igrajte na određenim kabelskim svežnjacima, ali i momci s automobilima s mišićima to također koriste. Morate namjestiti vlastiti uprtač i senzore, baš kao što biste to učinili s bilo kojom instalacijom EMS-a.

Kilo
2011-10-08 09:55:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OBD-II postao je standard tek 1996; nekih 30+ godina kasnije. I da stvar bude najgora, specifikacije CAN2.0 (ISO15765) nekako su se učvrstile 2008. godine, iako su bile nešto duže. Ipak, s CAN-om je to samo signalna specifikacija. Još uvijek vam treba nešto što je poznato kao DBC datoteka za dekodiranje CAN podataka ..

kkeilman
2011-03-16 03:09:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svakako ćete morati smisliti nešto za senzor brzine. Sredinom 70-ih sve će imati kabel s pogonom na kabel, tako da ćete morati namjestiti neku vrstu VSS-a.

Imam osjećaj da je naknadno tržište već stvorilo rješenje za to.

Rješenje je nabaviti generator pulsa i nadgledati ga. 8K impulsa po milji je ono što se najviše iznosi.
Watsche
2014-07-15 17:53:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nisam siguran što točno želite učiniti s tim, ali postoje neki načini. Prvo što vam treba je mikro kontroler. Da pojednostavim, započeo bih s PICAN na Raspberry PI. Ovdje možete spojiti neke analogne i digitalne senzore. Sljedeći je korak programiranje. Morate dati PICAN-u neki CAN-ID. ID čvora, indeks i podindeks za svaki senzor. Zatim neki kod za obradu podataka. Također je važno pronaći način za rukovanje PID-om za neke standardne dijagnostičke alate i čitače. Sada ako PICAN povežete sa svojim sustavom sabirnice konzervi, dobit ćete pogrešku nekog neprepoznatog uređaja. Morate unijeti svoj PICAN u svoj upravljački modul motora (ECM) ili upravljač sabirnice limenki. Ovo je vrlo skupo ili vremenski skupo. Samo plug and play nije moguće.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...