Pitanje:
Pronalaženje mogućeg curenja vakuuma
John Gardeniers
2011-03-08 08:22:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedan od naših automobila pomalo radi u praznom hodu i nestaje pri oko 1.000 o / min. Nakon uklanjanja svega ostalog zaključio sam da je to posljedica manjeg curenja vakuuma. To je potvrđeno upotrebom mjerača spojenog na sustav, koji je pokazivao porast tlaka (tj. Gubitak vakuuma) kad je trebao biti stabilan.

Kako mogu testirati vakuumski sustav, a da zapravo nisam demontirao njegove brojne dijelova i ispitivanje svakog crijeva, ventila i armature pojedinačno? Razmišljao sam kako prolazim dim kroz sustav i vidim gdje izlazi, ali neki od njih neće podnijeti pozitivan tlak, čak ni nizak.

šest odgovori:
#1
+9
Annath
2011-03-08 09:33:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uzmite mali spremnik za propan, spojite crijevo i lagano otvorite ventil. Počnite pratiti vakuumske linije dok ne čujete kako se prazan hod podiže; tu je vaše curenje vakuuma.

Razlog koji djeluje je taj što su curenja vakuuma mjesta na kojima je vakuumski sustav otvoren i uvlači zrak bez mjerenja, zbog čega sustav ima drugačiju smjesu goriva i zraka od računala očekuje. Kad se propan približi otvoru u vakuumskom sustavu, on usisa propan i opet promijeni smjesu.

Hvala, pokušat ću, ali ne nadam se baš nimalo. Riječ je o složenom vakuumskom sustavu, do kojeg je vrlo teško doći. Ipak, vrijedi pokušati.
Koliko je ovo sigurno? Odnosno, koliko je sigurno imati propan u blizini motora koji radi? Ili, alternativno, kako to mogu učiniti što sigurnijim?
@Don Vjerojatno "nije baš siguran". Držite vatrogasni aparat spreman. Možda je propan uključen samo 20 ili 30 sekundi, a zatim ga isključite da se raziđe, ne želite da se udruži čekajući iskru i vatrenu kuglu. Nosite zaštitne naočale, rukavice, štitnik za lice ...
#2
+7
S_Niles
2011-03-08 13:43:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dim i propan dobro djeluju. Druga mogućnost je stetoskop od gumenog crijeva. Ovo izolira buku na kraju crijeva i učinit će da vakuum curi prilično glasno.

Ako imate stetoskop s metalnom šipkom koji koristite za stavljanje bloka motora, samo trznite dio štapa iz crijeva i viole! Imate novi alat.

Možda ćete moći stisnuti crijevo na neka mjesta bez rastavljanja toliko stvari.

Zrak pušta šištav zvuk, lijepo ...
#3
+5
JeremyP
2011-03-09 07:02:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čistači dima, propana, stetoskopa i ugljikohidrata dobro rade. Posljednja opcija je lako zapaljiva i mnogo je opasnija od propana jer sjedi i nakuplja se na motoru. Ni to ne ispari tako brzo. To je vrlo učinkovit način da provjerite određeno mjesto i vidite je li predosjećaj u pravu, ali bitno je da u blizini imate dobar aparat za gašenje požara ako se želite spustiti tom rutom.

#4
+3
NoCarrier
2011-03-09 07:16:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U prošlosti sam koristio sapunicu s određenim uspjehom. Samo stavite malo tekućine za pranje posuđa i vode u bočicu s raspršivačem i pošpricajte svaki odjeljak svakog crijeva. Držite oči otvorene.

Promatrate li vodu ili pazite hoće li se prazan hod "vratiti u normalu"?
#5
  0
rogerdpack
2019-04-24 07:54:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stvarno mi se sviđa metoda ubrizgavanja dima, jer također testira vašu brtvu za glavu itd. Vaš motor ne mora biti uključen, može biti topao, čak i točan simptom ne mora biti prisutan.

Možete ih kupiti na eBay-u / Amazonu za otprilike 100 USD ili čak izraditi sami za 15 USD koji koriste biciklističku pumpu.

"S isključenim motorom, niska -tlačna mineralna para dovodi se u usisni razvodnik pomoću "dimne mašine". Pare magla koja curi bilo gdje iz razdjelnika ukazuje na curenje. " ref

#6
  0
rogerdpack
2019-04-24 08:03:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prema ovoj drugoj mogućnosti je odvojiti svako crijevo jednu po jednu. Započnite s

"Evo jednostavnog načina da utvrdite uzrokuje li curenje vakuuma problem. Uklonite pročistač zraka. Pokrenite motor i pustite ga da radi u praznom hodu. Polako i pažljivo stavite ruke preko grla rasplinjača. ideja je malo prigušiti motor. Ako motor ubrzava, došlo je do curenja vakuuma.

Ako motor uspori ili umre, problem je negdje drugdje. "Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...