Pitanje:
Teško je uključiti ručni mjenjač unatrag
turgid
2011-03-08 06:04:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam 2000 VW Jetta TDI s ručnim mjenjačem. U posljednjih nekoliko dana nisam uspio gurnuti mjenjač u rikverc, a da nisam popustio kvačilo. Dođem na pola puta od centra do angažiranog i ne mogu dalje dok ne pustim kvačilo.

Čemu bi to mogao biti simptom?

Tri odgovori:
#1
+4
Patrick
2011-03-08 06:49:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čini se da se kvačilo gasi ili možda sinkromeš više ne radi.

Spojka nije u stanju potpuno isključiti motor iz mjenjača kako bi vam omogućio prebacivanje u rikverc. Ako sinkromeš više ne radi u potpunosti, to bi otežavalo prebacivanje u svaku brzinu, ali to je još uvijek moguće.

U osnovi se dvostruko hvatate za prebacivanje u rikverc. (Ne znam zašto to radi, ali poluprikolice koji nemaju sinkromeš to moraju učiniti da bi se prebacivali bez brušenja).

Djeluje jer za vas okreće zupčanike (isti posao koji bi inače radili sinkroni). Većina automobila nema sinkronizacija na rikverc, pa je to uobičajeni "problem" (više izbor dizajna nego stvarni problem).
#2
+4
ManiacZX
2011-03-08 09:53:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na nekim mojim priručnicima otkrio sam da prije prebacivanja u rikverc pomaganje stavljanja mjenjača u 5. brzinu pomaže.

Nemam mehaničko objašnjenje za ovo (moja misao je nešto za uradi sa sinkromešom).

Isprobajte, pogledajte da li to uopće pomaže.

Na mom trenutnom vozilu postupak prelaska na rikverc je:
Papučica kvačila u
Idite na neutralniPređite na 5.Pređite natrag papučicu spojke

Ako preskočim odlazak na 5. mjesto, ponekad dobijem lagano brušenje ili me blokiraju.

#3
+1
Chris Chubb
2012-03-14 06:54:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo također može biti samo pogrešno prilagođavanje spojnice stupnja prijenosa. Kabelska spona za mjenjač je podesiva i ponekad se sklizne ili istegne. Vratite ga unatrag, otpustite podesivi vijak na poluzi, vratite se na vozačevo sjedalo i povucite malo pomicanje stupnja prijenosa unazad, a zatim ponovno zategnite vijak za podešavanje. S dvoje ljudi je puno lakše. Ako je obrnuto, vjerojatno je to bočni kabel. Pomičite mjenjač dok promatrate vezu (dvoje ljudi, sjećate se?) I bit će očito kojega prilagoditi.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...